Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest

Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest
Al 2,5 jaar heeft Joyce Kersten met ‘Inner Flows’ in BaLaDe een succesvolle praktijk voor cranio-sacrale therapie. Die gaat ze nu uitbreiden met ayurveda en yoga.
Ayurveda is een oude Indiase geneeskunde en betekent ‘kennis van het leven’. Er wordt gewerkt met verschillende types en elementen: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Iedereen heeft een dominerend element en dat is per individu verschillend. Door het invullen van o.a. een vragenlijst krijg je inzicht in welk type jij bent en de behandeling wordt daar op afgestemd.

Om de dosha’s te balanceren geeft Joyce Ayurvedische massages. Dit is een heerlijk ontspannende volledige lichaamsmassage met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruiden in deze olie hebben een heilzame werking op lichaam en geest. Joyce ondersteunt de behandeling met leefstijladviezen en yoga oefeningen.

Joyce is ook fysiotherapeute van beroep. “Al mijn behandelingen zijn er op gericht om lichaam en geest weer in balans te brengen. Uit een disbalans ontstaan immers heel veel klachten van uiteenlopende aard."

Yoga therapie maakt gebruik van yoga oefeningen die specifiek geschikt zijn voor jouw type en klachten en bestaat dus uit individuele begeleiding. Daarnaast is er ruimte voor pranayama (ademhaling), meditatie en mindfulness. Veel mensen ervaren na afloop meer rust en ruimte in zichzelf.

Het is ook mogelijk om yogales in groepsverband te volgen. Joyce wil dit komend najaar in thema’s aan gaan bieden zoals; yoga voor de gewrichten, rugklachten of diabetes.

En nog iets bijzonders; In het najaar start ze met een ayurvedische kookworkshop in de keuken van de kansenfabriek. Leven met de elementen en de seizoenen vraagt om aanpassing van onze eetgewoonten. Door het gebruik van bepaalde kruiden kunnen we ons eten makkelijker verteren zodat het lichaam minder wordt belast. Voeding is het belangrijkste medicijn ter preventie van ziekte en kan diverse klachten verminderen, aldus Joyce.

Wie meer gedetailleerde informatie wil over wat ‘Inner Flows’ te bieden heeft, kan terecht op www.innerflows.nl

180815 joyce kersten
Meer nieuws
Seniorenorkest speelt in de kansenfabriek
Seniorenorkest speelt in De KansenfabriekSeniorenorkest speelt in De Kansenfabriek Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken speelt donderdagmiddag 20 september in het Grand Café van De Kansenfabriek. De eerste klanken klinken om 15:00 uur en de toegang is gratis. Het orkest is 1 ...
Lees meer »
Ontdek je buurt op burendag in de kansenfabriek
Ontdek je buurt op Burendag in de KansenfabriekOntdek je buurt op Burendag in De Kansenfabriek Zaterdag 22 september 2018 viert Nederland voor de dertiende keer Burendag. De Kansenfabriek slaat die dag de handen ineen met Contour de Twern en het RIBW en doet mee. Tussen 10.00 en 13.30 uur is er ...
Lees meer »
Diner dansant met zanger frank leijtens
Diner dansant met zanger Frank LeijtensDiner chantant met zanger Frank Leijtens De keukenbrigade van kok Teun Thomassen verzorgt ná de zomervakantie voortaan iedere eerste donderdag van de maand een diner chantant: heerlijk dineren in De Kansenfabriek, met daarbij gratis een optreden ...
Lees meer »