Wekelijkse ruiltafel in De Kansenfabriek

ContourDeTwern en ASVZ hebben de handen ineengeslagen om in De Kansenfabriek wekelijks een ruiltafel te houden waar mensen die ergens hulp bij nodig hebben, hulp kunnen geven of zaken voor anderen kunnen oplossen of regelen elkaar onder het genot van een kop thee of koffie kunnen ontmoeten. Prisma werkt ook mee aan dit nieuwe initiatief. De ruiltafel is er iedere donderdag tussen 10 en 11 uur.

Mensen met elkaar verbinden en gebruik laten maken van elkaars talenten, dat is de opzet. Het gaat niet zo zeer om het ruilen van spullen maar meer om het verlenen van diensten. Iemand kan goed zijn in tuinieren maar niet zo goed in koken bijvoorbeeld. Aan de ruiltafel kunnen mensen elkaar leren kennen. Als er een klik is, kunnen ze elkaar wellicht helpen. Alles is in principe mogelijk. Zo is een oud-boswachter van plan om binnenkort met een groep mensen te gaan wandelen.

Je hoeft niet per iets te ruilen te hebben om toch een gast aan de tafel te kunnen zijn. Samen een kop koffie drinken is voor veel mensen al een waardevolle en zinnige activiteit. Om mensen te leren kennen en te ontdekken dat er naast regulier werk heel veel te doen is waarmee anderen kunnen worden geholpen. Met gesloten beurzen uiteraard. Alle Waalwijkers die iets te bieden of te vragen hebben, zijn van harte welkom.

Inlooppunt
‘O, zit Casade hier niet meer?’ Dit was de meest gestelde vraag aan de wijkdienstvrijwilligers van ContourdeTwern nadat de balie uit de voormalige woonwinkel in Balade was gehaald.
Casade gebruikt er alleen nog de spreekkamers. De gemeente Waalwijk heeft de ruimte bij de balie overgedragen aan ContourdeTwern.

De ruimte krijgt sinds de overdracht in maart steeds meer ContourdeTwern-vorm én kleur. De ruimte krijgt steeds meer het karakter van een open inlooppunt. Alle Waalwijkers kunnen daar terecht met vragen over het invullen en/of begrijpen van formulieren, het vinden van de juiste informatie, het voeren van een moeilijk telefoongesprek of het ordenen van post. Ook wordt vraag en aanbod gematcht tussen bewoners die hun talent inzetten voor een ander.

Het inlooppunt is open op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.
Meer nieuws
Nieuwe christelijke gemeente in de kansenfabriek
Nieuwe christelijke gemeente in De KansenfabriekDe Stichting 2Edify heeft voor De Kansenfabriek gekozen om daar een nieuwe christelijke gemeente te starten. Het komende halfjaar vindt daar iedere tweede zondag van de maand tussen 10:00 en 11:30 uur een dienst plaats met Raymond St. Jago als ...
Lees meer »
Covid 19 corona team gezondheidscentrum balade
Covid-19 (Corona) Team Gezondheidscentrum BaLaDeFysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk heeft samen met een aantal zorgdisciplines binnen het Gezondheidscenrum BaLaDe, het Covid-19 Team BaLaDe opgericht. In het Gezondheidscentrum BaLaDe zijn verschillende zorgaanbieders aanwezig die ieder ...
Lees meer »
Opening stichting gratis rechtshulp
Opening Stichting Gratis RechtshulpStichting Gratis Rechtshulp is erg blij te kunnen meedelen dat mensen vanaf donderdagavond 11 juni tussen 18.00 en 20.00 uur weer van harte welkom zijn tijdens het spreekuur op de begane grond in het gebouw van BaLaDe. Vanwege de Corona maatregelen ...
Lees meer »