Het was TOP op de Voorjaarsmarkt!

Het was top op de Voorjaarsmarkt!

Wat een dag, afgelopen zondag! De eerste Voorjaarsmarkt van De Kansenfabriek was een doorslaand succes. Onder een stralende zon was de parkeerplaats van BaLaDe even hét dorpsplein van Waalwijk-Oost. Precies zoals stichting De Kansenfabriek het graag ziet.

Contour de Twern en de Stichting Wereldboom hadden de groene rand van het marktterrein omgetoverd in een speelweide. De boomklim in de populier op de hoek van de De Jonghestraat bleek een ware publiekstrekker, net als het springkussen even verderop. Ton Stokwielder van de Stichting Wereldboom verzorgde tevens een wandeling langs een aantal bijzondere Baardwijkse bomen. Op dit moment heeft de populier op de oostkop van de Talmastraat zijn bijzondere aandacht. Zijn stichting wil die graag een toekomst als monumentale Wereldboom gaan geven.

Het was warm die dag, erg warm: reden voor de stichting om bijna driehonderd gratis ijsjes uit te delen. De obers hadden het razend druk om al het publiek op de terrassen van drankjes te voorzien. Het Kansenfabriekteam bereidde in een eigen kraam bijna honderd broodjes hamburger van culinaire kwaliteit (zie foto).

Naar schatting hebben zo’n vijfhonderd mensen de markt bezocht. Dat vraagt om een vervolg volgend voorjaar.

En zo nadert na een voor de Kansenfabriek woelig jaar het zomerseizoen, waarin we even wat gas terug gaan nemen. De Kansenfabriek hoopt binnenkort een nieuwe kok te kunnen presenteren. En op 20 juni komt er een evenement in het kader van Wereldvluchtelingendag, waartoe de stichting samen met Vluchtelingenwerk een programma aan het maken is.

De Kansenfabriek hoopt van harte dat mensen die zondag voor het eerst kennis hebben gemaakt met het Grand Café, eens terug komen voor een lunch, diner of gewoon een kop koffie of een drankje. Of een van de grotere evenementen door het jaar heen komen bezoeken. En wellicht zijn er mensen die als vrijwilliger het horecateam willen komen versterken. Zij mogen zich melden bij programmaleider Joep Trommelen. Samen kunnen zij er dan voor gaan zorgen dat het dorpsplein van Waalwijk-Oost nóg meer gaat bruisen.

180523 voorjaarsmarkt
Meer nieuws
Teun thomassen nieuwe kok kansenfabriek
Teun Thomassen nieuwe kok KansenfabriekTeun Thomassen nieuwe kok Kansenfabriek De Kansenfabriek heeft een nieuwe kok: Teun Thomassen. Afgelopen maandag stond hij voor het eerst aan het hoofd van de keukenbrigade. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt hij. “Ik wil de komende weken ...
Lees meer »
Op naar vakantie met midlife crisis
Op naar vakantie met Midlife CrisisOp naar vakantie met Midlife Crisis Voordat de meeste mensen met vakantie gaan, wil de Kansenfabriek het eigen Grand Café nog een keer op zijn kop zetten. En wie kunnen dat beter dan de zes leden van Midlife Crisis, die al eerder met dat bijltje ...
Lees meer »
Donderdag 5 juli dineren en van muziek geniet met roy barkey
Donderdag 5 juli: dineren en van muziek geniet met Roy BarkeyDineren en van muziek genieten met Roy Barkey De Kansenfabriek heeft zanger-gitarist Roy Barkey vastgelegd voor een optreden tijdens het diner in het Grand Cafe op donderdagavond 5 juli o, 17:30 uur. Het is de bedoeling voortaan eens per maand een ...
Lees meer »