Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest

Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest
Al 2,5 jaar heeft Joyce Kersten met ‘Inner Flows’ in BaLaDe een succesvolle praktijk voor cranio-sacrale therapie. Die gaat ze nu uitbreiden met ayurveda en yoga.
Ayurveda is een oude Indiase geneeskunde en betekent ‘kennis van het leven’. Er wordt gewerkt met verschillende types en elementen: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Iedereen heeft een dominerend element en dat is per individu verschillend. Door het invullen van o.a. een vragenlijst krijg je inzicht in welk type jij bent en de behandeling wordt daar op afgestemd.

Om de dosha’s te balanceren geeft Joyce Ayurvedische massages. Dit is een heerlijk ontspannende volledige lichaamsmassage met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruiden in deze olie hebben een heilzame werking op lichaam en geest. Joyce ondersteunt de behandeling met leefstijladviezen en yoga oefeningen.

Joyce is ook fysiotherapeute van beroep. “Al mijn behandelingen zijn er op gericht om lichaam en geest weer in balans te brengen. Uit een disbalans ontstaan immers heel veel klachten van uiteenlopende aard."

Yoga therapie maakt gebruik van yoga oefeningen die specifiek geschikt zijn voor jouw type en klachten en bestaat dus uit individuele begeleiding. Daarnaast is er ruimte voor pranayama (ademhaling), meditatie en mindfulness. Veel mensen ervaren na afloop meer rust en ruimte in zichzelf.

Het is ook mogelijk om yogales in groepsverband te volgen. Joyce wil dit komend najaar in thema’s aan gaan bieden zoals; yoga voor de gewrichten, rugklachten of diabetes.

En nog iets bijzonders; In het najaar start ze met een ayurvedische kookworkshop in de keuken van de kansenfabriek. Leven met de elementen en de seizoenen vraagt om aanpassing van onze eetgewoonten. Door het gebruik van bepaalde kruiden kunnen we ons eten makkelijker verteren zodat het lichaam minder wordt belast. Voeding is het belangrijkste medicijn ter preventie van ziekte en kan diverse klachten verminderen, aldus Joyce.

Wie meer gedetailleerde informatie wil over wat ‘Inner Flows’ te bieden heeft, kan terecht op www.innerflows.nl

180815 joyce kersten
Meer nieuws
Marlous wil kinderen mega moedig maken
Marlous wil kinderen Mega Moedig makenMarlous Hak is sinds september in BaLaDe actief met haar bedrijf Mega Moedig Kindercoaching. Wie wil weten of zij iets voor zijn of haar kind kan betekenen, kan vrijdag 25 januari tussen 16 en 17 uur terecht op haar tweemaandelijkse inloop-uur. ...
Lees meer »
Kansenfabriek en vrijwilligers zijn aan
Kansenfabriek en vrijwilligers zijn éénDe Kansenfabriek, het dorpsplein voor Waalwijk-Oost en misschien wel meer, kan niet zonder vrijwilligers. En mensen die vrijwilligerswerk zoeken, vinden er een warme en leerzame werkomgeving. Interesse? Kom dan vrijblijvend donderdagmiddag 17 januari ...
Lees meer »
Passievolle liedjes bij diner met adinda
Passievolle liedjes bij diner met AdindaHet eerste diner chantant in het Grand Café van de Kansenfabriek in het nieuwe jaar is een heel bijzondere aflevering: donderdag 3 januari treedt zangeres Adinda Boon op. Ze zingt en begeleidt zichzelf op een ukelele. Haar nichtjes Noor en Juul ...
Lees meer »