Tobias, 'Meesterbakker' in de Kansenfabriek

Tobias, ‘meesterbakker’ in de Kansenfabriek


Wie koffie of thee komt drinken in het Grand Café van De Kansenfabriek, moet eens vragen of er een koekje van Tobias bij kan. Tobias de Jager (29) is de ‘meesterbakker’ van de Kansenfabriek. Een locale beroemdheid, zeker sinds hij een jaar geleden de wedstrijd Heel Waalwijk Bakt won. Met een chocoladetaart die niet alleen de jury maar ook hemzelf erg kon bekoren. “Dat is nog steeds mijn favoriete taart,” zegt hij trots.

Die eerste prijs in die wedstrijd van de Wereldwinkel bracht hem naar twee workshops gegeven door Meester Patissier Robert van Beckhoven, bekend van de tv-wedstrijd Heel Holland Bakt. Onder diens hoede kon Tobias zich verder bekwamen in het bakken van koekjes en taarten. En hij wil daar graag nog een keer een cursus brood bakken aan toevoegen om zijn vakmanschap aan te vullen.

Tobias is via Prisma als medewerker in De Kansenfabriek beland. In oktober 2015 om precies te zijn; toen De Kansenfabriek nog niet zo heette. Hij heeft het er prima naar zijn zin. “Ik hou er wel van om een beetje streng aangepakt te worden”, zegt hij. ”Daar leer ik het meeste van. Ik hou er ook van om telkens nieuwe dingen te proberen, uitdagingen te zoeken. Daar krijg ik hier de kans voor. En als mensen wat ik voor ze maak lekker vinden, word ik daar zelf heel blij van.”

Zijn moeder heeft hem de liefde voor koken en bakken bijgebracht, legt hij uit. En ook zijn zus is er op die manier door geraakt; ook zij deed mee aan Heel Waalwijk Bakt. Ooit dacht Tobias dat koken ‘zijn ding’ kon worden. “Maar het werd toch bákken. Koken is hard werken met veel stress en het vergt ook veel concentratie. Toen ik op tv Rudolf van Veen en andere bakkers bezig zag raakte ik daar zó door geïnspireerd dat ik me op het bakken ben gaan richten. Dat past veel beter bij mij.”

Nieuwsgierig als hij is, heeft Tobias inmiddels weer van alles uitgeprobeerd. Zeer goed in de smaak bij de klanten van De Kansenfabriek viel bijvoorbeeld de taart die hij met de bekende Oreo-koekjes maakte. Hij speurt zowel het internet als oude papieren kookboeken af naar bruikbare recepten. En nu de zomer aan het eindigen is, richt hij de blik richting herfst en winter. En dat betekent: chocola!

Tobias maakt ook taarten op bestelling.

181001 foto tobias
Meer nieuws
Bestel oliebollen bij de kansenfabriek
Bestel oliebollen bij De KansenfabriekHoudt u van versgebakken oliebollen of appelbeignets op oudjaarsdag? Maar wilt u niet in een lange rij wachten bij een kraam? Bestel ze dan nu bij De Kansenfabriek. Dan kunt u ze op oudjaarsdag ’s middags ophalen tussen 14.00 en 16.00 uur. De door ...
Lees meer »
Kansenfabriek krijgt schilderijen herman put
Kansenfabriek krijgt schilderijen Herman PutDe Kansenfabriek is enorm blij met de schenking van een tiental schilderijen uit de nalatenschap van kunstenaar Herman Put. Zijn zoon Jack woont in Waalwijk en is blij dat hij voor de werken een plaats heeft gevonden in de buurt waar hij woont en ...
Lees meer »
Klotteren op de wintermarkt en diner chantant met roy barkey in de kansenfabriek
Klotteren op de Wintermarkt en diner chantant met Roy Barkey in de KansenfabriekKlotteren op de Wintermarkt en diner chantant met Roy Barkey in de Kansenfabriek De donkere dagen voor Kerstmis zijn ook voor De Kansenfabriek aanleiding te zorgen voor gezelligheid. Vrijdag 30 november is het heerlijk ‘klotteren’ op de ...
Lees meer »