Het was TOP op de Voorjaarsmarkt!

Het was top op de Voorjaarsmarkt!

Wat een dag, afgelopen zondag! De eerste Voorjaarsmarkt van De Kansenfabriek was een doorslaand succes. Onder een stralende zon was de parkeerplaats van BaLaDe even hét dorpsplein van Waalwijk-Oost. Precies zoals stichting De Kansenfabriek het graag ziet.

Contour de Twern en de Stichting Wereldboom hadden de groene rand van het marktterrein omgetoverd in een speelweide. De boomklim in de populier op de hoek van de De Jonghestraat bleek een ware publiekstrekker, net als het springkussen even verderop. Ton Stokwielder van de Stichting Wereldboom verzorgde tevens een wandeling langs een aantal bijzondere Baardwijkse bomen. Op dit moment heeft de populier op de oostkop van de Talmastraat zijn bijzondere aandacht. Zijn stichting wil die graag een toekomst als monumentale Wereldboom gaan geven.

Het was warm die dag, erg warm: reden voor de stichting om bijna driehonderd gratis ijsjes uit te delen. De obers hadden het razend druk om al het publiek op de terrassen van drankjes te voorzien. Het Kansenfabriekteam bereidde in een eigen kraam bijna honderd broodjes hamburger van culinaire kwaliteit (zie foto).

Naar schatting hebben zo’n vijfhonderd mensen de markt bezocht. Dat vraagt om een vervolg volgend voorjaar.

En zo nadert na een voor de Kansenfabriek woelig jaar het zomerseizoen, waarin we even wat gas terug gaan nemen. De Kansenfabriek hoopt binnenkort een nieuwe kok te kunnen presenteren. En op 20 juni komt er een evenement in het kader van Wereldvluchtelingendag, waartoe de stichting samen met Vluchtelingenwerk een programma aan het maken is.

De Kansenfabriek hoopt van harte dat mensen die zondag voor het eerst kennis hebben gemaakt met het Grand Café, eens terug komen voor een lunch, diner of gewoon een kop koffie of een drankje. Of een van de grotere evenementen door het jaar heen komen bezoeken. En wellicht zijn er mensen die als vrijwilliger het horecateam willen komen versterken. Zij mogen zich melden bij programmaleider Joep Trommelen. Samen kunnen zij er dan voor gaan zorgen dat het dorpsplein van Waalwijk-Oost nóg meer gaat bruisen.

180523 voorjaarsmarkt
Meer nieuws
Van heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijk
Van Heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijkVan Heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijk ‘Fysiotherapie is een zaak van vertrouwen. U legt uw lichamelijke problemen en ongemakken letterlijk in de handen van iemand anders. Dan verwacht u een persoonlijke en vriendelijke benadering, ...
Lees meer »
Zing mee met koor levenslust
Zing mee met koor LevenslustZing mee met koor Levenslust Zangvereniging Levenslust uit Herpt treedt woensdag 17 oktober op in het Grand Café van de Kansenfabriek. Het optreden begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis. De zangvereniging is in ...
Lees meer »
Tobias meesterbakker in de kansenfabriek
Tobias, 'Meesterbakker' in de KansenfabriekTobias, ‘meesterbakker’ in de Kansenfabriek Wie koffie of thee komt drinken in het Grand Café van De Kansenfabriek, moet eens vragen of er een koekje van Tobias bij kan. Tobias de Jager (29) is de ‘meesterbakker’ van de Kansenfabriek. ...
Lees meer »