Vijftig lunchers in de Week tegen eenzaamheid

Van eenzaamheid was niks te merken afgelopen maandag in De Kansenfabriek. Vijftig mensen genoten van een gratis lunch in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid, aangeboden door de Stichting Senioren Waalwijk, ContourdeTwern en De Kansenfabriek. Ook de gemeente Waalwijk ondersteunde het initiatief van Herman Wachtels van den Berg en Kees Pullens van de Stichting Senioren Waalwijk.

Wachtels van den Berg was superblij met de hoge opkomst. “Eenzaamheid is een beetje een beladen woord. Veel mensen voelen zich niet eenzaam maar wel alleen”, zegt hij terwijl hij van een broodje kroket geniet. “Het doel van deze dag is dat mensen contact leggen met elkaar. En ontdekken wat er allemaal voor hen te doen is als ze op zoek zijn naar interessante bezigheden.”

Zo heeft de stichting een reeks ‘contactcirkels’ in het leven geroepen: onder meer voor zwemmen, wandelen, fietsen, scootmobielen en koken. Samen organiseren zij activiteiten en een groep uit die cirkels is iedere maand vaste gast tijdens het twaalfuurtje in De Kansenfabriek, tijdens de lunch op de laatste zondag van de maand. “De stichting speelt graag in op de interesses van mensen. Het gaat erom hun belangen te behartigen en om bijeenkomsten te organiseren. En in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid hebben we ook mensen van buiten onze eigen cirkels benaderd om ook hen te betrekken.”

Tijdens de lunch komt Hanneke van Eeten van ContourdeTwern Herman melden dat zij net enkele gasten enthousiast heeft gekregen om eens een keertje in een van de Waalwijkse buurthuizen te komen kijken. “Dat is precies de bedoeling van deze dag”, zegt ze tevreden. “Dat we mensen iets te bieden hebben qua activiteiten, of dat nu hier, in een buurthuis van ons of in het Parkpaviljoen is. Dat maakt niet uit.”

Ook voor Herman is de lunch een groot succes. “Als we in de gelegenheid zijn, zullen we volgend jaar zeker weer meedoen.”
Meer nieuws
Gezellige thema pleintjes op wintermarkt 30 november
Gezellige thema-pleintjes op Wintermarkt 30 novemberOp zoek naar leuke en betaalbare Sint- en /of kerstcadeautjes? Bezoek dan zaterdag 30 november de Wintermarkt in de Kansenfabriek, die dit jaar plaatsvindt in combinatie met de jaarlijkse speelgoedmarkt van ‘buurman’ basisschool Baardwijk. De ...
Lees meer »
Band midlife crisis gaat weer knallen op 15 november
Band Midlife Crisis gaat weer knallen op 15 november!Als er al een gezelschap bestaat dat zich ‘huisband van de Kansenfabriek’ mag noemen dan is het wel Midlife Crisis. De zeskoppige groep strijkt vrijdag 15 november weer neer op het podium van het grand café met een wervelende rock ’n roll ...
Lees meer »
Kom wijn proeven in de kansenfabriek op 21 november
Kom wijn proeven in de Kansenfabriek op 21 novemberHet befaamde diner in De Kansenfabriek krijgt donderdag 21 november een extra dimensie in de vorm van een wijnproeverij. Wijnimporteur Martin Fennema presenteert dan in overleg met kok Teun Thomassen een aantal van zijn wijnen, waarvan hij denkt dat ...
Lees meer »