Flow Netwerk gaat 2 september weer van start

De werkloosheid is historisch laag. De arbeidsmarkt staat super strak. Er zijn veel vacatures en te weinig werkzoekenden om die allemaal in te vullen. Vooral in de technische beroepen is de behoefte groot. Zelfs de kansen voor 50-plussers zijn de laatste jaren niet zo goed geweest. Steeds meer werkgevers bieden (sneller) vaste contracten. Je zou zeggen: wat een weelde! Maar aan al die weelde heb je weinig, als je niet weet welke baan het beste bij je past, hoe je die het beste vindt of hoe je daar het beste naar toe werkt.

Reorganisaties zijn ook aan de orde van de dag. En die gaan niet zelden ten koste van medewerkers, die er al lange tijd werken. Soms 20 of 30 jaar. Ze hadden verwacht in hun baan en bij dat bedrijf misschien wel hun pensioen te halen. En nu moeten ze plotseling weer solliciteren. Dan komt er plotseling heel veel op je af en krijg je veel te verwerken. En dan hebben we het nog niet over die mensen die iets heel anders willen gaan doen, dan wat ze altijd gedaan hebben. Die een nieuwe carrière zoeken.

Flow Netwerk Waalwijk is er voor alle werkzoekenden. Voor Flow zijn ze niet werkloos, want dat klinkt passief, maar ‘in between jobs’ en op weg naar hun nieuwe baan. De deelnemers zitten allemaal in hetzelfde schuitje; zij zoeken een nieuwe baan of willen als zelfstandige aan de slag. En ieder ondervindt daarbij zijn eigen hobbels en tegenslagen. Door deze ervaringen te delen en van anderen tips en advies te krijgen hoe hiermee om te gaan, ieder is tenslotte ervaringsdeskundige, voel je je gesteund en deskundig ondersteund.

Flow organiseert presentaties en workshops over hoe je je voorbereid op een sollicitatie, wat je kunt doen om op te vallen, te bepalen welk werk en welk bedrijf het beste bij je past. Maar ook over wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt, je persoonlijke belemmeringen en vooral waar jouw kansen liggen.

Flow doet dit al bijna zeven jaar: 85 deelnemers vonden ondertussen hun nieuwe baan, in de techniek, de administratie, de zorg, in de horeca of hebben hun eigen bedrijf gestart. En ondanks dat de arbeidsmarkt veel kansen biedt, zijn er nog veel werkzoekenden, die behoefte hebben aan begeleiding en ondersteuning. Flow start op 2 september aanstaande weer met haar programma voor het tweede halfjaar van 2019. We starten om 13.30 uur en je bent van harte welkom in zaal ’t Erf van BaLaDe, Balade 1 in Waalwijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je meer weten? Ga naar: www.flownetwerk.wordpress.com of kijk op www.facebook.com/FLOWnetwerk

FLOW: Fantaseren, Leren en Ontmoeten op weg naar Werk
Meer nieuws
Gezellige thema pleintjes op wintermarkt 30 november
Gezellige thema-pleintjes op Wintermarkt 30 novemberOp zoek naar leuke en betaalbare Sint- en /of kerstcadeautjes? Bezoek dan zaterdag 30 november de Wintermarkt in de Kansenfabriek, die dit jaar plaatsvindt in combinatie met de jaarlijkse speelgoedmarkt van ‘buurman’ basisschool Baardwijk. De ...
Lees meer »
Band midlife crisis gaat weer knallen op 15 november
Band Midlife Crisis gaat weer knallen op 15 november!Als er al een gezelschap bestaat dat zich ‘huisband van de Kansenfabriek’ mag noemen dan is het wel Midlife Crisis. De zeskoppige groep strijkt vrijdag 15 november weer neer op het podium van het grand café met een wervelende rock ’n roll ...
Lees meer »
Kom wijn proeven in de kansenfabriek op 21 november
Kom wijn proeven in de Kansenfabriek op 21 novemberHet befaamde diner in De Kansenfabriek krijgt donderdag 21 november een extra dimensie in de vorm van een wijnproeverij. Wijnimporteur Martin Fennema presenteert dan in overleg met kok Teun Thomassen een aantal van zijn wijnen, waarvan hij denkt dat ...
Lees meer »