Wekelijkse ruiltafel in De Kansenfabriek

ContourDeTwern en ASVZ hebben de handen ineengeslagen om in De Kansenfabriek wekelijks een ruiltafel te houden waar mensen die ergens hulp bij nodig hebben, hulp kunnen geven of zaken voor anderen kunnen oplossen of regelen elkaar onder het genot van een kop thee of koffie kunnen ontmoeten. Prisma werkt ook mee aan dit nieuwe initiatief. De ruiltafel is er iedere donderdag tussen 10 en 11 uur.

Mensen met elkaar verbinden en gebruik laten maken van elkaars talenten, dat is de opzet. Het gaat niet zo zeer om het ruilen van spullen maar meer om het verlenen van diensten. Iemand kan goed zijn in tuinieren maar niet zo goed in koken bijvoorbeeld. Aan de ruiltafel kunnen mensen elkaar leren kennen. Als er een klik is, kunnen ze elkaar wellicht helpen. Alles is in principe mogelijk. Zo is een oud-boswachter van plan om binnenkort met een groep mensen te gaan wandelen.

Je hoeft niet per iets te ruilen te hebben om toch een gast aan de tafel te kunnen zijn. Samen een kop koffie drinken is voor veel mensen al een waardevolle en zinnige activiteit. Om mensen te leren kennen en te ontdekken dat er naast regulier werk heel veel te doen is waarmee anderen kunnen worden geholpen. Met gesloten beurzen uiteraard. Alle Waalwijkers die iets te bieden of te vragen hebben, zijn van harte welkom.

Inlooppunt
‘O, zit Casade hier niet meer?’ Dit was de meest gestelde vraag aan de wijkdienstvrijwilligers van ContourdeTwern nadat de balie uit de voormalige woonwinkel in Balade was gehaald.
Casade gebruikt er alleen nog de spreekkamers. De gemeente Waalwijk heeft de ruimte bij de balie overgedragen aan ContourdeTwern.

De ruimte krijgt sinds de overdracht in maart steeds meer ContourdeTwern-vorm én kleur. De ruimte krijgt steeds meer het karakter van een open inlooppunt. Alle Waalwijkers kunnen daar terecht met vragen over het invullen en/of begrijpen van formulieren, het vinden van de juiste informatie, het voeren van een moeilijk telefoongesprek of het ordenen van post. Ook wordt vraag en aanbod gematcht tussen bewoners die hun talent inzetten voor een ander.

Het inlooppunt is open op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.
Meer nieuws
Kom op donderdag 22 augustus wijn proeven
Kom op donderdag 22 augustus wijn proeven!Het befaamde diner in De Kansenfabriek krijgt donderdag 22 augustus een extra dimensie in de vorm van een wijnproeverij. Wijnimporteur Martin Fennema presenteert dan in overleg met kok Teun Thomassen een aantal van zijn wijnen, waarvan hij denkt dat ...
Lees meer »
Vakantieplezier ook voor thuisblijvers
Vakantieplezier, ook voor thuisblijversContourdeTwern zorgt er met een aantal leuke activiteiten voor dat mensen die de komende weken niet op vakantie gaan zich bepaald niet hoeven te vervelen. De activiteiten vinden plaats in en rond De Kansenfabriek. Dinsdagmiddag 16 juli kunnen daar ...
Lees meer »
Kansenfabriek staat op bork totaal
Kansenfabriek staat op Bork TotaalOm te benadrukken dat De Kansenfabriek er niet alleen voor bewoners en gebruikers van BaLaDe is, staat er op Bork Totaal dit jaar een kraam op het terrein van de scouting in Baardwijk. Die zondag 25 augustus wil De Kansenfabriek daar laten zien dat ...
Lees meer »