Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

De Kansenfabriek biedt ook entertainment: woensdag 25 april is het podium in het grand café voor Hans van Heiningen. Hij presenteert die middag vanaf 14 uur zijn ‘liedroman’ Teruguit naar Nu.

Daarin neemt hij zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden. Hij verhaalt onder andere over zijn tijd als hulpje van de melkboer, Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, de kermis, een circus en Guus de Schilder. “Ik vertel verhalen met een Brabants karakter, en zing daarbij liedjes, van Bach tot Sting,” zegt hij.

Van Heiningen is een klassiek geschoold zanger met een conservatoriumopleiding maar zal zeker niet alleen klassiek zingen. “Ik doe ook Aan de Amsterdamse grachten. Mensen komen vaak niet zozeer voor het klassieke deel maar zeggen dan na afloop van mijn voorstelling vaak dat ze dat tóch de mooiste stukken vonden!”

Hij begeleidt zichzelf op piano en gebruikt ook een oude pickup en een ‘sound dock’ om naar het verleden en de toekomst te kunnen reizen.
“Er zit zeker ook veel humor in de voorstelling”, licht hij toe. “Ik vertel over het leven, over hoe ik terugkijk op bepaalde perioden daarin. Mensen krijgen in hun leven allemaal met dezelfde thema’s te maken: leven en dood, liefde, jezelf ontwikkelen. Je kunt zeggen dat Teruguit naar Nu tot op zekere hoogte autobiografisch is maar dan wel met ruimte voor mijn fantasie. Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in wat ik te zeggen en te zingen heb.”

Hij gaat in de voorstelling ook het contact aan met het publiek. “Ze mogen meezingen en reageren.”

Ondanks het nostalgische karakter is de liedroman zeker niet alleen voor ouderen, stelt hij. “Ook jongeren vinden het interessant te horen hoe ons leven veranderd is.”
Kansenfabriek-programmaleider en Waalwijks stadsdichter Joep Trommelen is door Van Heiningen benaderd om een bijdrage aan de voorstelling te leveren in de vorm van een gedicht.
Het optreden van Van Heiningen, die zelf ook in Waalwijk woont, is gratis toegankelijk.

180417 foto
Meer nieuws
Vacature zelfstandig werkende kok
Vacature: Zelfstandig werkende kokDe Kansenfabriek is op zoek naar een: Zelfstandig werkende kok (36 uur) In een informele sfeer werkt onze kok in een open keuken, grenzend aan het Grand Café. Hij of zij verzorgt samen met de keukenbrigade van maandag tot en met vrijdag de ...
Lees meer »
Homestyling pary pastel naturel
Homestyling Pary Pastel & NaturelHomestyling party Pastel & Naturel Serge en Suzanne zijn trots op hun webshop Pastel & Naturel. Sinds kort is in Ons Winkeltje in BaLaDe een selectie uit hun aanbod te zien en te koop. Zondag 6 mei houden zij in De Kansenfabriek van 11 tot 15 uur ...
Lees meer »
Voorjaarsmarkt balade
Voorjaarsmarkt BaLaDeVOORJAARSMARKT BALADE Achter de schermen in De Kansenfabriek wordt hard gewerkt aan de Voorjaarsmarkt die op Eerste Pinksterdag, 20 mei, plaats gaat vinden. Het voorterrein van BaLaDe verandert dan in een braderie in Franse sfeer, met ‘groen ...
Lees meer »