Zing mee met koor Levenslust

Zing mee met koor Levenslust

Zangvereniging Levenslust uit Herpt treedt woensdag 17 oktober op in het Grand Café van de Kansenfabriek. Het optreden begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis.

De zangvereniging is in 1952 opgericht. Het was in die tijd een gemengd koor dat meerstemmige klassieke en religieuze liederen zong. Maar tijden veranderen. De belangstelling voor deze muziek nam in de loop der jaren steeds verder af. Dat resulteerde ook in een daling van het aantal koorleden. In 2006 waren er nog maar zeven over en was Levenslust op sterven na dood. Het koor besloot dat jaar het roer drastisch om te gooien. Levenslust beleeft sindsdien een tweede jeugd.

Men ging over op het Nederlandstalige lied. Het repertoire bestaat anno 2018 uit mooie luisterliedjes en gezellige meezingers. Het koor bestaat momenteel weer uit 34 leden die liedjes zingen uit de goeie ouwe tijd maar ook populaire songs van nu. ’Liever zingen dan zeuren’ is het motto van de zangers en zangeressen.

181010 week 41 foto levenslust

Bij optredens worden in het publiek mappen met de teksten van de te zingen liedjes uitgedeeld, zodat het publiek die liedjes volgens de beproefde traditie van de Liederentafel uit volle borst mee kan zingen.

Het koor verzorgt ongeveer twintig optredens per jaar in verzorgingshuizen en wijkcentra. Een paar keer per jaar neemt Levenslust deel aan een korenfestival. De leden komen al lang niet meer alleen uit Herpt maar trekt zangers en zangeressen uit de hele regio. Wel wordt er iedere woensdagavond buiten de schoolvakanties gerepeteerd in het Dorpshuis in Herpt. Het koor verwelkomt nieuwe leden met open armen. Leeftijdsgrenzen zijn er niet.
Meer nieuws
Bestel oliebollen bij de kansenfabriek
Bestel oliebollen bij De KansenfabriekHoudt u van versgebakken oliebollen of appelbeignets op oudjaarsdag? Maar wilt u niet in een lange rij wachten bij een kraam? Bestel ze dan nu bij De Kansenfabriek. Dan kunt u ze op oudjaarsdag ’s middags ophalen tussen 14.00 en 16.00 uur. De door ...
Lees meer »
Kansenfabriek krijgt schilderijen herman put
Kansenfabriek krijgt schilderijen Herman PutDe Kansenfabriek is enorm blij met de schenking van een tiental schilderijen uit de nalatenschap van kunstenaar Herman Put. Zijn zoon Jack woont in Waalwijk en is blij dat hij voor de werken een plaats heeft gevonden in de buurt waar hij woont en ...
Lees meer »
Klotteren op de wintermarkt en diner chantant met roy barkey in de kansenfabriek
Klotteren op de Wintermarkt en diner chantant met Roy Barkey in de KansenfabriekKlotteren op de Wintermarkt en diner chantant met Roy Barkey in de Kansenfabriek De donkere dagen voor Kerstmis zijn ook voor De Kansenfabriek aanleiding te zorgen voor gezelligheid. Vrijdag 30 november is het heerlijk ‘klotteren’ op de ...
Lees meer »