Passievolle liedjes bij diner met Adinda

Het eerste diner chantant in het Grand Café van de Kansenfabriek in het nieuwe jaar is een heel bijzondere aflevering: donderdag 3 januari treedt zangeres Adinda Boon op. Ze zingt en begeleidt zichzelf op een ukelele. Haar nichtjes Noor en Juul verzorgen tevens een gastoptreden met zang en gitaar. Adinda Boon heeft een voor een vrouw vrij lage tenorstem. Die is zeer geschikt voor liedjes van bijvoorbeeld Amy Winehouse en Nina Simone. Maar ook Lady Gaga en Leonard Cohen staan op de speellijst die ze momenteel druk aan het repeteren is. Adinda verraste de bezoekers van de Wintermarkt in de Kansenfabriek eind november al met een optreden en wil 3 januari in topvorm zijn.

Ze maakte al heel lang muziek waarbij ze zichzelf op gitaar en piano begeleidde toen ze anderhalf jaar terug de overstap naar ukelele maakte. “Een ukelele klinkt lekker, is handzamer, past goed bij de emoties die ik wil vertolken”, zegt ze. Het feit dat een ukele slechts vier snaren heeft, maakt dat ze zich beter kan concentreren op haar zang zonder dat haar liedjes aan zeggingskracht inboeten. Ze bespeelt ook een tenor-ukelele, dezelfde ‘stemsoort’ als haar zang.

Adinda legt uit waar het haar om gaat: “Ik breng mijn liedjes vanuit wat ze in Portugal saudade noemen. Dat betekent letterlijk ‘verlangen’. Naar een bepaald gevoel of iemand die je mist bijvoorbeeld. Saudade zit ook in de Portugese fadomuziek. Maar het is geen negatieve emotie, hoewel ik ook pijn in mijn stem stop. Maar het zijn zeker geen depri liedjes! Ik kan daar mijn pijlers van geloof, hoop en liefde in kwijt. En liefde is de rode draad in de liedjes die ik zing.” Het is wellicht niet toevallig dat de ukelele oorspronkelijk ook uit Portugal komt.

“Alles wat ik in mijn muzikale leven tot dusver heb gedaan, was in de opbouw naar hoe ik nu voor mensen wil spelen en zingen. Ik heb mijn stem bijvoorbeeld ook in de politiek en als trainer laten horen. Maar ik heb het gevoel dat ik nu als zangeres mijn muzikale bestemming heb gevonden. Ik kan nu mijn eigen persoon laten horen, en dat is toch anders. Dat is ook spannender en het past goed bij wie ik ben."

Wie mee wil eten en luisteren kan vanaf 2 januari reserveren, telefonisch (0416-760100) of aan de balie of kassa van de Kansenfabriek. Een plaats reserveren is nadien mogelijk vanaf een week vóór een diner. Binnenkomst uiterlijk om 17.45 uur. En met ingang van het nieuwe jaar kost een driegangendiner in de Kansenfabriek slechts € 5,00 met daarbij verplicht minimaal één consumptie.
Meer nieuws
Muzikale bingo 26 augustus
Muzikale Bingo 26 augustusAanstaande maandag 26 augustus vindt er ’s middags van 14.00 tot 16.30 uur een bijzondere gratis activiteit plaats: een muzikale bingo, verzorgd door Paul Koevermans. Deze bijzondere bingo draait helemaal om liedjes uit de jaren zestig, zeventig en ...
Lees meer »
Burendag in de kansenfabriek op 28 september
Burendag in De Kansenfabriek op 28 septemberZaterdag 28 september 2019 viert Nederland voor de veertiende keer Burendag. Na een drukbezochte editie vorig jaar doen De Kansenfabriek en ContourdeTwern dit jaar opnieuw mee. Het thema nu: Geloof in je Wijk! Deelname aan de Burendag is gratis, ...
Lees meer »
Flow netwerk gaat 2 september weer van start
Flow Netwerk gaat 2 september weer van startDe werkloosheid is historisch laag. De arbeidsmarkt staat super strak. Er zijn veel vacatures en te weinig werkzoekenden om die allemaal in te vullen. Vooral in de technische beroepen is de behoefte groot. Zelfs de kansen voor 50-plussers zijn de ...
Lees meer »