Zing mee met koor Levenslust

Zing mee met koor Levenslust

Zangvereniging Levenslust uit Herpt treedt woensdag 17 oktober op in het Grand Café van de Kansenfabriek. Het optreden begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis.

De zangvereniging is in 1952 opgericht. Het was in die tijd een gemengd koor dat meerstemmige klassieke en religieuze liederen zong. Maar tijden veranderen. De belangstelling voor deze muziek nam in de loop der jaren steeds verder af. Dat resulteerde ook in een daling van het aantal koorleden. In 2006 waren er nog maar zeven over en was Levenslust op sterven na dood. Het koor besloot dat jaar het roer drastisch om te gooien. Levenslust beleeft sindsdien een tweede jeugd.

Men ging over op het Nederlandstalige lied. Het repertoire bestaat anno 2018 uit mooie luisterliedjes en gezellige meezingers. Het koor bestaat momenteel weer uit 34 leden die liedjes zingen uit de goeie ouwe tijd maar ook populaire songs van nu. ’Liever zingen dan zeuren’ is het motto van de zangers en zangeressen.

181010 week 41 foto levenslust

Bij optredens worden in het publiek mappen met de teksten van de te zingen liedjes uitgedeeld, zodat het publiek die liedjes volgens de beproefde traditie van de Liederentafel uit volle borst mee kan zingen.

Het koor verzorgt ongeveer twintig optredens per jaar in verzorgingshuizen en wijkcentra. Een paar keer per jaar neemt Levenslust deel aan een korenfestival. De leden komen al lang niet meer alleen uit Herpt maar trekt zangers en zangeressen uit de hele regio. Wel wordt er iedere woensdagavond buiten de schoolvakanties gerepeteerd in het Dorpshuis in Herpt. Het koor verwelkomt nieuwe leden met open armen. Leeftijdsgrenzen zijn er niet.
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 13 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 13-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 13-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
To do maart 2024
TO DO MAART 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »