Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

De Kansenfabriek biedt ook entertainment: woensdag 25 april is het podium in het grand café voor Hans van Heiningen. Hij presenteert die middag vanaf 14 uur zijn ‘liedroman’ Teruguit naar Nu.

Daarin neemt hij zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden. Hij verhaalt onder andere over zijn tijd als hulpje van de melkboer, Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, de kermis, een circus en Guus de Schilder. “Ik vertel verhalen met een Brabants karakter, en zing daarbij liedjes, van Bach tot Sting,” zegt hij.

Van Heiningen is een klassiek geschoold zanger met een conservatoriumopleiding maar zal zeker niet alleen klassiek zingen. “Ik doe ook Aan de Amsterdamse grachten. Mensen komen vaak niet zozeer voor het klassieke deel maar zeggen dan na afloop van mijn voorstelling vaak dat ze dat tóch de mooiste stukken vonden!”

Hij begeleidt zichzelf op piano en gebruikt ook een oude pickup en een ‘sound dock’ om naar het verleden en de toekomst te kunnen reizen.
“Er zit zeker ook veel humor in de voorstelling”, licht hij toe. “Ik vertel over het leven, over hoe ik terugkijk op bepaalde perioden daarin. Mensen krijgen in hun leven allemaal met dezelfde thema’s te maken: leven en dood, liefde, jezelf ontwikkelen. Je kunt zeggen dat Teruguit naar Nu tot op zekere hoogte autobiografisch is maar dan wel met ruimte voor mijn fantasie. Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in wat ik te zeggen en te zingen heb.”

Hij gaat in de voorstelling ook het contact aan met het publiek. “Ze mogen meezingen en reageren.”

Ondanks het nostalgische karakter is de liedroman zeker niet alleen voor ouderen, stelt hij. “Ook jongeren vinden het interessant te horen hoe ons leven veranderd is.”
Kansenfabriek-programmaleider en Waalwijks stadsdichter Joep Trommelen is door Van Heiningen benaderd om een bijdrage aan de voorstelling te leveren in de vorm van een gedicht.
Het optreden van Van Heiningen, die zelf ook in Waalwijk woont, is gratis toegankelijk.

180417 foto
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »