Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest

Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest
Al 2,5 jaar heeft Joyce Kersten met ‘Inner Flows’ in BaLaDe een succesvolle praktijk voor cranio-sacrale therapie. Die gaat ze nu uitbreiden met ayurveda en yoga.
Ayurveda is een oude Indiase geneeskunde en betekent ‘kennis van het leven’. Er wordt gewerkt met verschillende types en elementen: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Iedereen heeft een dominerend element en dat is per individu verschillend. Door het invullen van o.a. een vragenlijst krijg je inzicht in welk type jij bent en de behandeling wordt daar op afgestemd.

Om de dosha’s te balanceren geeft Joyce Ayurvedische massages. Dit is een heerlijk ontspannende volledige lichaamsmassage met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruiden in deze olie hebben een heilzame werking op lichaam en geest. Joyce ondersteunt de behandeling met leefstijladviezen en yoga oefeningen.

Joyce is ook fysiotherapeute van beroep. “Al mijn behandelingen zijn er op gericht om lichaam en geest weer in balans te brengen. Uit een disbalans ontstaan immers heel veel klachten van uiteenlopende aard."

Yoga therapie maakt gebruik van yoga oefeningen die specifiek geschikt zijn voor jouw type en klachten en bestaat dus uit individuele begeleiding. Daarnaast is er ruimte voor pranayama (ademhaling), meditatie en mindfulness. Veel mensen ervaren na afloop meer rust en ruimte in zichzelf.

Het is ook mogelijk om yogales in groepsverband te volgen. Joyce wil dit komend najaar in thema’s aan gaan bieden zoals; yoga voor de gewrichten, rugklachten of diabetes.

En nog iets bijzonders; In het najaar start ze met een ayurvedische kookworkshop in de keuken van de kansenfabriek. Leven met de elementen en de seizoenen vraagt om aanpassing van onze eetgewoonten. Door het gebruik van bepaalde kruiden kunnen we ons eten makkelijker verteren zodat het lichaam minder wordt belast. Voeding is het belangrijkste medicijn ter preventie van ziekte en kan diverse klachten verminderen, aldus Joyce.

Wie meer gedetailleerde informatie wil over wat ‘Inner Flows’ te bieden heeft, kan terecht op www.innerflows.nl

180815 joyce kersten
Meer nieuws
Aspergemenu woensdag 8 mei
Aspergemenu woensdag 8 meiInschrijven vóór 1 mei a.s. aan de bar in het Grand Café (betaling bij reservering) € 15,00 (exclusief overige drankjes) Romige aspergesoep *** Asperges traditioneel met beenham, ei, krieltjes en botersaus of ...
Lees meer »
Voorjaarsmarkt zaterdag 18 mei
Voorjaarsmarkt zaterdag 18 meiNa het grote succes van de Voorjaarsmarkt van vorig jaar organiseert De Kansenfabriek dit jaar weer een markt: het parkeerterrein voor BaLaDe verandert zaterdag 18 mei in een gezellig marktterrein met een veelzijdig aanbod kramen, veel aandacht ...
Lees meer »
Ons winkeltje sluit de deuren
Ons Winkeltje sluit de deurenMet pijn in het hart heeft de Kansenfabriek zich genoodzaakt gevoeld Ons Winkeltje te sluiten. Gebrek aan klandizie is de reden. Ondanks verschillende pogingen nieuwe klanten te trekken met bijvoorbeeld woonaccessoires, tweedehands kleding en ...
Lees meer »