Wekelijkse ruiltafel in De Kansenfabriek

ContourDeTwern en ASVZ hebben de handen ineengeslagen om in De Kansenfabriek wekelijks een ruiltafel te houden waar mensen die ergens hulp bij nodig hebben, hulp kunnen geven of zaken voor anderen kunnen oplossen of regelen elkaar onder het genot van een kop thee of koffie kunnen ontmoeten. Prisma werkt ook mee aan dit nieuwe initiatief. De ruiltafel is er iedere donderdag tussen 10 en 11 uur.

Mensen met elkaar verbinden en gebruik laten maken van elkaars talenten, dat is de opzet. Het gaat niet zo zeer om het ruilen van spullen maar meer om het verlenen van diensten. Iemand kan goed zijn in tuinieren maar niet zo goed in koken bijvoorbeeld. Aan de ruiltafel kunnen mensen elkaar leren kennen. Als er een klik is, kunnen ze elkaar wellicht helpen. Alles is in principe mogelijk. Zo is een oud-boswachter van plan om binnenkort met een groep mensen te gaan wandelen.

Je hoeft niet per iets te ruilen te hebben om toch een gast aan de tafel te kunnen zijn. Samen een kop koffie drinken is voor veel mensen al een waardevolle en zinnige activiteit. Om mensen te leren kennen en te ontdekken dat er naast regulier werk heel veel te doen is waarmee anderen kunnen worden geholpen. Met gesloten beurzen uiteraard. Alle Waalwijkers die iets te bieden of te vragen hebben, zijn van harte welkom.

Inlooppunt
‘O, zit Casade hier niet meer?’ Dit was de meest gestelde vraag aan de wijkdienstvrijwilligers van ContourdeTwern nadat de balie uit de voormalige woonwinkel in Balade was gehaald.
Casade gebruikt er alleen nog de spreekkamers. De gemeente Waalwijk heeft de ruimte bij de balie overgedragen aan ContourdeTwern.

De ruimte krijgt sinds de overdracht in maart steeds meer ContourdeTwern-vorm én kleur. De ruimte krijgt steeds meer het karakter van een open inlooppunt. Alle Waalwijkers kunnen daar terecht met vragen over het invullen en/of begrijpen van formulieren, het vinden van de juiste informatie, het voeren van een moeilijk telefoongesprek of het ordenen van post. Ook wordt vraag en aanbod gematcht tussen bewoners die hun talent inzetten voor een ander.

Het inlooppunt is open op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.
Meer nieuws
Frank spierings laat gezonde kansenfabriek achter
Frank Spierings laat gezonde Kansenfabriek achterFrank Spierings (foto) heeft de voorzittershamer in het bestuur van De Kansenfabriek overgedragen aan Ferdi Kwetters. Spierings is drie jaar lang voorzitter geweest. “Ik treed terug op een moment dat het doel dat ik mezelf had gesteld, in mijn ogen ...
Lees meer »
Repair cafa waalwijk weer van start
Repair Café Waalwijk weer van startNiet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan ...
Lees meer »
Vacature in de kansenfabriek voor zelfstandig werkende kok 16 uur
Vacature in De Kansenfabriek voor zelfstandig werkende kok 16 uurDe Kansenfabriek is met spoed op zoek naar een kok die chef Teun Thomassen en zijn vrijwillige keukenbrigade kan komen helpen De Kansenfabriek verder uit te bouwen. Teun is op zoek naar een kok met de juiste opleiding en ervaring. Kennis van HACCP en ...
Lees meer »