Kansenfabriek stoer in het nieuw!

Het horecapersoneel van De Kansenfabriek loopt er piekfijn en stoer bij in fraaie blauwe bloezen en stoere leren schorten. Een gift van de softwarebedrijven Malengo uit Groningen en Cegeka-DSA uit Veenendaal.

Wooncorporatie Casade heeft al jaren een afspraak met zijn aannemers en toeleveranciers dat zij een deel van hun omzet als blijk van maatschappelijk verantwoord ondernemen aan een goed doel besteden. Volgens Jan van Kessel, vestigingsmanager bij Casade ‘vinden die bedrijven het schitterend dat De Kansenfabriek inmiddels al zo’n vijfentwintig vrijwilligers met succes een kans heeft geboden richting nieuw betaald werk en willen ze dat graag steunen’. De schenking van de bedrijfskleding past volgens hem prima bij de positieve ontwikkeling die het wijkpunt BaLaDe de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Het gebouw BaLaDe bestaat volgend jaar tien jaar. “De bedenkers van BaLaDe, vooral de gemeente en Casade, hadden indertijd een overdekt dorpsplein voor ogen, waar het zou bruisen van activiteiten en energie. We hebben een aanloopperiode nodig gehad met vallen en opstaan maar het dorpsplein raakt steeds beter gevuld. Met name sinds de komst van De Kansenfabriek als uitbater gaat het steeds beter.”

Volgens Jan van Kessel is anno 2019 sprake van ‘een gezellige boel en een mooie mix van gebruikers. Uit heel Waalwijk inmiddels en in de leeftijd van 0 tot 100 als je beschouwt dat er hier zowel kraamzorg als een hospice te vinden is’. “Er vinden in De Kansenfabriek steeds meer activiteiten plaats die steeds meer mensen weten te vinden.”

Volgens Van Kessel hebben alleen ideële doelen geen zin als er geen kwaliteit wordt geleverd. “De keuken en de bediening in De Kansenfabriek zijn uitstekend. Werken doen mensen hier met een smile. Er is inmiddels een nieuwe gezellige inrichting met nieuw meubilair. En deze mooie kleding voor het personeel is een mooie bekroning van ons succes. En dat mag iedereen zien.”
Meer nieuws
Nieuwe christelijke gemeente in de kansenfabriek
Nieuwe christelijke gemeente in De KansenfabriekDe Stichting 2Edify heeft voor De Kansenfabriek gekozen om daar een nieuwe christelijke gemeente te starten. Het komende halfjaar vindt daar iedere tweede zondag van de maand tussen 10:00 en 11:30 uur een dienst plaats met Raymond St. Jago als ...
Lees meer »
Covid 19 corona team gezondheidscentrum balade
Covid-19 (Corona) Team Gezondheidscentrum BaLaDeFysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk heeft samen met een aantal zorgdisciplines binnen het Gezondheidscenrum BaLaDe, het Covid-19 Team BaLaDe opgericht. In het Gezondheidscentrum BaLaDe zijn verschillende zorgaanbieders aanwezig die ieder ...
Lees meer »
Opening stichting gratis rechtshulp
Opening Stichting Gratis RechtshulpStichting Gratis Rechtshulp is erg blij te kunnen meedelen dat mensen vanaf donderdagavond 11 juni tussen 18.00 en 20.00 uur weer van harte welkom zijn tijdens het spreekuur op de begane grond in het gebouw van BaLaDe. Vanwege de Corona maatregelen ...
Lees meer »