Corry Havelaar: Vrijwilligster van het eerste uur

Vanaf de start van BaLaDe is Corry Havelaar vrijwilligster in het horecadeel. Ze heeft verschillende ‘bazen’ gehad maar constateert net als Jan van Kessel dat sinds de Kansenfabriek er actief is, het steeds beter gaat en BaLaDe zijn bestemming lijkt te hebben gevonden. Corry is voor veel bezoekers in de avonduren ‘het gezicht van de Kansenfabriek’ en is van plan dat nog lang te blijven.

Nadat haar man Jan overleed, een zwarte periode in haar leven, besloot Corry de draad weer op te pakken door vrijwilligerswerk te gaan doen. Ze reageerde op een advertentie in de krant en was een van de mensen die de start meemaakten. “Ik ben de enige die daar nog van over is”, zegt ze. “Die start was een beetje stuntelig. Ik was de enige die een beetje wist hoe het moest omdat ik bij Holland Heating de kantine mee had opgezet en daar lang gewerkt heb. Maar er is hier altijd een leuk team geweest waarin de neuzen dezelfde kant op stonden. We hebben het samen opgebouwd hier. ”
Corry werkt meestal in de avonden zodat ze overdag haar hobby kan uitoefenen, het onderhouden en verfraaien van haar tuin. “Ik ken bijna alle mensen die hier komen”, zegt ze achter een ‘bakske koffie’ in het voormalige winkeltje. “Als iemand binnenkomt, weet ik meestal wat hij of zij wil drinken. Ik geniet van die contacten. Hoe drukker het is, hoe leuker ik het meestal vind. Tegenwoordig is het erg druk op de dinsdag- en donderdagavonden bij de diners. Ook nu is er een heel fijn team en met Mirjam Vaarties hebben we een uitstekende manager aan wie de Kansenfabriek de laatste jaren heel veel heeft te danken.”
Corry is nog steeds enthousiast. “Als ik het niet meer naar mijn zin heb, stop ik. Maar zo ver is het hopelijk nog lang niet. Je leeft hier mee met de mensen, maakt van alles samen mee, zeker met de mensen die hier boven in de flat wonen en hier heel vaak te vinden zijn. Dat schept een band. Als iemand er een keer niet is, vragen we ons meteen af wat er aan de hand is. Ik ben weleens benaderd door een andere instelling om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Maar ik blijf liever hier, op de plek waar ik mijn draai gevonden heb. Je kent iedereen, de anderen kennen jou. Dat is prettig werken.”
Ze voelt zich als een vis in het water als ze koffie, thee of iets anders mag serveren aan haar klanten. “En niet te weinig kletsen hoort er ook bij. En luisteren naar de mensen als dat nodig is. Als het druk is, heb ik veel plezier. Ik ga graag met mensen om.”
Ze denkt nog weleens terug aan wat er in die tien jaar BaLaDe allemaal gebeurd is, de ups and downs. “Ik heb altijd tegen Jan van Kessel gezegd: Jan het komt goed! En het is goed gekomen. BaLaDe en de Kansenfabriek hebben een naam gekregen in Waalwijk. Het is goed toeven hier.”
Enthousiast geworden door Corry’s verhaal? Zin om ook vrijwilliger te worden, in de horeca of achter de balie? Neem dan contact op, telefonisch of loop gerust binnen.
Meer nieuws
Grand cafa de kansenfabriek gaat weer open
Grand Café De Kansenfabriek gaat weer open!Vanaf 2 juni gaat ook het grand-café van De Kansenfabriek weer open. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Corona regels en horecaprotocollen van de 1,5 meter maatschappij. Maar er kan dan gelukkig weer geluncht, gedineerd en een drankje ...
Lees meer »
De kansenfabriek gesloten tot 6 april nu tijdelijk tafeltje dekje
De Kansenfabriek gesloten tot 6 april, nu tijdelijk 'tafeltje dekje'Ook De Kansenfabriek is dicht vanwege het Corona virus. Maar er wordt in de keuken in BaLaDe gewoon doorgewerkt. Want De Kansenfabriek brengt tijdelijk avondmaaltijden rond bij de bewoners van BaLaDe die dat willen. Voor 5 euro kunnen zij een ...
Lees meer »
Optreden de vrolijke noot woensdag 18 maart
Optreden de Vrolijke Noot woensdag 18 maartZangkoor De Vrolijke Noot treedt woensdag 18 maart op in het Grand Café van De Kansenfabriek. De toegang is gratis en het concert duurt van 19.00 tot circa 21.00 uur. Het koor zingt meerstemmig het levenslied van heel vroeger tot heden, maar ook ...
Lees meer »