Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

De Kansenfabriek biedt ook entertainment: woensdag 25 april is het podium in het grand caf voor Hans van Heiningen. Hij presenteert die middag vanaf 14 uur zijn liedroman Teruguit naar Nu.

Daarin neemt hij zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden. Hij verhaalt onder andere over zijn tijd als hulpje van de melkboer, Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, de kermis, een circus en Guus de Schilder. Ik vertel verhalen met een Brabants karakter, en zing daarbij liedjes, van Bach tot Sting, zegt hij.

Van Heiningen is een klassiek geschoold zanger met een conservatoriumopleiding maar zal zeker niet alleen klassiek zingen. Ik doe ook Aan de Amsterdamse grachten. Mensen komen vaak niet zozeer voor het klassieke deel maar zeggen dan na afloop van mijn voorstelling vaak dat ze dat tch de mooiste stukken vonden!

Hij begeleidt zichzelf op piano en gebruikt ook een oude pickup en een sound dock om naar het verleden en de toekomst te kunnen reizen.
Er zit zeker ook veel humor in de voorstelling, licht hij toe. Ik vertel over het leven, over hoe ik terugkijk op bepaalde perioden daarin. Mensen krijgen in hun leven allemaal met dezelfde themas te maken: leven en dood, liefde, jezelf ontwikkelen. Je kunt zeggen dat Teruguit naar Nu tot op zekere hoogte autobiografisch is maar dan wel met ruimte voor mijn fantasie. Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in wat ik te zeggen en te zingen heb.

Hij gaat in de voorstelling ook het contact aan met het publiek. Ze mogen meezingen en reageren.

Ondanks het nostalgische karakter is de liedroman zeker niet alleen voor ouderen, stelt hij. Ook jongeren vinden het interessant te horen hoe ons leven veranderd is.
Kansenfabriek-programmaleider en Waalwijks stadsdichter Joep Trommelen is door Van Heiningen benaderd om een bijdrage aan de voorstelling te leveren in de vorm van een gedicht.
Het optreden van Van Heiningen, die zelf ook in Waalwijk woont, is gratis toegankelijk.

180417 foto
Meer nieuws
Seniorenorkest speelt in de kansenfabriek
Seniorenorkest speelt in De KansenfabriekSeniorenorkest speelt in De Kansenfabriek Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken speelt donderdagmiddag 20 september in het Grand Café van De Kansenfabriek. De eerste klanken klinken om 15:00 uur en de toegang is gratis. Het orkest is 1 ...
Lees meer »
Ontdek je buurt op burendag in de kansenfabriek
Ontdek je buurt op Burendag in de KansenfabriekOntdek je buurt op Burendag in De Kansenfabriek Zaterdag 22 september 2018 viert Nederland voor de dertiende keer Burendag. De Kansenfabriek slaat die dag de handen ineen met Contour de Twern en het RIBW en doet mee. Tussen 10.00 en 13.30 uur is er ...
Lees meer »
Diner dansant met zanger frank leijtens
Diner dansant met zanger Frank LeijtensDiner chantant met zanger Frank Leijtens De keukenbrigade van kok Teun Thomassen verzorgt ná de zomervakantie voortaan iedere eerste donderdag van de maand een diner chantant: heerlijk dineren in De Kansenfabriek, met daarbij gratis een optreden ...
Lees meer »