Het is zover: Voorjaarsmarkt!

Het is zover: Voorjaarsmarkt!


De parkeerplaats van BaLaDe is zondagmiddag 20 mei (Eerste Pinksterdag) de plaats waar de eerste Voorjaarsmarkt van De Kansenfabriek plaatsvindt. De Kansenfanbriek wil dan laten zien dat ze zichzelf met recht het ‘dorpsplein’ van Waalwijk-Oost noemt. Een plein dat die dag de sfeer van en Franse braderie uitstraalt met vertier voor kinderen, live muziek, eten en drinken en een keur aan kramen.

Wie wil er zijn kinderen niet af en toe de boom in sturen? Dat kán tijdens de voorjaarsmarkt: Stichting Wereldboom verzorgt op het marktterrein een boomklim in de populier op de hoek van de Teisterbantlaant en de De Jonghestraat. De Kansenfabriek werkt samen met de Stichting Wereldboom om het lot van de zeventig jaar oude populier op de oostkop van de Talmastraat onder de aandacht te brengen. Wereldboomman Ton Stokwielder wil die populier een gezonde en duurzame toekomst geven als Baardwijkse Bakenboom. Vanaf het marktterrein leidt hij om 14.30 uur een wandeltocht: de ‘Borkse Bomenroute’, via de Talmastraat, langs een aantal bijzondere bomen op de Winterdijk en de Calvarieberg op de begraafplaats bij de Baardwijkse kerk weer terug naar BaLaDe.

Daar kunnen bezoekers zich laven aan hapjes en drankjes uit het Grand Café van De Kansenfabriek, dat voor de gelegenheid het terras flink uitbreidt. Speciale gast die middag is ijscoman Willy, die zo lang de voorraad strekt gratis ijsjes uitdeelt. Ook is er een kraam met hapjes, bereid door een Syrisch echtpaar. Muziek is er van pianist Jens van Breemen en het olijke ‘hippieduo’ Bonaparty. Eveneens speciaal voor kinderen is er de spelbus met springkussen van Contour de Twern.

Vrijwilligers van Places to Bieb, de kleine bibliotheek in het Grand Café, houden in een kraam een boekenverkoop. Frans Hagendoorn verkoopt eveneens tweedehands boeken en platen. Onze Bloemenwinkel richt een stand in. En schildersclub Broma’s Palet wil de markt een beetje een Montmartre-sfeertje geven. Ook van de partij is imker Jolanda van der Steen, die levende bijen meeneemt en onder andere honing verkoopt.

Er zijn nog veel meer kramen die dag: onder andere met tuinbeelden, schminken en diverse vormen van knutselen, waarbij bezoekers zichzelf van hun handigste kant kunnen laten zien en laten instrueren.

180515 a borkse boom

De populier in de Talmastraat
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »