Kom op donderdag 22 augustus wijn proeven!

Het befaamde diner in De Kansenfabriek krijgt donderdag 22 augustus een extra dimensie in de vorm van een wijnproeverij. Wijnimporteur Martin Fennema presenteert dan in overleg met kok Teun Thomassen een aantal van zijn wijnen, waarvan hij denkt dat die bij het menu van die avond passen.

Fennema is een echte kenner: hij zit in het team dat Nederlands kampioen blind proeven is. In oktober reist dat team af naar Frankrijk, waar het EK plaatsvindt. Op de foto staat het team: vlnr Rik Boom, Jarno de Graaf, Martin Fennema en Anton Silletti. De foto is gemaakt door Ingrid Driessen.

“Ik wil mensen graag kennis laten maken met interessante wijnen”, vertelt Martin. “Ik importeer een aantal karaktervolle wijnen uit Frankrijk die al generaties lang door wijnmakers met passie en liefde worden geproduceerd op biologische of bio-dynamische wijze. Ik wil de mensen die avond meenemen langs het palet aan smaken dat bij diverse gerechten kan passen, zodat ze kunnen vergelijken en ontdekken wat ze zelf lekker vinden.” Meer informatie over Fennema’s wijnen is te zien op www.mijnwijnplein.nl.

Naast Fennema willen ook Kansenfabriek-kok Teun Thomassen en zijn keukenbrigade laten zien wat zij kunnen. Het drie gangen-menu is op 22 augustus dan ook een speciaal menu, waarvoor eenmalig 10 euro wordt gevraagd, ongeacht of de gasten meedoen aan de wijnproeverij. Het voorgerecht is die dag vitella tonato, het hoofdgerecht zalmfilet met een kruidenkorst, witte wijnsaus, gewokte koolrabi en friet. Het dessert bestaat uit drie soorten kaas, vijgencompote en kletsbrood.

Wie reserveert voor het diner moet daarbij aangeven of hij of zij wel of niet mee wil proeven. De proefglaasjes wijn zijn gratis. Wie besluit er een heel glas van te bestellen, betaalt 3 euro per glas, de normale prijs van wijn in De Kansenfabriek.
Meer nieuws
Teuns keukenbrigade vernieuwt lunchkaart
Teuns keukenbrigade vernieuwt lunchkaartKok Teun Thomassen en zijn keukenbrigade presenteren een nieuwe lunchkaart. Ze spelen daarmee in op de wensen van het groeiende aantal mensen dat het onlangs van nieuw meubilair voorziene grand café weet te vinden. “We willen zo eens per halfjaar ...
Lees meer »
Gratis rechtshulp op donderdagavond
Gratis rechtshulp op donderdagavondHeeft u een juridisch probleem waar u niet meteen raad mee weet en heeft u geen geld om daarvoor een advocaat in te schakelen? Loop dan eens binnen bij de Stichting Gratis Rechtshulp, die iedere donderdagavond tussen 18 en 20 uur een inloopspreekuur ...
Lees meer »
Kapot apparaat naar het repair cafa
Kapot apparaat? Naar het Repair Café!Niet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan ...
Lees meer »