Lekker bewegen met hulp van Thebe

Lekker bewegen met hulp van Thebe

Thebe biedt veel meer dan alleen thuiszorg. Verpleegkundige in de wijk Claudia Schapendonk (links op de foto) en verpleegkundige Marion de Peffer (rechts) willen dat graag uitleggen. Ze werken beiden voor het Buurtteam Waalwijk Balade. “We verwijzen mensen ook door”, zegt Schapendonk. “Naar een bewegingscoach bijvoorbeeld of de Diabetes Challenge.”

Om met dat laatste te beginnen: elke woensdag trainen mensen met diabetes 5 kilometer vanaf de Waalwijkse atletiekbaan. Het doel: zaterdag 29 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam meedoen aan de slotmanifestatie van dit landelijke initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Bewegen is goed voor diabetespatiënten. Tijdens de trainingen loopt er altijd een Thebemedewerkster mee. Geïnteresseerd? Kom woensdag om 18.30 uur naar de atletiekbaan van ACW. Meedoen is gratis.

In Balade huist Thebe tussen andere instellingen op het gebied van welzijn en zorg. Dat heeft zo zijn voordelen. “We kennen elkaar, de lijntjes zijn kort en dat maakt samenwerken makkelijker”, zegt Marion de Peffer. “Zeker sinds Thebe met buurtteams werkt, weten wij veel beter wat er in de wijk speelt en kunnen we meer betekenen voor de mensen, in samenwerking met andere instellingen.”

Een voorbeeld van samenwerking is de bewegingscoach. Een initiatief van Contour de Twern waar iedereen binnen de wijk zich voor op kan geven. De Peffer: “Sinds kort werkt een bewegingscoach in kleine groepjes met mensen die graag wat meer bewegen. Om medische redenen, maar bijvoorbeeld ook omdat ze thuis eenzaam zijn en amper de deur meer uitkomen. Wij zien dagelijks welke mensen daar iets aan kunnen hebben en verwijzen ze dan ook graag door naar die coach.”

De Peffer en Schapendonk denken dat niet iedereen weet dat Thebe tegenwoordig veel meer biedt dan verzorging en verpleging bij mensen thuis. “We hebben het idee dat zowel jong als oud ons misschien nog niet zo goed weten te vinden”, geeft De Peffer als voorbeeld. “Soms hebben mensen al genoeg aan een gesprek met iemand van ons”, vult Schapendonk aan. “Wie een probleem heeft of hulp denkt nodig te hebben, kan ons ook rechtstreeks benaderen. Daar hoef je niet eerst per se voor langs de huisarts.”

180619a thebefoto
Meer nieuws
Wisseling van de wacht in bestuur kansenfabriek
Wisseling van de wacht in bestuur KansenfabriekFerdi Kwetters is de nieuwe voorzitter van Stichting De Kansenfabriek. Hij heeft het stokje overgenomen van Frank Spierings. Kwetters (foto) vindt het een uitdaging om met het hechte team van vaste medewerkers en vrijwilligers vorm te geven aan de ...
Lees meer »
Optreden midlife crisis vrijdag 24 mei om 1930 uur
Optreden Midlife Crisis vrijdag 24 mei om 19.30 uurAls er al een gezelschap bestaat dat zich ‘huisband van de Kansenfabriek’ mag noemen, dan is het wel Midlife Crisis (foto). De zeskoppige groep strijkt vrijdag 24 mei weer neer op het podium van het Grand Café met een wervelende rock ’n roll ...
Lees meer »
Repair cafa 14 mei van 1900 tot 2100 uur
Repair Café 14 mei van 19.00 tot 21.00 uurNiet goed werkende apparaten hoeven lang niet altijd te worden weggegooid. Vrijwilligers van het Repair Café helpen om defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan kleding en textiel kunt u bij hen terecht. Dinsdag 14 ...
Lees meer »