Op 4 juli Diner Chantant met familie Van Veldhoven

Roland en Irma van Veldhoven verzorgen samen met hun dochters Anouk en Freya de muziek tijdens het diner chantant in de Kansenfabriek op donderdag 4 juli. Ze spelen dan een mix van wat rustigere nummers en zullen in proberen te spelen op wat het publiek wil horen. The Beatles zullen daarin niet ontbreken. Irma vindt het erg leuk en voelt zich vereerd als geboren ‘Borrukse’ om deze ‘thuiswedstrijd’ met haar gezin te mogen spelen.

De Van Veldhovens vormen een zeer muzikale familie. Hun zolder is lang geleden omgedoopt tot ‘Studio 113’, verwijzend naar hun huisnummer. Ze repeteren daar als gezin en in verschillende andere samenstellingen. Die naam ontstond met een knipoog naar de Belgische variant, toen de nog jonge dochters fan waren van Studio 100 en K3. De familie zong toen al liedjes, ook met gitaarmuziek tijdens Sinterklaas en kerstvieringen. Dat groeide uit tot een serieuze hobby.

Dochters Anouk (19) en Freya (16) zijn zelf steeds meer actief met zingen. Bij Strings in E-motion hadden ze de gelegenheid om op te treden in en rondom Waalwijk. Zo zong Anouk ook bij het Halvezolenfestival in Waspik. Freya zingt nu in één van de Mollerbands en heeft muziekles bij De Mads. Als gezin hebben wij dit voorjaar nog meegedaan aan de John Lennon Tribute bij Winterdijk30b in Waalwijk en hebben daar drie nummers van The Beatles vertolkt.

De familie vertolkt zowel ballads als rockmuziek. Pa Roland en ma Irma spelen samen regelmatig country: Dolly Parton, Johnny Cash, Bonnie Raitt, maar ook John Denver en Melissa Etheridge ontbreken niet. Irma mag ook graag nummers van Janis Joplin en Melanie zingen.

Bij ‘80 liedjes voor de 80’ aan het Oosteind in Sprang-Capelle heeft Roland jaren achtereen in september zijn muzikale bijdrage geleverd met Strings in E-motion. Irma zong dan meestal een paar nummers mee, als ze na 78 kilometer al bijna de tocht had volbracht.

Als koppel zijn Roland en Irma toen ze samen gingen wonen in Geldrop begonnen in een bandje en bij de muziekschool, met zang en gitaar en soms wat percussie. Roland is het muzikale brein. Hij componeerde ook al twee keer muziek op geselecteerde gedichten van ‘Dichter bij Waalwijk, uitgevoerd in De Leest. Maar evengoed zetten we ons repertoire in bij feesten en partijen voor vrienden en familie. Nu ook de dochters een grotere rol spelen, is het repertoire uitgebreid met moderne popnummers en muziek van bijvoorbeeld Ed Sheeran en Passenger.

Wie mee wil eten en luisteren kan vanaf een week vooraf reserveren, telefonisch of aan de balie of kassa van de Kansenfabriek. De eerste gang van het diner chantant wordt om 17:45 uur geserveerd. Drie gangen kosten slechts 5 euro.
Meer nieuws
Grand cafa de kansenfabriek gaat weer open
Grand Café De Kansenfabriek gaat weer open!Vanaf 2 juni gaat ook het grand-café van De Kansenfabriek weer open. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Corona regels en horecaprotocollen van de 1,5 meter maatschappij. Maar er kan dan gelukkig weer geluncht, gedineerd en een drankje ...
Lees meer »
De kansenfabriek gesloten tot 6 april nu tijdelijk tafeltje dekje
De Kansenfabriek gesloten tot 6 april, nu tijdelijk 'tafeltje dekje'Ook De Kansenfabriek is dicht vanwege het Corona virus. Maar er wordt in de keuken in BaLaDe gewoon doorgewerkt. Want De Kansenfabriek brengt tijdelijk avondmaaltijden rond bij de bewoners van BaLaDe die dat willen. Voor 5 euro kunnen zij een ...
Lees meer »
Optreden de vrolijke noot woensdag 18 maart
Optreden de Vrolijke Noot woensdag 18 maartZangkoor De Vrolijke Noot treedt woensdag 18 maart op in het Grand Café van De Kansenfabriek. De toegang is gratis en het concert duurt van 19.00 tot circa 21.00 uur. Het koor zingt meerstemmig het levenslied van heel vroeger tot heden, maar ook ...
Lees meer »