Tobias, 'Meesterbakker' in de Kansenfabriek

Tobias, ‘meesterbakker’ in de Kansenfabriek


Wie koffie of thee komt drinken in het Grand Café van De Kansenfabriek, moet eens vragen of er een koekje van Tobias bij kan. Tobias de Jager (29) is de ‘meesterbakker’ van de Kansenfabriek. Een locale beroemdheid, zeker sinds hij een jaar geleden de wedstrijd Heel Waalwijk Bakt won. Met een chocoladetaart die niet alleen de jury maar ook hemzelf erg kon bekoren. “Dat is nog steeds mijn favoriete taart,” zegt hij trots.

Die eerste prijs in die wedstrijd van de Wereldwinkel bracht hem naar twee workshops gegeven door Meester Patissier Robert van Beckhoven, bekend van de tv-wedstrijd Heel Holland Bakt. Onder diens hoede kon Tobias zich verder bekwamen in het bakken van koekjes en taarten. En hij wil daar graag nog een keer een cursus brood bakken aan toevoegen om zijn vakmanschap aan te vullen.

Tobias is via Prisma als medewerker in De Kansenfabriek beland. In oktober 2015 om precies te zijn; toen De Kansenfabriek nog niet zo heette. Hij heeft het er prima naar zijn zin. “Ik hou er wel van om een beetje streng aangepakt te worden”, zegt hij. ”Daar leer ik het meeste van. Ik hou er ook van om telkens nieuwe dingen te proberen, uitdagingen te zoeken. Daar krijg ik hier de kans voor. En als mensen wat ik voor ze maak lekker vinden, word ik daar zelf heel blij van.”

Zijn moeder heeft hem de liefde voor koken en bakken bijgebracht, legt hij uit. En ook zijn zus is er op die manier door geraakt; ook zij deed mee aan Heel Waalwijk Bakt. Ooit dacht Tobias dat koken ‘zijn ding’ kon worden. “Maar het werd toch bákken. Koken is hard werken met veel stress en het vergt ook veel concentratie. Toen ik op tv Rudolf van Veen en andere bakkers bezig zag raakte ik daar zó door geïnspireerd dat ik me op het bakken ben gaan richten. Dat past veel beter bij mij.”

Nieuwsgierig als hij is, heeft Tobias inmiddels weer van alles uitgeprobeerd. Zeer goed in de smaak bij de klanten van De Kansenfabriek viel bijvoorbeeld de taart die hij met de bekende Oreo-koekjes maakte. Hij speurt zowel het internet als oude papieren kookboeken af naar bruikbare recepten. En nu de zomer aan het eindigen is, richt hij de blik richting herfst en winter. En dat betekent: chocola!

Tobias maakt ook taarten op bestelling.

181001 foto tobias
Meer nieuws
Van heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijk
Van Heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijkVan Heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijk ‘Fysiotherapie is een zaak van vertrouwen. U legt uw lichamelijke problemen en ongemakken letterlijk in de handen van iemand anders. Dan verwacht u een persoonlijke en vriendelijke benadering, ...
Lees meer »
Zing mee met koor levenslust
Zing mee met koor LevenslustZing mee met koor Levenslust Zangvereniging Levenslust uit Herpt treedt woensdag 17 oktober op in het Grand Café van de Kansenfabriek. Het optreden begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis. De zangvereniging is in ...
Lees meer »
Ellen brok nieuw gezicht in de kansenfabriek
Ellen Brok, nieuw gezicht in De KansenfabriekEllen Brok, nieuw gezicht in De Kansenfabriek Ellen Brok (foto) is het nieuwe horeca-gezicht van De Kansenfabriek. Ze begint per 1 oktober als horecamedewerkster en keert daarmee terug naar bekend terrein, want ze was al eens eerder actief in ...
Lees meer »