Rabobank maakt nieuw meubilair Kansenfabriek mogelijk

De Kansenfabriek heeft onlangs een cheque van 20.000 euro van Rabobank De Langstraat ontvangen (foto). Met de schenking uit het stimuleringsfonds van de bank heeft De Kansenfabriek nieuwe tafels en stoelen in het Grand Café gekocht. Het oude meubilair heeft inmiddels plaatsgemaakt voor het nieuwe.

Manager Mirjam Vaarties is dolblij met de nieuwe meubels. De kleurstelling past uitstekend bij de blauwgroene kleur van de wandpanelen. “En de stoelen zitten supercomfortabel”, zegt ze. “Velours is bovendien helemaal in tegenwoordig.”

Ook voor de medewerkers en vrijwilligers in De Kansenfabriek heeft het nieuwe meubilair voordelen. “Met de tafels kan heel makkelijk worden geschoven”, weet Vaarties. “Er moet hier nogal eens worden gesjouwd met de erg zware meubels als we de zaal voor activiteiten even anders in moeten richten. Dat werk is ineens een stuk makkelijker geworden doordat we niet meer zo zwaar hoeven te tillen.”

Zonder de bijdrage van de Rabobank had De Kansenfabriek de metamorfose nooit uit kunnen voeren. Vaarties is dan ook ‘superblij’. “Onze bezoekers waarderen het ook. We creëren zo een plek waar steeds meer mensen graag komen. Het is hier gewoon leuk en gezellig.”

Paul Verwiel van de Rabobank: “Het stimuleringsfonds van de Rabobank wil graag aanjager zijn van mooie initiatieven als de Kansenfabriek. Ik zie dit geldbedrag niet als gewone sponsoring. Wij proberen vanuit het stimuleringsfonds initiatieven te ondersteunen die de leefbaarheid en de samenhang in de maatschappij bevorderen.

De Kansenfabriek is een supergoed initiatief dat een aantal jaren terug al bij ons in beeld verscheen. Mensen van Prisma en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt worden er uitstekend en met goede begeleiding geholpen in hun verdere ontwikkeling. Zaken waar wij ons graag sterk voor maken.”
Meer nieuws
Kapot apparaat naar het repair cafa
Kapot apparaat? Naar het Repair Café!Niet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan ...
Lees meer »
Nuvola meer dan negen maanden zorg
Nuvola, meer dan negen maanden zorg!Nuvola Verloskunde & Echoscopie is een van de vaste ‘bewoners’ van BaLaDe. Aanmelden voor begeleiding en ondersteuning door Nuvola is mogelijk na een positieve zwangerschapstest. Natuurlijk is Nuvola er ook als er alleen begeleiding nodig is bij ...
Lees meer »
Kerstontbijt 2019 smaakt naar meer
Kerstontbijt 2019 smaakt naar meer!Als het aan het clubje vrijwilligers dat het dit jaar heeft verzorgt ligt, komt er dit jaar zeker wéér een kerstontbijt in de Kansenfabriek”, zegt Netty Ekkel, de bedenkster van de zeer geslaagde eerste editie op Eerste Kerstdag. “Het was met ...
Lees meer »