Covid-19 Team BaLaDe helpt ex-patiënten

Het coronavirus houdt de wereld al ruim een half jaar in zijn greep. De strijd is nog lang niet gestreden. Ook (ex)-patiënten weten dat het herstel na Covid-19 is soms moeizaam en lang. Het team van Gezondheidscentrum BaLaDe kan daar bij helpen. In BaLaDe werken meerdere medische zorgverleners onder één dak, wat samenwerking vergemakkelijkt en de (ex-)patiënt ten goede komt.

Al bij de opening van BaLaDe, tien jaar geleden, was het de bedoeling in het gebouw zorgverleners te bundelen. Die doelstelling is in de loop der jaren steeds beter uit de verf gekomen. Zeker bij een grillig en complex verlopende ziekte als covid-19 heeft het enorme voordelen als zorgverleners elkaar kennen, elkaars expertise gebruiken en naar elkaar doorverwijzen. Voor de patiënt heeft het enorme voordelen niet stad en land af te hoeven
reizen. Alle zorg bevindt zich op één verdieping.

Het doel van het gezondheidscentrum is het stimuleren en ondersteunen van de ontwikkeling van wijk gestuurde, geïntegreerde eerstelijnszorg, waarbij onderlinge samenwerking het uitgangspunt is. Voor meer gedetailleerde informatie over wat Gezondheidscentrum BaLaDe op dit
gebied te bieden heeft, kunt u terecht op www.gezondheidscentrumbalade.nl.


De zorgverlening vanuit het gezondheidscentrum, gericht op heel Waalwijk en omgeving, wordt betaald vanuit de reguliere vergoeding in de eerstelijnszorg. Deze is voor elke discipline anders. Het gaat in BaLaDe om de volgende zorgverleners:

Fysiotherapie van Heeswijk & van der Valk. Ton Verschuren, behalve bij BaLaDe ook werkzaam in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. Bij Ergotherapie Tilburg-Waalwijk e.o. kunnen alle mensen vanaf 18 jaar terecht die problemen hebben met handelingen in het dagelijks leven. Logopedie: logopedische klachten die voorkomen bij Covid-19. Psychologenpraktijk Phorosadvies biedt EMDR, een behandeling bij traumaverwerking voor Covid-patiënten. Ilona Pessers tenslotte, werkt als psychosociaal en kindertherapeut bij Ridder Florian Kindertherapie en oudertherapie.

Huisartsenpraktijk Kruispunt en wel huisarts drs. O. Romijn heeft zich ook beschikbaar gesteld voor het Covid-19 team voor mogelijke algemene vragen van het Covid-19 Team BaLaDe.

Alle informatie ten aanzien van patiënten verloopt via de eigen huisarts(en).
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »