Voorjaarsmarkt zaterdag 18 mei

Na het grote succes van de Voorjaarsmarkt van vorig jaar organiseert De Kansenfabriek dit jaar weer een markt: het parkeerterrein voor BaLaDe verandert zaterdag 18 mei in een gezellig marktterrein met een veelzijdig aanbod kramen, veel aandacht voor eten en drinken en uiteraard live-muziek. Dit jaar wordt de muzikale omlijsting verzorgd door Band Time Out. De Voorjaarsmarkt is gratis toegankelijk en duurt van 11 tot 16 uur.

Niet alleen zijn er dan volop interessante zaken te koop; er is ook veel te zien en te beleven. Zo zal een dame van ballonnen allerlei figuurtjes maken. Een mandevlechter gaat met wilgentenen in de weer om zijn oude ambacht aan het publiek te tonen. Schilders van Broma’s Palet veranderen een deel van het marktterrein in een Baardwijks Montmartre.

Bijzonder is de man die ‘schoorsteenbrood’ komt bakken. Volgens Oost-Europese traditie bakt hij brood boven een barbecue door deeg in een spiraal om een rol te draaien die vervolgens boven de barbecue wordt gebakken. Hij verkoopt deze zowel als hele broden maar ook als een half of kwart brood.

Laura’s Groen verkoopt die zaterdag bloemen en planten. In meerdere kramen zijn allerlei decoratie-artikelen uitgestald. Ria van de Heuvel verkoopt haar bekende tuinbeelden. Biologische plukboerderij De Sprankenhof verkoopt groenten, jams en kaas. Tobias, de huisbakker van de Kansenfabriek, verzorgt samen met zijn zus taarten en koekjes. De keukenbrigade van de Kansenfabriek is die dag ook aanwezig met broodjes hamburger en broodjes kroket.
Jolanda’s Honinghuisje was vorig jaar een ware publiekstrekker door de aanwezig bijen. Ze zal dit jaar ook van de partij zijn. Net als Atelier PaspARToe met mooie cadeauartikelen. De Voorjaarsmarkt biedt ook plaats aan meerdere goede doelen. Zo steunt De Paardenvriend het Ouderenfonds met een food truck waarvan de opbrengsten naar een speciale ouderendag gaan. Zij verkopen onder andere zelfgemaakte karamel en advocaat, volgens recepten uit grootmoeders tijd.

De medewerksters van de in de Kansenfabriek actieve Place to Bieb houden een boekenverkoop. Ook zijn er kramen met macramé werk, sieraden, sjaals en tassen. Voor de kinderen is er een schminkhoek.

In verband met de Voorjaarsmarkt is het vrijdag 17 mei vanaf 20.00 uur niet meer mogelijk het parkeerterrein te gebruiken voor het wegzetten van auto’s.
Mensen die zelf nog met iets bijzonders op de markt willen staan, kunnen contact opnemen met Netty Ekkel: 06-50280320.
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »