Het was TOP op de Voorjaarsmarkt!

Het was top op de Voorjaarsmarkt!

Wat een dag, afgelopen zondag! De eerste Voorjaarsmarkt van De Kansenfabriek was een doorslaand succes. Onder een stralende zon was de parkeerplaats van BaLaDe even hét dorpsplein van Waalwijk-Oost. Precies zoals stichting De Kansenfabriek het graag ziet.

Contour de Twern en de Stichting Wereldboom hadden de groene rand van het marktterrein omgetoverd in een speelweide. De boomklim in de populier op de hoek van de De Jonghestraat bleek een ware publiekstrekker, net als het springkussen even verderop. Ton Stokwielder van de Stichting Wereldboom verzorgde tevens een wandeling langs een aantal bijzondere Baardwijkse bomen. Op dit moment heeft de populier op de oostkop van de Talmastraat zijn bijzondere aandacht. Zijn stichting wil die graag een toekomst als monumentale Wereldboom gaan geven.

Het was warm die dag, erg warm: reden voor de stichting om bijna driehonderd gratis ijsjes uit te delen. De obers hadden het razend druk om al het publiek op de terrassen van drankjes te voorzien. Het Kansenfabriekteam bereidde in een eigen kraam bijna honderd broodjes hamburger van culinaire kwaliteit (zie foto).

Naar schatting hebben zo’n vijfhonderd mensen de markt bezocht. Dat vraagt om een vervolg volgend voorjaar.

En zo nadert na een voor de Kansenfabriek woelig jaar het zomerseizoen, waarin we even wat gas terug gaan nemen. De Kansenfabriek hoopt binnenkort een nieuwe kok te kunnen presenteren. En op 20 juni komt er een evenement in het kader van Wereldvluchtelingendag, waartoe de stichting samen met Vluchtelingenwerk een programma aan het maken is.

De Kansenfabriek hoopt van harte dat mensen die zondag voor het eerst kennis hebben gemaakt met het Grand Café, eens terug komen voor een lunch, diner of gewoon een kop koffie of een drankje. Of een van de grotere evenementen door het jaar heen komen bezoeken. En wellicht zijn er mensen die als vrijwilliger het horecateam willen komen versterken. Zij mogen zich melden bij programmaleider Joep Trommelen. Samen kunnen zij er dan voor gaan zorgen dat het dorpsplein van Waalwijk-Oost nóg meer gaat bruisen.

180523 voorjaarsmarkt
Meer nieuws
Marlous wil kinderen mega moedig maken
Marlous wil kinderen Mega Moedig makenMarlous Hak is sinds september in BaLaDe actief met haar bedrijf Mega Moedig Kindercoaching. Wie wil weten of zij iets voor zijn of haar kind kan betekenen, kan vrijdag 25 januari tussen 16 en 17 uur terecht op haar tweemaandelijkse inloop-uur. ...
Lees meer »
Kansenfabriek en vrijwilligers zijn aan
Kansenfabriek en vrijwilligers zijn éénDe Kansenfabriek, het dorpsplein voor Waalwijk-Oost en misschien wel meer, kan niet zonder vrijwilligers. En mensen die vrijwilligerswerk zoeken, vinden er een warme en leerzame werkomgeving. Interesse? Kom dan vrijblijvend donderdagmiddag 17 januari ...
Lees meer »
Passievolle liedjes bij diner met adinda
Passievolle liedjes bij diner met AdindaHet eerste diner chantant in het Grand Café van de Kansenfabriek in het nieuwe jaar is een heel bijzondere aflevering: donderdag 3 januari treedt zangeres Adinda Boon op. Ze zingt en begeleidt zichzelf op een ukelele. Haar nichtjes Noor en Juul ...
Lees meer »