Kansenfabriek stoer in het nieuw!

Het horecapersoneel van De Kansenfabriek loopt er piekfijn en stoer bij in fraaie blauwe bloezen en stoere leren schorten. Een gift van de softwarebedrijven Malengo uit Groningen en Cegeka-DSA uit Veenendaal.

Wooncorporatie Casade heeft al jaren een afspraak met zijn aannemers en toeleveranciers dat zij een deel van hun omzet als blijk van maatschappelijk verantwoord ondernemen aan een goed doel besteden. Volgens Jan van Kessel, vestigingsmanager bij Casade ‘vinden die bedrijven het schitterend dat De Kansenfabriek inmiddels al zo’n vijfentwintig vrijwilligers met succes een kans heeft geboden richting nieuw betaald werk en willen ze dat graag steunen’. De schenking van de bedrijfskleding past volgens hem prima bij de positieve ontwikkeling die het wijkpunt BaLaDe de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Het gebouw BaLaDe bestaat volgend jaar tien jaar. “De bedenkers van BaLaDe, vooral de gemeente en Casade, hadden indertijd een overdekt dorpsplein voor ogen, waar het zou bruisen van activiteiten en energie. We hebben een aanloopperiode nodig gehad met vallen en opstaan maar het dorpsplein raakt steeds beter gevuld. Met name sinds de komst van De Kansenfabriek als uitbater gaat het steeds beter.”

Volgens Jan van Kessel is anno 2019 sprake van ‘een gezellige boel en een mooie mix van gebruikers. Uit heel Waalwijk inmiddels en in de leeftijd van 0 tot 100 als je beschouwt dat er hier zowel kraamzorg als een hospice te vinden is’. “Er vinden in De Kansenfabriek steeds meer activiteiten plaats die steeds meer mensen weten te vinden.”

Volgens Van Kessel hebben alleen ideële doelen geen zin als er geen kwaliteit wordt geleverd. “De keuken en de bediening in De Kansenfabriek zijn uitstekend. Werken doen mensen hier met een smile. Er is inmiddels een nieuwe gezellige inrichting met nieuw meubilair. En deze mooie kleding voor het personeel is een mooie bekroning van ons succes. En dat mag iedereen zien.”
Meer nieuws
Gezellige thema pleintjes op wintermarkt 30 november
Gezellige thema-pleintjes op Wintermarkt 30 novemberOp zoek naar leuke en betaalbare Sint- en /of kerstcadeautjes? Bezoek dan zaterdag 30 november de Wintermarkt in de Kansenfabriek, die dit jaar plaatsvindt in combinatie met de jaarlijkse speelgoedmarkt van ‘buurman’ basisschool Baardwijk. De ...
Lees meer »
Band midlife crisis gaat weer knallen op 15 november
Band Midlife Crisis gaat weer knallen op 15 november!Als er al een gezelschap bestaat dat zich ‘huisband van de Kansenfabriek’ mag noemen dan is het wel Midlife Crisis. De zeskoppige groep strijkt vrijdag 15 november weer neer op het podium van het grand café met een wervelende rock ’n roll ...
Lees meer »
Kom wijn proeven in de kansenfabriek op 21 november
Kom wijn proeven in de Kansenfabriek op 21 novemberHet befaamde diner in De Kansenfabriek krijgt donderdag 21 november een extra dimensie in de vorm van een wijnproeverij. Wijnimporteur Martin Fennema presenteert dan in overleg met kok Teun Thomassen een aantal van zijn wijnen, waarvan hij denkt dat ...
Lees meer »