Bericht van Autismecafé: Autisme en zelfstandigheid op 27 november

Gastsprekers: Benjamin Huijsmans en Paul Bosters https://leermakerszorggroep.nl
Gespreksleider: Ralph Löwenstein

Onze gastsprekers delen met ons hun brede ervaringen in de begeleiding van mensen met autisme naar zelfstandigheid.
Wat verstaan we onder zelfstandigheid? Wat is het verschil met/zonder autisme? Zijn er fasen in de ontwikkeling naar zelfstandigheid te herkennen? In hoeverre is iemand leerbaar in het zelfstandig wonen en leven? Concentratie en uitvoer taken: wat is er nodig om te starten met een taak en om het vol te houden? Zelfstandig leren + taken oppakken. Zijn er hulpmiddelen om bijvoorbeeld op tijd te komen? Hoe leer je je verantwoordelijkheden zelf op te pakken?
Wie zijn onze gastsprekers?
Paul Bosters werkt bij Leermakers Zorggroep als woonbegeleider op een woongroep waar mensen met autisme wonen. Hij heeft zelf verschillende psychisch zware perioden in zijn leven meegemaakt, waardoor hij vastgelopen is op school en werk. Hij heeft op zijn 28e zelf de diagnose autisme gekregen. Bij het begeleiden maakt hij veel gebruik van zijn levenservaringen en heeft hierdoor een andere benadering dan begeleiders zonder autisme. Hij deelt met geïnteresseerden graag zijn kennis en ervaring.
Benjamin Huijsmans is als zorgcoördinator werkzaam bij de Leermakers Zorggroep. Hij werkt samen met Dr. Martine Delfos en omarmt haar zienswijze op autisme. De afgelopen 10 jaar heeft hij werkervaring opgedaan op het gebied van autisme hulpverlening. Benjamin werkt vanuit verbinding, Hij zet de mens centraal en niet de diagnose.
Deze avond is gratis toegankelijk voor ouders en familie van kinderen met autisme, belangstellenden, hulpverleners, leerkrachten en docenten. Ook voor jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis, die vragen hebben over dit onderwerp. U bent allemaal van harte welkom, wij hopen wederom op een grote opkomst!

Daniëlle van Uden, studente aan de Academie voor Sociale Studies te ’s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool doet haar afstudeeronderzoek bij het Autismecafé Waalwijk. Hieronder vindt u een link naar een enquête. Als u deze enquête zou willen invullen kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Het kost u enkele minuten.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSct3mWkvFgYB3vL3s3MOdAOkiA1_zh_Wg1GDrkmQXg3UuSH9g/viewform?usp=sf_link

U helpt Daniëlle met afstuderen en ons met het optimaliseren van het Autismecafé. Hartelijk dank voor de genomen moeite.
PROGRAMMA:
19.00 uur Ontvangst met koffie & thee
19.25 uur Welkom en start programma
19.30 uur Deel 1
20.30 uur Pauze
20.45 uur Deel 2

21.30 uur Napraten met een drankje

E-mail: autismecafewaalwijk@gmail.com
Meer nieuws
Dj miss twist gaat de kansenfabriek laten dansen op 13 december
DJ Miss Twist gaat De Kansenfabriek laten dansen op 13 decemberAltijd al een keer ouderwets willen twisten? Kom dan vrijdag 13 december naar De Kansenfabriek. DJ Miss Twist (foto) draait dan tussen 19.30 en 23.00 uur vinyl 45-toeren singeltjes met als doel zoveel mogelijk mensen op de dansvloer en liefst ook aan ...
Lees meer »
Roland en irma spelen tijdens diner chantant op 5 december
Roland en Irma spelen tijdens diner chantant op 5 decemberRoland en Irma van Veldhoven treden donderdag 5 december op tijdens het diner chantant in De Kansenfabriek. Als koppel begonnen ze toen ze in Geldrop gingen samenwonen in een bandje en bij de muziekschool. Roland, van oorsprong Drunenaar, en Irma, ...
Lees meer »
Kerstdiner op donderdag 19 december
Kerstdiner op donderdag 19 decemberDE KANSENFABRIEK organiseert op donderdag 19 december a.s. weer een sfeervol kerstdiner. Menu: Zalmbonbon met krabsalade en groene kruidendressing ## Bloemkool/venkelsoepje met een kaaskrokantje ## Dorade filet op de huid gebakken met ...
Lees meer »