Zing mee met koor Levenslust

Zing mee met koor Levenslust

Zangvereniging Levenslust uit Herpt treedt woensdag 17 oktober op in het Grand Café van de Kansenfabriek. Het optreden begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis.

De zangvereniging is in 1952 opgericht. Het was in die tijd een gemengd koor dat meerstemmige klassieke en religieuze liederen zong. Maar tijden veranderen. De belangstelling voor deze muziek nam in de loop der jaren steeds verder af. Dat resulteerde ook in een daling van het aantal koorleden. In 2006 waren er nog maar zeven over en was Levenslust op sterven na dood. Het koor besloot dat jaar het roer drastisch om te gooien. Levenslust beleeft sindsdien een tweede jeugd.

Men ging over op het Nederlandstalige lied. Het repertoire bestaat anno 2018 uit mooie luisterliedjes en gezellige meezingers. Het koor bestaat momenteel weer uit 34 leden die liedjes zingen uit de goeie ouwe tijd maar ook populaire songs van nu. ’Liever zingen dan zeuren’ is het motto van de zangers en zangeressen.

181010 week 41 foto levenslust

Bij optredens worden in het publiek mappen met de teksten van de te zingen liedjes uitgedeeld, zodat het publiek die liedjes volgens de beproefde traditie van de Liederentafel uit volle borst mee kan zingen.

Het koor verzorgt ongeveer twintig optredens per jaar in verzorgingshuizen en wijkcentra. Een paar keer per jaar neemt Levenslust deel aan een korenfestival. De leden komen al lang niet meer alleen uit Herpt maar trekt zangers en zangeressen uit de hele regio. Wel wordt er iedere woensdagavond buiten de schoolvakanties gerepeteerd in het Dorpshuis in Herpt. Het koor verwelkomt nieuwe leden met open armen. Leeftijdsgrenzen zijn er niet.
Meer nieuws
Mikz profiteert van samenwerking in balade
Mikz profiteert van samenwerking in BaLaDeMikz kinderopvang profiteert volop van de samenwerking met andere kindgerichte instellingen in BaLaDe, vooral van de samenwerking met basisschool Baardwijk. Dat wil Mikz graag benadrukken tijdens de komende open dag in BalaDe, op zaterdag 30 maart. ...
Lees meer »
Autismecafa over grensoverschrijdend gedrag
Autismecafé over grensoverschrijdend gedragHet Autismecafé Waalwijk houdt woensdag 30 januari vanaf 19:00 uur een avond in De Kansenfabriek met als thema autisme en grensoverschrijdend gedrag. Het tweemaandelijkse Autismecafé is een initiatief ván ouders vóór ouders, familieleden, ...
Lees meer »
Diner chantant
Diner chantantDonderdag 7 februari is er in het Grand Café van De Kansenfabriek weer een diner chantant. Ditmaal met een optreden van Louis de Vries en Lieve de Jager, beiden lid van het aan het Kunstencentrum verbonden ensemble Ratatouille. Beide violisten ...
Lees meer »