Roland en Irma spelen tijdens diner chantant op 5 december

Roland en Irma van Veldhoven treden donderdag 5 december op tijdens het diner chantant in De Kansenfabriek. Als koppel begonnen ze toen ze in Geldrop gingen samenwonen in een bandje en bij de muziekschool. Roland, van oorsprong Drunenaar, en Irma, Waalwijkse, konden zo via hun hobby contacten leggen. Zang en gitaar waren ‘hun ding’, met soms wat percussie en een beetje trompet door Irma. Intussen wonen ze al weer twintig jaar in Drunen.

Roland componeerde ook de muziek op geselecteerde gedichten van de dichtwedstrijd Dichter bij Waalwijk, waarvan de finale twee keer in De Leest is gehouden. Maar evengoed zetten ze hun repertoire in bij feesten en partijen voor vrienden en familie, waarbij Irma de teksten aanpast en de nodige humor verwerkt. Daarin zijn ze een perfect team! Ze spelen ook bariton en trompet. Tegenwoordig arrangeert Roland ook muziek voor (carnavals)orkestjes.
Op hun zolder in Drunen, Studio 113, repeteren ze en hebben veel plezier aan de muziek die ze als gezin en in verschillende samenstellingen maken, ook met hun dochters Anouk en Freya.

Bij Strings in E-motion en het Halvezolenfestival in Waspik hebben ze al meerdere malen muziek verzorgd en bij de John Lennon Tribute van Winterdijk30b zijn drie nummers van The Beatles vertolkt. In het algemeen spelen ze zowel ballads als rockmuziek en regelmatig country. Nummers van Dolly Parton, Johnny Cash, Bonnie Raitt komen dan aan bod, maar ook John Denver en Melissa Etheridge ontbreken niet. Irma mag ook graag nummers van Janis Joplin en Melanie zingen. Bij ‘80 liedjes voor de 80’ aan het Oosteind in Sprang-Capelle/Waalwijk heeft Roland jaren achtereen in september zijn muzikale bijdrage geleverd met Strings in E-motion. Irma zong dan meestal een paar nummers mee, als ze na 78 kilometer al bijna de tocht had volbracht en nog wat energie over had!

In juli trad Studio 113 als gezin al op in De Kansenfabriek. Komende Sinterklaasavond spelen Roland en Irma samen een mix van wat rustigere nummers. Maar ook The Beatles gaan daar niet ontbreken. Wie mee wil eten en luisteren, kan vanaf een week vooraf reserveren, telefonisch of aan de balie of kassa van de Kansenfabriek. De eerste gang van het diner chantant wordt om 17.45 uur geserveerd. Drie gangen kosten dan net als op de andere dinsdagen en donderdagen dat er in De Kansenfabriek wordt gedineerd slechts 5 euro.
Meer nieuws
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 14 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 14-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 14-2024
Lees meer »
To do maart 2024
TO DO MAART 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »