Kansenfabriek en vrijwilligers zijn één

De Kansenfabriek, het dorpsplein voor Waalwijk-Oost en misschien wel meer, kan niet zonder vrijwilligers. En mensen die vrijwilligerswerk zoeken, vinden er een warme en leerzame werkomgeving. Interesse? Kom dan vrijblijvend donderdagmiddag 17 januari om 14:00 uur een kijkje nemen. Het complete team van de Kansenfabriek staat dan klaar om te vertellen wat vrijwilligerswerk in de Kansenfabriek inhoudt. Dat gebeurt dan onder het genot van een hapje en een drankje.

Er zijn binnen de organisatie veel verschillende taken te verrichten. We zoeken vrijwilligers voor in de keuken, receptie, Grand Café, administratie en iemand die promotiewerk doet, zoals het maken van folders, flyers en andere manieren waarop de Kansenfabriek zich kan presenteren.
De receptie voor het BaLaDe-gebouw, de keuken, het Grand Café en de administratie presenteren zichzelf met een inleidend praatje over de te verrichten werkzaamheden. Wie daarna meer wil weten of zich meteen aan wil melden, kan dan meteen in een gezellige sfeer verder praten.

Alle vier bovengenoemde poten van de Kansenfabriek zijn op zoek naar mensen. De enige voorwaarde vooraf is dat ze minstens één dagdeel per week beschikbaar zijn, eventueel ook in de avonden.

Het gaat goed in de Kansenfabriek. De horeca draait prima, de dineravonden worden drukker bezocht sinds drie gangen € 5,00 kosten en eens per maand komt er een zondagactiviteit bij. Om de drukte en een toenemend aantal activiteiten op het sociale vlak te kunnen bolwerken zijn er echter ook meer handen nodig. Wie een leuke en zinvolle bezigheid zoekt of ‘in between jobs’ zit, heeft aan de Kansenfabriek een uitstekende werkplek. Via vrijwilligerswerk zijn de afgelopen jaren inmiddels al 24 mensen naar een reguliere baan gegaan. De Kansenfabriek staat uitstekend op je cv, zo is al vaak gebleken.

Daarom is de Kansenfabriek eigenlijk constant op zoek naar nieuwe mensen. Er wordt goed voor vrijwilligers gezorgd. Er is een jaarlijks uitje, verjaardagstaart, een zomerborrel en een kerst- en sinterklaasattentie. Maar het belangrijkst is misschien nog wel dat vrijwilligers zichzelf bij de Kansenfabriek kunnen ontwikkelen en mee kunnen blijven draaien in de maatschappij.
Meer nieuws
Muzikale bingo 26 augustus
Muzikale Bingo 26 augustusAanstaande maandag 26 augustus vindt er ’s middags van 14.00 tot 16.30 uur een bijzondere gratis activiteit plaats: een muzikale bingo, verzorgd door Paul Koevermans. Deze bijzondere bingo draait helemaal om liedjes uit de jaren zestig, zeventig en ...
Lees meer »
Burendag in de kansenfabriek op 28 september
Burendag in De Kansenfabriek op 28 septemberZaterdag 28 september 2019 viert Nederland voor de veertiende keer Burendag. Na een drukbezochte editie vorig jaar doen De Kansenfabriek en ContourdeTwern dit jaar opnieuw mee. Het thema nu: Geloof in je Wijk! Deelname aan de Burendag is gratis, ...
Lees meer »
Flow netwerk gaat 2 september weer van start
Flow Netwerk gaat 2 september weer van startDe werkloosheid is historisch laag. De arbeidsmarkt staat super strak. Er zijn veel vacatures en te weinig werkzoekenden om die allemaal in te vullen. Vooral in de technische beroepen is de behoefte groot. Zelfs de kansen voor 50-plussers zijn de ...
Lees meer »