Vijftig lunchers in de Week tegen eenzaamheid

Van eenzaamheid was niks te merken afgelopen maandag in De Kansenfabriek. Vijftig mensen genoten van een gratis lunch in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid, aangeboden door de Stichting Senioren Waalwijk, ContourdeTwern en De Kansenfabriek. Ook de gemeente Waalwijk ondersteunde het initiatief van Herman Wachtels van den Berg en Kees Pullens van de Stichting Senioren Waalwijk.

Wachtels van den Berg was superblij met de hoge opkomst. “Eenzaamheid is een beetje een beladen woord. Veel mensen voelen zich niet eenzaam maar wel alleen”, zegt hij terwijl hij van een broodje kroket geniet. “Het doel van deze dag is dat mensen contact leggen met elkaar. En ontdekken wat er allemaal voor hen te doen is als ze op zoek zijn naar interessante bezigheden.”

Zo heeft de stichting een reeks ‘contactcirkels’ in het leven geroepen: onder meer voor zwemmen, wandelen, fietsen, scootmobielen en koken. Samen organiseren zij activiteiten en een groep uit die cirkels is iedere maand vaste gast tijdens het twaalfuurtje in De Kansenfabriek, tijdens de lunch op de laatste zondag van de maand. “De stichting speelt graag in op de interesses van mensen. Het gaat erom hun belangen te behartigen en om bijeenkomsten te organiseren. En in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid hebben we ook mensen van buiten onze eigen cirkels benaderd om ook hen te betrekken.”

Tijdens de lunch komt Hanneke van Eeten van ContourdeTwern Herman melden dat zij net enkele gasten enthousiast heeft gekregen om eens een keertje in een van de Waalwijkse buurthuizen te komen kijken. “Dat is precies de bedoeling van deze dag”, zegt ze tevreden. “Dat we mensen iets te bieden hebben qua activiteiten, of dat nu hier, in een buurthuis van ons of in het Parkpaviljoen is. Dat maakt niet uit.”

Ook voor Herman is de lunch een groot succes. “Als we in de gelegenheid zijn, zullen we volgend jaar zeker weer meedoen.”
Meer nieuws
Grand cafa de kansenfabriek gaat weer open
Grand Café De Kansenfabriek gaat weer open!Vanaf 2 juni gaat ook het grand-café van De Kansenfabriek weer open. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Corona regels en horecaprotocollen van de 1,5 meter maatschappij. Maar er kan dan gelukkig weer geluncht, gedineerd en een drankje ...
Lees meer »
De kansenfabriek gesloten tot 6 april nu tijdelijk tafeltje dekje
De Kansenfabriek gesloten tot 6 april, nu tijdelijk 'tafeltje dekje'Ook De Kansenfabriek is dicht vanwege het Corona virus. Maar er wordt in de keuken in BaLaDe gewoon doorgewerkt. Want De Kansenfabriek brengt tijdelijk avondmaaltijden rond bij de bewoners van BaLaDe die dat willen. Voor 5 euro kunnen zij een ...
Lees meer »
Optreden de vrolijke noot woensdag 18 maart
Optreden de Vrolijke Noot woensdag 18 maartZangkoor De Vrolijke Noot treedt woensdag 18 maart op in het Grand Café van De Kansenfabriek. De toegang is gratis en het concert duurt van 19.00 tot circa 21.00 uur. Het koor zingt meerstemmig het levenslied van heel vroeger tot heden, maar ook ...
Lees meer »