Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest

Joyce Kersten zorgt voor lichaam en geest
Al 2,5 jaar heeft Joyce Kersten met ‘Inner Flows’ in BaLaDe een succesvolle praktijk voor cranio-sacrale therapie. Die gaat ze nu uitbreiden met ayurveda en yoga.
Ayurveda is een oude Indiase geneeskunde en betekent ‘kennis van het leven’. Er wordt gewerkt met verschillende types en elementen: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Iedereen heeft een dominerend element en dat is per individu verschillend. Door het invullen van o.a. een vragenlijst krijg je inzicht in welk type jij bent en de behandeling wordt daar op afgestemd.

Om de dosha’s te balanceren geeft Joyce Ayurvedische massages. Dit is een heerlijk ontspannende volledige lichaamsmassage met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruiden in deze olie hebben een heilzame werking op lichaam en geest. Joyce ondersteunt de behandeling met leefstijladviezen en yoga oefeningen.

Joyce is ook fysiotherapeute van beroep. “Al mijn behandelingen zijn er op gericht om lichaam en geest weer in balans te brengen. Uit een disbalans ontstaan immers heel veel klachten van uiteenlopende aard."

Yoga therapie maakt gebruik van yoga oefeningen die specifiek geschikt zijn voor jouw type en klachten en bestaat dus uit individuele begeleiding. Daarnaast is er ruimte voor pranayama (ademhaling), meditatie en mindfulness. Veel mensen ervaren na afloop meer rust en ruimte in zichzelf.

Het is ook mogelijk om yogales in groepsverband te volgen. Joyce wil dit komend najaar in thema’s aan gaan bieden zoals; yoga voor de gewrichten, rugklachten of diabetes.

En nog iets bijzonders; In het najaar start ze met een ayurvedische kookworkshop in de keuken van de kansenfabriek. Leven met de elementen en de seizoenen vraagt om aanpassing van onze eetgewoonten. Door het gebruik van bepaalde kruiden kunnen we ons eten makkelijker verteren zodat het lichaam minder wordt belast. Voeding is het belangrijkste medicijn ter preventie van ziekte en kan diverse klachten verminderen, aldus Joyce.

Wie meer gedetailleerde informatie wil over wat ‘Inner Flows’ te bieden heeft, kan terecht op www.innerflows.nl

180815 joyce kersten
Meer nieuws
Als vrijwilliger richting baan via de kansenfabriek
Als vrijwilliger richting baan via De KansenfabriekAls vrijwilliger richting baan via de Kansenfabriek De Kansenfabriek biedt mensen kansen, onder andere door via vrijwilligerswerk uitzicht te bieden op een baan. Al tientallen vrijwilligers zijn er in geslaagd via de Kansenfabriek door te stromen ...
Lees meer »
Saskia john op zondag 18 november
Saskia & John op zondag 18 novemberSaskia & John Het zangduo Saskia & John (foto), die tijdens de 80 van de Langstraat al met veel succes optraden bij de Kansenfabriek, gaan zondag 18 november op herhaling. Van 14.30 tot circa 17 uur treden ze op in het Grand Café. Met begeleiding ...
Lees meer »
Contour de twern zoekt schoffelaars en biedt fit test
Contour De Twern zoekt schoffelaars en biedt Fit-TestContour de Twern zoekt schoffelaars en biedt Fit-Test Zin en tijd om mee te helpen de natuurspeeltuin van basisschool Baardwijk bij BaLaDe in een goede staat te houden? Meld je dan aan als vrijwilliger bij wijkwerker Hanneke van Eeten van Contour ...
Lees meer »