Bericht van Flow Netwerk Waalwijk

Sinds maart 2020 heeft Flow Netwerk Waalwijk de activiteiten opgeschort, vanwege Covid-19. Per 7 september aanstaande wordt de draad weer opgepakt met een netwerkbijeenkomst.
Flow, al zeven jaar actief in de regio, is een netwerkgroep waarvan de deelnemers allemaal “in between jobs” zijn. Ruim 100 deelnemers vonden hun (nieuwe) droombaan of zijn als zelfstandig ondernemer begonnen. Naast de inzet die het UWV en Baanbrekers doen, om werkzoekenden te ondersteunen, biedt Flow een variabel programma, waarbij de deelnemers bepalen wat aan de orde komt. Het netwerken, contact leggen met mede “in between jobbers”, maar ook met ondernemers en deskundigen in het werkveld, is misschien wel het meest belangrijke. Zeker als je bedenkt dat zo’n 70% van de werkzoekenden een nieuwe baan vindt via zijn/haar netwerk.
Vóór Covid-19 werd de arbeidsmarkt almaar krapper. Veel banen stonden open en er waren steeds minder kandidaten voor deze vacatures. Het aantal deelnemers bij Flow nam ook af. De kansen namen toe. Nu, na een aantal maanden crisis, hebben bedrijven het moeilijk en zal een aantal van hen besluiten om medewerkers af te stoten. De werkloosheid neemt toe en de kansen nemen af.

Flow helpt je om in deze nieuwe situatie je weg te vinden in sollicitatieland. Voor veel van deze nieuwe werkzoekenden, die soms al lange tijd bij het bedrijf hebben gewerkt, is dit ook het signaal het roer om te gooien. Een lang dienstverband, bij hetzelfde bedrijf, de uitdaging is eruit, men draait nog puur op routine. Prima baan, maar niet genoeg voor de toekomst. Zij zien de gevolgen van Covid-19 als een kans om nu eindelijk die droom eens waar te gaan maken. Bovendien worden zij gesteund door de overheid, die een ontwikkeladvies, door een gekwalificeerde loopbaanadviseur, financieel ondersteunt.

Flow komt elke twee weken bij elkaar, op maandagmiddag, in een sessie van 13.30 uur tot 16.30 uur. De ene keer is het een netwerkbijeenkomst, de andere keer is er een presentatie, een training, of een workshop. Deze worden soms gegeven door een deelnemer met deskundigheid op het gebied van het onderwerp. Maar Flow prijst zich gelukkig met de bereidheid van een aantal betrokken professionals die, soms meerdere jaren al, hun tijd en deskundigheid geven aan het ondersteunen van de deelnemers van Flow. Maar de deelnemers ondersteunen vooral elkaar en maken gebruik van elkaars kennis, ervaring en netwerk. En dat is in de afgelopen jaren een effectieve formule gebleken.

Wil je ook meedoen? Kom dan op 7 september om 13.30 uur naar BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk. Wil je op een andere maandag instappen, dan ben je ook welkom. Kijk op onze website voor meer informatie over het programma: www.flownetwerk.wordpress.com of volg ons op facebook: www.facebook.com/FLOWnetwerk

Wij houden ons aan de regels van het RIVM en daarom is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden als je wilt komen. Dat kan via onze website of via e-mail: flownetwerk@gmail.com
Deelname is kosteloos. Je bent van harte welkom!
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »