Het was TOP op de Voorjaarsmarkt!

Het was top op de Voorjaarsmarkt!

Wat een dag, afgelopen zondag! De eerste Voorjaarsmarkt van De Kansenfabriek was een doorslaand succes. Onder een stralende zon was de parkeerplaats van BaLaDe even hét dorpsplein van Waalwijk-Oost. Precies zoals stichting De Kansenfabriek het graag ziet.

Contour de Twern en de Stichting Wereldboom hadden de groene rand van het marktterrein omgetoverd in een speelweide. De boomklim in de populier op de hoek van de De Jonghestraat bleek een ware publiekstrekker, net als het springkussen even verderop. Ton Stokwielder van de Stichting Wereldboom verzorgde tevens een wandeling langs een aantal bijzondere Baardwijkse bomen. Op dit moment heeft de populier op de oostkop van de Talmastraat zijn bijzondere aandacht. Zijn stichting wil die graag een toekomst als monumentale Wereldboom gaan geven.

Het was warm die dag, erg warm: reden voor de stichting om bijna driehonderd gratis ijsjes uit te delen. De obers hadden het razend druk om al het publiek op de terrassen van drankjes te voorzien. Het Kansenfabriekteam bereidde in een eigen kraam bijna honderd broodjes hamburger van culinaire kwaliteit (zie foto).

Naar schatting hebben zo’n vijfhonderd mensen de markt bezocht. Dat vraagt om een vervolg volgend voorjaar.

En zo nadert na een voor de Kansenfabriek woelig jaar het zomerseizoen, waarin we even wat gas terug gaan nemen. De Kansenfabriek hoopt binnenkort een nieuwe kok te kunnen presenteren. En op 20 juni komt er een evenement in het kader van Wereldvluchtelingendag, waartoe de stichting samen met Vluchtelingenwerk een programma aan het maken is.

De Kansenfabriek hoopt van harte dat mensen die zondag voor het eerst kennis hebben gemaakt met het Grand Café, eens terug komen voor een lunch, diner of gewoon een kop koffie of een drankje. Of een van de grotere evenementen door het jaar heen komen bezoeken. En wellicht zijn er mensen die als vrijwilliger het horecateam willen komen versterken. Zij mogen zich melden bij programmaleider Joep Trommelen. Samen kunnen zij er dan voor gaan zorgen dat het dorpsplein van Waalwijk-Oost nóg meer gaat bruisen.

180523 voorjaarsmarkt
Meer nieuws
Wisseling van de wacht in bestuur kansenfabriek
Wisseling van de wacht in bestuur KansenfabriekFerdi Kwetters is de nieuwe voorzitter van Stichting De Kansenfabriek. Hij heeft het stokje overgenomen van Frank Spierings. Kwetters (foto) vindt het een uitdaging om met het hechte team van vaste medewerkers en vrijwilligers vorm te geven aan de ...
Lees meer »
Optreden midlife crisis vrijdag 24 mei om 1930 uur
Optreden Midlife Crisis vrijdag 24 mei om 19.30 uurAls er al een gezelschap bestaat dat zich ‘huisband van de Kansenfabriek’ mag noemen, dan is het wel Midlife Crisis (foto). De zeskoppige groep strijkt vrijdag 24 mei weer neer op het podium van het Grand Café met een wervelende rock ’n roll ...
Lees meer »
Repair cafa 14 mei van 1900 tot 2100 uur
Repair Café 14 mei van 19.00 tot 21.00 uurNiet goed werkende apparaten hoeven lang niet altijd te worden weggegooid. Vrijwilligers van het Repair Café helpen om defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan kleding en textiel kunt u bij hen terecht. Dinsdag 14 ...
Lees meer »