Autismecafé over grensoverschrijdend gedrag

Het Autismecafé Waalwijk houdt woensdag 30 januari vanaf 19:00 uur een avond in De Kansenfabriek met als thema autisme en grensoverschrijdend gedrag. Het tweemaandelijkse Autismecafé is een initiatief ván ouders vóór ouders, familieleden, vrienden en professionals die een kind of partner met een autisme spectrum stoornis hebben, meemaken of begeleiden. De toegang tot de thema-avonden is gratis. Het Autismecafé vervult een regiofunctie. Het vindt tweemaandelijks plaats met wisselende sprekers, behalve in de zomermaanden.

Grensoverschrijdend gedrag is een complex en beladen onderwerp maar het komt overal voor. Mensen met autisme lopen ook risico, zelfs meer dan anderen, blijkt uit onderzoek. Grensoverschrijdend gedrag vindt plaats op psychologisch, fysiek, seksueel, financieel en materieel vlak, zowel bewust als onbewust. Het heeft bijna altijd te maken met machtsmisbruik. Het gedrag komt tot uiting in verbaal, fysiek of ander non-verbaal gedrag. Het kan gaan om pesten, agressief gedrag, discriminatie en seksuele toenadering of -intimidatie. Het gedrag wordt als vijandig, vernederend of intimiderend ervaren. Hoe komt iemand tot grensoverschrijdend gedrag? Waarom komt de ene persoon wel tot dit gedrag en de andere niet? Wat ligt er aan ten grondslag? Hoe kunnen we mensen met autisme helpen die dit gedrag vertonen? Deze en andere vragen komen aan de orde bij de gastspreker voor de avond: Marien Lokerse.

Deze avond is toegankelijk voor leerkrachten, docenten, ouders en familie van kinderen met autisme, belangstellenden en hulpverleners. Ook voor jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis, die vragen hebben over dit onderwerp.

Deelnemers aan het café zijn vanaf 19:00 uur welkom voor koffie en thee. Een half uur later begint het eerste deel van de avond. Na en uur is er een pauze van een kwartier. Dan volgt een tweede deel van drie kwartier, waarna er gezamenlijk nagepraat kan worden.

Er is bij de Kansenfabriek ruime en gratis parkeergelegenheid. De toegang is gratis maar wie het Autismecafé wil ondersteunen, kan dat doen met een vrijwillige gift. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer nieuws
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 15 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 15-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 15-2024
Lees meer »
To do maart 2024
TO DO MAART 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »