Vakantieplezier, ook voor thuisblijvers

ContourdeTwern zorgt er met een aantal leuke activiteiten voor dat mensen die de komende weken niet op vakantie gaan zich bepaald niet hoeven te vervelen. De activiteiten vinden plaats in en rond De Kansenfabriek.

Dinsdagmiddag 16 juli kunnen daar oud-Hollandse spelletjes worden gespeeld. Een van de spelen is het Spel van de Langstraat, ontwikkeld door een van de plaatselijke serviceclubs. Maar ook sjoelers, rummikubbers en andere liefhebbers van spelletjes komen aan hun trekken. Het biljart is ook beschikbaar. Maar ook wie louter een praatje wil maken, is die middag welkom. De middag duurt van 14 tot 16 uur en er is sprake van een vrije inloop: deelname is gratis.

Dinsdag 30 juli is er voor de thuisblijvers die om een praatje verlegen zitten een vrije inloopmiddag van 14 tot 16 uur. De koffie en thee zijn dan gratis.

Dinsdag 6 augustus, de Kansenfabriek is dan net aan het nieuwe seizoen begonnen, is er een sportmiddag, eveneens van 14 tot 16 uur. Kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen dan aan diverse sportactiviteiten meedoen. De nadruk ligt op spelvormen waarbij onderlinge samenwerking centraal staat. Bij goed weer vinden de activiteiten buiten plaats, bij slecht weer verhuist men naar binnen.

Wim Smits van ContourdeTwern: “We werken met een vrije inloop die middag, kinderen hoeven zich niet op te geven en de deelname is ook hier gratis. Wie zien wel wie er komt en met hoeveel mensen we zijn en passen daar ons programma op af. En als er oudere mensen belangstelling hebben om een kijkje te nemen, zijn ze van harte welkom. Misschien kunnen we dan verschillende leeftijden in een team combineren of ze tegen elkaar laten spelen. Het wordt vast een hele leuke middag.”
Meer nieuws
Teuns keukenbrigade vernieuwt lunchkaart
Teuns keukenbrigade vernieuwt lunchkaartKok Teun Thomassen en zijn keukenbrigade presenteren een nieuwe lunchkaart. Ze spelen daarmee in op de wensen van het groeiende aantal mensen dat het onlangs van nieuw meubilair voorziene grand café weet te vinden. “We willen zo eens per halfjaar ...
Lees meer »
Gratis rechtshulp op donderdagavond
Gratis rechtshulp op donderdagavondHeeft u een juridisch probleem waar u niet meteen raad mee weet en heeft u geen geld om daarvoor een advocaat in te schakelen? Loop dan eens binnen bij de Stichting Gratis Rechtshulp, die iedere donderdagavond tussen 18 en 20 uur een inloopspreekuur ...
Lees meer »
Kapot apparaat naar het repair cafa
Kapot apparaat? Naar het Repair Café!Niet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan ...
Lees meer »