Rabobank maakt nieuw meubilair Kansenfabriek mogelijk

De Kansenfabriek heeft onlangs een cheque van 20.000 euro van Rabobank De Langstraat ontvangen (foto). Met de schenking uit het stimuleringsfonds van de bank heeft De Kansenfabriek nieuwe tafels en stoelen in het Grand Café gekocht. Het oude meubilair heeft inmiddels plaatsgemaakt voor het nieuwe.

Manager Mirjam Vaarties is dolblij met de nieuwe meubels. De kleurstelling past uitstekend bij de blauwgroene kleur van de wandpanelen. “En de stoelen zitten supercomfortabel”, zegt ze. “Velours is bovendien helemaal in tegenwoordig.”

Ook voor de medewerkers en vrijwilligers in De Kansenfabriek heeft het nieuwe meubilair voordelen. “Met de tafels kan heel makkelijk worden geschoven”, weet Vaarties. “Er moet hier nogal eens worden gesjouwd met de erg zware meubels als we de zaal voor activiteiten even anders in moeten richten. Dat werk is ineens een stuk makkelijker geworden doordat we niet meer zo zwaar hoeven te tillen.”

Zonder de bijdrage van de Rabobank had De Kansenfabriek de metamorfose nooit uit kunnen voeren. Vaarties is dan ook ‘superblij’. “Onze bezoekers waarderen het ook. We creëren zo een plek waar steeds meer mensen graag komen. Het is hier gewoon leuk en gezellig.”

Paul Verwiel van de Rabobank: “Het stimuleringsfonds van de Rabobank wil graag aanjager zijn van mooie initiatieven als de Kansenfabriek. Ik zie dit geldbedrag niet als gewone sponsoring. Wij proberen vanuit het stimuleringsfonds initiatieven te ondersteunen die de leefbaarheid en de samenhang in de maatschappij bevorderen.

De Kansenfabriek is een supergoed initiatief dat een aantal jaren terug al bij ons in beeld verscheen. Mensen van Prisma en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt worden er uitstekend en met goede begeleiding geholpen in hun verdere ontwikkeling. Zaken waar wij ons graag sterk voor maken.”
Meer nieuws
De kansenfabriek gesloten tot 6 april nu tijdelijk tafeltje dekje
De Kansenfabriek gesloten tot 6 april, nu tijdelijk 'tafeltje dekje'Ook De Kansenfabriek is dicht vanwege het Corona virus. Maar er wordt in de keuken in BaLaDe gewoon doorgewerkt. Want De Kansenfabriek brengt tijdelijk avondmaaltijden rond bij de bewoners van BaLaDe die dat willen. Voor 5 euro kunnen zij een ...
Lees meer »
Optreden de vrolijke noot woensdag 18 maart
Optreden de Vrolijke Noot woensdag 18 maartZangkoor De Vrolijke Noot treedt woensdag 18 maart op in het Grand Café van De Kansenfabriek. De toegang is gratis en het concert duurt van 19.00 tot circa 21.00 uur. Het koor zingt meerstemmig het levenslied van heel vroeger tot heden, maar ook ...
Lees meer »
Vrijwilligers gezocht voor wereldkeukenmarkt
Vrijwilligers gezocht voor WereldkeukenmarktOp 30 mei 2020 is het zover: de Wereldkeukenmarkt bij BaLaDe. Dit is dé gelegenheid om kennis te maken met de verschillende culturen die er in Waalwijk te vinden zijn. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zullen gerechten uit verschillende culturen te ...
Lees meer »