De Kansenfabriek is voor kok André een tweede thuis

“Ik heb hier een kans gekregen en die heb ik gegrepen”, zegt André Kom. Een jaar terug begon hij als vrijwilliger en assistent van kok Teun in het grand café in BaLaDe. “Ik zat door problemen in de put, was emotioneel een wrak. Maar de Kansenfabriek heeft me geholpen. Ik heb flinke stappen in de goeie richting gezet en ga daar mee door. Ik ben weer onder de mensen, zit niet
langer eenzaam thuis. Inmiddels voelt de Kansenfabriek als een tweede thuis. We hebben hier een ontzettend leuk team en vullen elkaar prima aan. Het is hier gemoedelijk en gezellig. Het voelt intussen een beetje als familie. En ik kan hier mijn passie voor koken laten zien.”

André was voordat het in zijn leven mis ging acht jaar lang technisch administratief medewerker. Maar koken trok hem altijd al. Hij kreeg les bij de Rooi Pannen en bekwaamde zich zelfs in de Japanse keuken middels een cursus in Amsterdam. Via een tip van een begeleider die hem weer op het rechte spoor hielp te komen kwam hij in contact met de Kansenfabriek. En de optelsom van zijn passie en de kans die hij daar kreeg betekent voor een zich herboren voelende André de sleutel tot succes en geluk.

Het was ooit anders maar André is anno 2020 weer een gelukkig man. Die weer veel voor de maatschappij, zijn medemensen en daarmee misschien ook wel vooral voor zichzelf kan betekenen. Precies zoals dat in de doelstellingen van de Kansenfabriek omschreven staat. Hij is inmiddels vier dagen de vaste assistent van kok Teun. Onlangs verzorgde hij voor het eerst in
zijn eentje de lunch. En dat maakt hem zo trots als een pauw. En buiten de keuken staat hij ook als handig manusje-van-alles paraat als dat nodig is.

“Ik baal ervan als ik een keer niet kan werken”, vertelt hij. “De Kansenfabriek geeft me structuur,
een goeie dagindeling. Ritme en routine. En daar kan ik mijn leven op allerlei fronten weer mee opbouwen.” Ook mensen in zijn omgeving, onder wie hulpverleners en begeleider, zien hem opleven en weer stralen. “Ik zit weer vol energie, zeggen ze. En eigenlijk voel ik dat zelf ook weer zo”, glimlacht hij.

Mirjam Vaarties, manager van de Kansenfabriek: “We zijn ontzettend blij en trots dat we mensen als André kunnen helpen. En dat hij ons helpt. Dat is precies waar wij voor staan en willen blijven staan.”

Interesse in een vrijwilligersfunctie bij de Kansenfabriek? Neem gerust contact op of loop eens binnen.
Meer nieuws
Helaas is de kansenfabriek tot nader order gesloten
Helaas is De Kansenfabriek tot nader order gesloten.Zoals jullie ongetwijfeld weten is de horeca minimaal de komende vier weken verplicht gesloten. Voor iedereen: Wees voorzichtig, blijf gezond en heel graag weer tot ziens. Als we weer open mogen zien we jullie weer heel graag terug! Zaalhuur is ...
Lees meer »
Covid 19 team balade helpt ex patianten
Covid-19 Team BaLaDe helpt ex-patiëntenHet coronavirus houdt de wereld al ruim een half jaar in zijn greep. De strijd is nog lang niet gestreden. Ook (ex)-patiënten weten dat het herstel na Covid-19 is soms moeizaam en lang. Het team van Gezondheidscentrum BaLaDe kan daar bij helpen. In ...
Lees meer »
Wij doen mee met rabo clubsupport
Wij doen mee met Rabo ClubSupport!Wij doen weer mee met de Rabo ClubSupport. Kunnen we rekenen op jouw stem? Stem nu direct in de Rabo App of online op Rabobank.nl/clubsupport.
Lees meer »