Marlous wil kinderen Mega Moedig maken

Marlous Hak is sinds september in BaLaDe actief met haar bedrijf Mega Moedig Kindercoaching. Wie wil weten of zij iets voor zijn of haar kind kan betekenen, kan vrijdag 25 januari tussen 16 en 17 uur terecht op haar tweemaandelijkse inloop-uur. Vrijdag 18 januari, geeft ze in haar praktijk van 16.15 tot ongeveer 17.30 uur een workshop schatgravers, een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt. Het leidt vaak op speelse, luchtige wijze tot open gesprekken en inzichten. Wil je graag mee doen? Stuur dan een e-mail naar het adres onder dit artikel. Deelname kost 5 euro per persoon.

Marlous Hak (foto) kan kinderen helpen als ze zich bijvoorbeeld onzeker voelen in de omgang met leeftijdgenoten, of wanneer ze tegen zaken aanlopen waar ze geen raad mee weten.

Kindercoaching is een praktische, laagdrempelige en kortdurende begeleiding. Marlous Hak houdt zich minder bezig met de oorzaak van problemen. Het coachen van kinderen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Kindercoaching is voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar die even niet lekker in hun vel zitten, (faal)angstig zijn, sociaal/emotionele problemen hebben en die graag hun weerbaarheid willen vergroten. Er kan daarnaast ook aandacht zijn voor het plannen van huiswerk, pestgedrag, driftbuien en schuldgevoelens.

Marlous vestigt graag de aandacht op de KRAGT training die ze geeft. Dat is een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 3 tot en met 8 waar ze binnenkort mee wil beginnen. Er is momenteel plaats voor vier kinderen. Wie mee wil doen, kan zich nu opgeven via een e-mail te sturen of door zich aan te melden op de website onder het kopje tarieven.

Marlous heeft het uitstekend naar haar zin in BaLaDe. “Er zitten hier veel kindgerichte instellingen in het gebouw. Ik hoop dat we soms samen kunnen werken en iets voor elkaar kunnen betekenen.”

Ze beseft dat het tegenwoordig op velerlei terreinen wemelt van de coaches; een beroepsnaam die iedereen vrij mag gebruiken. “Maar dat vind ik te ver gaan. Ik heb een achtergrond in de kinderopvang en heb voordat ik met Mega Moedig begon een hbo-opleiding kindercoaching afgerond. Je moet voorzichtig en deskundig met kinderen omgaan omdat het om een kwetsbare groep mensen gaat.”

Voor een afspraak, informatie of aanvraag van een kennismakingsgesprek:
ga naar www.megamoedigkindercoaching.nl
of stuur een e-mail naar Info@megamoedigkindercoaching.nl
Meer nieuws
Aspergemenu woensdag 8 mei
Aspergemenu woensdag 8 meiInschrijven vóór 1 mei a.s. aan de bar in het Grand Café (betaling bij reservering) € 15,00 (exclusief overige drankjes) Romige aspergesoep *** Asperges traditioneel met beenham, ei, krieltjes en botersaus of ...
Lees meer »
Voorjaarsmarkt zaterdag 18 mei
Voorjaarsmarkt zaterdag 18 meiNa het grote succes van de Voorjaarsmarkt van vorig jaar organiseert De Kansenfabriek dit jaar weer een markt: het parkeerterrein voor BaLaDe verandert zaterdag 18 mei in een gezellig marktterrein met een veelzijdig aanbod kramen, veel aandacht ...
Lees meer »
Ons winkeltje sluit de deuren
Ons Winkeltje sluit de deurenMet pijn in het hart heeft de Kansenfabriek zich genoodzaakt gevoeld Ons Winkeltje te sluiten. Gebrek aan klandizie is de reden. Ondanks verschillende pogingen nieuwe klanten te trekken met bijvoorbeeld woonaccessoires, tweedehands kleding en ...
Lees meer »