Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

De Kansenfabriek biedt ook entertainment: woensdag 25 april is het podium in het grand caf voor Hans van Heiningen. Hij presenteert die middag vanaf 14 uur zijn liedroman Teruguit naar Nu.

Daarin neemt hij zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden. Hij verhaalt onder andere over zijn tijd als hulpje van de melkboer, Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, de kermis, een circus en Guus de Schilder. Ik vertel verhalen met een Brabants karakter, en zing daarbij liedjes, van Bach tot Sting, zegt hij.

Van Heiningen is een klassiek geschoold zanger met een conservatoriumopleiding maar zal zeker niet alleen klassiek zingen. Ik doe ook Aan de Amsterdamse grachten. Mensen komen vaak niet zozeer voor het klassieke deel maar zeggen dan na afloop van mijn voorstelling vaak dat ze dat tch de mooiste stukken vonden!

Hij begeleidt zichzelf op piano en gebruikt ook een oude pickup en een sound dock om naar het verleden en de toekomst te kunnen reizen.
Er zit zeker ook veel humor in de voorstelling, licht hij toe. Ik vertel over het leven, over hoe ik terugkijk op bepaalde perioden daarin. Mensen krijgen in hun leven allemaal met dezelfde themas te maken: leven en dood, liefde, jezelf ontwikkelen. Je kunt zeggen dat Teruguit naar Nu tot op zekere hoogte autobiografisch is maar dan wel met ruimte voor mijn fantasie. Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in wat ik te zeggen en te zingen heb.

Hij gaat in de voorstelling ook het contact aan met het publiek. Ze mogen meezingen en reageren.

Ondanks het nostalgische karakter is de liedroman zeker niet alleen voor ouderen, stelt hij. Ook jongeren vinden het interessant te horen hoe ons leven veranderd is.
Kansenfabriek-programmaleider en Waalwijks stadsdichter Joep Trommelen is door Van Heiningen benaderd om een bijdrage aan de voorstelling te leveren in de vorm van een gedicht.
Het optreden van Van Heiningen, die zelf ook in Waalwijk woont, is gratis toegankelijk.

180417 foto
Meer nieuws
Als vrijwilliger richting baan via de kansenfabriek
Als vrijwilliger richting baan via De KansenfabriekAls vrijwilliger richting baan via de Kansenfabriek De Kansenfabriek biedt mensen kansen, onder andere door via vrijwilligerswerk uitzicht te bieden op een baan. Al tientallen vrijwilligers zijn er in geslaagd via de Kansenfabriek door te stromen ...
Lees meer »
Saskia john op zondag 18 november
Saskia & John op zondag 18 novemberSaskia & John Het zangduo Saskia & John (foto), die tijdens de 80 van de Langstraat al met veel succes optraden bij de Kansenfabriek, gaan zondag 18 november op herhaling. Van 14.30 tot circa 17 uur treden ze op in het Grand Café. Met begeleiding ...
Lees meer »
Contour de twern zoekt schoffelaars en biedt fit test
Contour De Twern zoekt schoffelaars en biedt Fit-TestContour de Twern zoekt schoffelaars en biedt Fit-Test Zin en tijd om mee te helpen de natuurspeeltuin van basisschool Baardwijk bij BaLaDe in een goede staat te houden? Meld je dan aan als vrijwilliger bij wijkwerker Hanneke van Eeten van Contour ...
Lees meer »