Passievolle liedjes bij diner met Adinda

Het eerste diner chantant in het Grand Café van de Kansenfabriek in het nieuwe jaar is een heel bijzondere aflevering: donderdag 3 januari treedt zangeres Adinda Boon op. Ze zingt en begeleidt zichzelf op een ukelele. Haar nichtjes Noor en Juul verzorgen tevens een gastoptreden met zang en gitaar. Adinda Boon heeft een voor een vrouw vrij lage tenorstem. Die is zeer geschikt voor liedjes van bijvoorbeeld Amy Winehouse en Nina Simone. Maar ook Lady Gaga en Leonard Cohen staan op de speellijst die ze momenteel druk aan het repeteren is. Adinda verraste de bezoekers van de Wintermarkt in de Kansenfabriek eind november al met een optreden en wil 3 januari in topvorm zijn.

Ze maakte al heel lang muziek waarbij ze zichzelf op gitaar en piano begeleidde toen ze anderhalf jaar terug de overstap naar ukelele maakte. “Een ukelele klinkt lekker, is handzamer, past goed bij de emoties die ik wil vertolken”, zegt ze. Het feit dat een ukele slechts vier snaren heeft, maakt dat ze zich beter kan concentreren op haar zang zonder dat haar liedjes aan zeggingskracht inboeten. Ze bespeelt ook een tenor-ukelele, dezelfde ‘stemsoort’ als haar zang.

Adinda legt uit waar het haar om gaat: “Ik breng mijn liedjes vanuit wat ze in Portugal saudade noemen. Dat betekent letterlijk ‘verlangen’. Naar een bepaald gevoel of iemand die je mist bijvoorbeeld. Saudade zit ook in de Portugese fadomuziek. Maar het is geen negatieve emotie, hoewel ik ook pijn in mijn stem stop. Maar het zijn zeker geen depri liedjes! Ik kan daar mijn pijlers van geloof, hoop en liefde in kwijt. En liefde is de rode draad in de liedjes die ik zing.” Het is wellicht niet toevallig dat de ukelele oorspronkelijk ook uit Portugal komt.

“Alles wat ik in mijn muzikale leven tot dusver heb gedaan, was in de opbouw naar hoe ik nu voor mensen wil spelen en zingen. Ik heb mijn stem bijvoorbeeld ook in de politiek en als trainer laten horen. Maar ik heb het gevoel dat ik nu als zangeres mijn muzikale bestemming heb gevonden. Ik kan nu mijn eigen persoon laten horen, en dat is toch anders. Dat is ook spannender en het past goed bij wie ik ben."

Wie mee wil eten en luisteren kan vanaf 2 januari reserveren, telefonisch (0416-760100) of aan de balie of kassa van de Kansenfabriek. Een plaats reserveren is nadien mogelijk vanaf een week vóór een diner. Binnenkomst uiterlijk om 17.45 uur. En met ingang van het nieuwe jaar kost een driegangendiner in de Kansenfabriek slechts € 5,00 met daarbij verplicht minimaal één consumptie.
Meer nieuws
Mikz profiteert van samenwerking in balade
Mikz profiteert van samenwerking in BaLaDeMikz kinderopvang profiteert volop van de samenwerking met andere kindgerichte instellingen in BaLaDe, vooral van de samenwerking met basisschool Baardwijk. Dat wil Mikz graag benadrukken tijdens de komende open dag in BalaDe, op zaterdag 30 maart. ...
Lees meer »
Autismecafa over grensoverschrijdend gedrag
Autismecafé over grensoverschrijdend gedragHet Autismecafé Waalwijk houdt woensdag 30 januari vanaf 19:00 uur een avond in De Kansenfabriek met als thema autisme en grensoverschrijdend gedrag. Het tweemaandelijkse Autismecafé is een initiatief ván ouders vóór ouders, familieleden, ...
Lees meer »
Diner chantant
Diner chantantDonderdag 7 februari is er in het Grand Café van De Kansenfabriek weer een diner chantant. Ditmaal met een optreden van Louis de Vries en Lieve de Jager, beiden lid van het aan het Kunstencentrum verbonden ensemble Ratatouille. Beide violisten ...
Lees meer »