Burendag in De Kansenfabriek op 28 september

Zaterdag 28 september 2019 viert Nederland voor de veertiende keer Burendag. Na een drukbezochte editie vorig jaar doen De Kansenfabriek en ContourdeTwern dit jaar opnieuw mee. Het thema nu: Geloof in je Wijk! Deelname aan de Burendag is gratis, inclusief een lunch.
Wie mee wil doen, kan zich nu al inschrijven aan de receptie van De Kansenfabriek.

Deze zaterdag is er van alles te beleven: een sjoel- en jeu de boulestoernooi, kinderactiviteiten en een creatief programma waar nog aan gewerkt wordt. In de middag wordt er samengewerkt met de bewoners van de flat aan het Savornin Lohmanpark, die voor buurtbewoners een vistoernooi in de nabijgelegen gracht en rummikubben in het Ketelhuis organiseren.

Maar het thema Geloof in je Wijk! komt vooral tot uiting in de wandeling die buurtbewoners kunnen maken langs de Buddharama tempel in de Loeffstraat en de nabijgelegen Clemenskerk. Onder leiding van een gids wordt een kijkje genomen in beide gebouwen. Dat is op zich al bijzonder, maar het bezoek aan de Clemenskerk is deze keer wel heel speciaal. Het is dat weekend immers de laatste keer dat de kerk voor publiek te bezoeken is. De dag na Burendag wordt voor de laatste keer een mis gehouden in de kerk, die een andere bestemming krijgt. Dus alle mensen in Waalwijk-Oost die ‘de Clemens’ nog eens willen bekijken: grijp je kans! De wandeling zal waarschijnlijk zo’n twee uur duren.

In de ochtend (nadere tijden volgen nog) worden de deelnemers aan Burendag in De Kansenfabriek ontvangen met koffie, thee en iets lekkers erbij. Daarna begint het programma. Wie niet mee wil wandelen, kan in De Kansenfabriek kiezen uit andere activiteiten. Centraal daarin staat dat buurtbewoners elkaar op een ontspannende manier beter leren kennen.

Het ochtenddeel van Burendag wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch in De Kansenfabriek, waar dan gratis soep en broodjes worden geserveerd. Daarna kunnen mensen als ze dat willen de Teisterbandlaan oversteken en deelnemen aan het vistoernooi en het rummikubben dat de flatbewoners daar verzorgen.
Meer nieuws
Frank spierings laat gezonde kansenfabriek achter
Frank Spierings laat gezonde Kansenfabriek achterFrank Spierings (foto) heeft de voorzittershamer in het bestuur van De Kansenfabriek overgedragen aan Ferdi Kwetters. Spierings is drie jaar lang voorzitter geweest. “Ik treed terug op een moment dat het doel dat ik mezelf had gesteld, in mijn ogen ...
Lees meer »
Repair cafa waalwijk weer van start
Repair Café Waalwijk weer van startNiet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan ...
Lees meer »
Vacature in de kansenfabriek voor zelfstandig werkende kok 16 uur
Vacature in De Kansenfabriek voor zelfstandig werkende kok 16 uurDe Kansenfabriek is met spoed op zoek naar een kok die chef Teun Thomassen en zijn vrijwillige keukenbrigade kan komen helpen De Kansenfabriek verder uit te bouwen. Teun is op zoek naar een kok met de juiste opleiding en ervaring. Kennis van HACCP en ...
Lees meer »