Op 4 juli Diner Chantant met familie Van Veldhoven

Roland en Irma van Veldhoven verzorgen samen met hun dochters Anouk en Freya de muziek tijdens het diner chantant in de Kansenfabriek op donderdag 4 juli. Ze spelen dan een mix van wat rustigere nummers en zullen in proberen te spelen op wat het publiek wil horen. The Beatles zullen daarin niet ontbreken. Irma vindt het erg leuk en voelt zich vereerd als geboren ‘Borrukse’ om deze ‘thuiswedstrijd’ met haar gezin te mogen spelen.

De Van Veldhovens vormen een zeer muzikale familie. Hun zolder is lang geleden omgedoopt tot ‘Studio 113’, verwijzend naar hun huisnummer. Ze repeteren daar als gezin en in verschillende andere samenstellingen. Die naam ontstond met een knipoog naar de Belgische variant, toen de nog jonge dochters fan waren van Studio 100 en K3. De familie zong toen al liedjes, ook met gitaarmuziek tijdens Sinterklaas en kerstvieringen. Dat groeide uit tot een serieuze hobby.

Dochters Anouk (19) en Freya (16) zijn zelf steeds meer actief met zingen. Bij Strings in E-motion hadden ze de gelegenheid om op te treden in en rondom Waalwijk. Zo zong Anouk ook bij het Halvezolenfestival in Waspik. Freya zingt nu in één van de Mollerbands en heeft muziekles bij De Mads. Als gezin hebben wij dit voorjaar nog meegedaan aan de John Lennon Tribute bij Winterdijk30b in Waalwijk en hebben daar drie nummers van The Beatles vertolkt.

De familie vertolkt zowel ballads als rockmuziek. Pa Roland en ma Irma spelen samen regelmatig country: Dolly Parton, Johnny Cash, Bonnie Raitt, maar ook John Denver en Melissa Etheridge ontbreken niet. Irma mag ook graag nummers van Janis Joplin en Melanie zingen.

Bij ‘80 liedjes voor de 80’ aan het Oosteind in Sprang-Capelle heeft Roland jaren achtereen in september zijn muzikale bijdrage geleverd met Strings in E-motion. Irma zong dan meestal een paar nummers mee, als ze na 78 kilometer al bijna de tocht had volbracht.

Als koppel zijn Roland en Irma toen ze samen gingen wonen in Geldrop begonnen in een bandje en bij de muziekschool, met zang en gitaar en soms wat percussie. Roland is het muzikale brein. Hij componeerde ook al twee keer muziek op geselecteerde gedichten van ‘Dichter bij Waalwijk, uitgevoerd in De Leest. Maar evengoed zetten we ons repertoire in bij feesten en partijen voor vrienden en familie. Nu ook de dochters een grotere rol spelen, is het repertoire uitgebreid met moderne popnummers en muziek van bijvoorbeeld Ed Sheeran en Passenger.

Wie mee wil eten en luisteren kan vanaf een week vooraf reserveren, telefonisch of aan de balie of kassa van de Kansenfabriek. De eerste gang van het diner chantant wordt om 17:45 uur geserveerd. Drie gangen kosten slechts 5 euro.
Meer nieuws
Frank spierings laat gezonde kansenfabriek achter
Frank Spierings laat gezonde Kansenfabriek achterFrank Spierings (foto) heeft de voorzittershamer in het bestuur van De Kansenfabriek overgedragen aan Ferdi Kwetters. Spierings is drie jaar lang voorzitter geweest. “Ik treed terug op een moment dat het doel dat ik mezelf had gesteld, in mijn ogen ...
Lees meer »
Repair cafa waalwijk weer van start
Repair Café Waalwijk weer van startNiet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan ...
Lees meer »
Vacature in de kansenfabriek voor zelfstandig werkende kok 16 uur
Vacature in De Kansenfabriek voor zelfstandig werkende kok 16 uurDe Kansenfabriek is met spoed op zoek naar een kok die chef Teun Thomassen en zijn vrijwillige keukenbrigade kan komen helpen De Kansenfabriek verder uit te bouwen. Teun is op zoek naar een kok met de juiste opleiding en ervaring. Kennis van HACCP en ...
Lees meer »