Vakantieplezier, ook voor thuisblijvers

ContourdeTwern zorgt er met een aantal leuke activiteiten voor dat mensen die de komende weken niet op vakantie gaan zich bepaald niet hoeven te vervelen. De activiteiten vinden plaats in en rond De Kansenfabriek.

Dinsdagmiddag 16 juli kunnen daar oud-Hollandse spelletjes worden gespeeld. Een van de spelen is het Spel van de Langstraat, ontwikkeld door een van de plaatselijke serviceclubs. Maar ook sjoelers, rummikubbers en andere liefhebbers van spelletjes komen aan hun trekken. Het biljart is ook beschikbaar. Maar ook wie louter een praatje wil maken, is die middag welkom. De middag duurt van 14 tot 16 uur en er is sprake van een vrije inloop: deelname is gratis.

Dinsdag 30 juli is er voor de thuisblijvers die om een praatje verlegen zitten een vrije inloopmiddag van 14 tot 16 uur. De koffie en thee zijn dan gratis.

Dinsdag 6 augustus, de Kansenfabriek is dan net aan het nieuwe seizoen begonnen, is er een sportmiddag, eveneens van 14 tot 16 uur. Kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen dan aan diverse sportactiviteiten meedoen. De nadruk ligt op spelvormen waarbij onderlinge samenwerking centraal staat. Bij goed weer vinden de activiteiten buiten plaats, bij slecht weer verhuist men naar binnen.

Wim Smits van ContourdeTwern: “We werken met een vrije inloop die middag, kinderen hoeven zich niet op te geven en de deelname is ook hier gratis. Wie zien wel wie er komt en met hoeveel mensen we zijn en passen daar ons programma op af. En als er oudere mensen belangstelling hebben om een kijkje te nemen, zijn ze van harte welkom. Misschien kunnen we dan verschillende leeftijden in een team combineren of ze tegen elkaar laten spelen. Het wordt vast een hele leuke middag.”
Meer nieuws
Vijftig lunchers in de week tegen eenzaamheid
Vijftig lunchers in de Week tegen eenzaamheidVan eenzaamheid was niks te merken afgelopen maandag in De Kansenfabriek. Vijftig mensen genoten van een gratis lunch in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid, aangeboden door de Stichting Senioren Waalwijk, ContourdeTwern en De Kansenfabriek. Ook ...
Lees meer »
First of all friends in kansenfabriek op vrijdag 18 oktober
First of all Friends in Kansenfabriek op vrijdag 18 oktoberZe bestaan een jaar en hebben vanuit de RWB-voetbalkantine nu al furore gemaakt: de band First of all Friends. Vrijdag 18 oktober treedt de vijfkoppige vriendenclub op in De Kansenfabriek. Aanvang 18.30 uur, toegang gratis. Sjaak Timmermans ...
Lees meer »
Burendag in de kansenfabriek op 28 september
Burendag in De Kansenfabriek op 28 september‘Geloof in je Wijk!’ in De Kansenfabriek Nederland viert zaterdag 28 september voor de veertiende keer Burendag. Na een drukbezochte editie vorig jaar doen De Kansenfabriek en ContourdeTwern dit jaar opnieuw mee. Het thema deze keer: Geloof in ...
Lees meer »