Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

Teruguit naar Nu in Kansenfabriek

De Kansenfabriek biedt ook entertainment: woensdag 25 april is het podium in het grand caf voor Hans van Heiningen. Hij presenteert die middag vanaf 14 uur zijn liedroman Teruguit naar Nu.

Daarin neemt hij zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden. Hij verhaalt onder andere over zijn tijd als hulpje van de melkboer, Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, de kermis, een circus en Guus de Schilder. Ik vertel verhalen met een Brabants karakter, en zing daarbij liedjes, van Bach tot Sting, zegt hij.

Van Heiningen is een klassiek geschoold zanger met een conservatoriumopleiding maar zal zeker niet alleen klassiek zingen. Ik doe ook Aan de Amsterdamse grachten. Mensen komen vaak niet zozeer voor het klassieke deel maar zeggen dan na afloop van mijn voorstelling vaak dat ze dat tch de mooiste stukken vonden!

Hij begeleidt zichzelf op piano en gebruikt ook een oude pickup en een sound dock om naar het verleden en de toekomst te kunnen reizen.
Er zit zeker ook veel humor in de voorstelling, licht hij toe. Ik vertel over het leven, over hoe ik terugkijk op bepaalde perioden daarin. Mensen krijgen in hun leven allemaal met dezelfde themas te maken: leven en dood, liefde, jezelf ontwikkelen. Je kunt zeggen dat Teruguit naar Nu tot op zekere hoogte autobiografisch is maar dan wel met ruimte voor mijn fantasie. Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in wat ik te zeggen en te zingen heb.

Hij gaat in de voorstelling ook het contact aan met het publiek. Ze mogen meezingen en reageren.

Ondanks het nostalgische karakter is de liedroman zeker niet alleen voor ouderen, stelt hij. Ook jongeren vinden het interessant te horen hoe ons leven veranderd is.
Kansenfabriek-programmaleider en Waalwijks stadsdichter Joep Trommelen is door Van Heiningen benaderd om een bijdrage aan de voorstelling te leveren in de vorm van een gedicht.
Het optreden van Van Heiningen, die zelf ook in Waalwijk woont, is gratis toegankelijk.

180417 foto
Meer nieuws
Mikz profiteert van samenwerking in balade
Mikz profiteert van samenwerking in BaLaDeMikz kinderopvang profiteert volop van de samenwerking met andere kindgerichte instellingen in BaLaDe, vooral van de samenwerking met basisschool Baardwijk. Dat wil Mikz graag benadrukken tijdens de komende open dag in BalaDe, op zaterdag 30 maart. ...
Lees meer »
Autismecafa over grensoverschrijdend gedrag
Autismecafé over grensoverschrijdend gedragHet Autismecafé Waalwijk houdt woensdag 30 januari vanaf 19:00 uur een avond in De Kansenfabriek met als thema autisme en grensoverschrijdend gedrag. Het tweemaandelijkse Autismecafé is een initiatief ván ouders vóór ouders, familieleden, ...
Lees meer »
Diner chantant
Diner chantantDonderdag 7 februari is er in het Grand Café van De Kansenfabriek weer een diner chantant. Ditmaal met een optreden van Louis de Vries en Lieve de Jager, beiden lid van het aan het Kunstencentrum verbonden ensemble Ratatouille. Beide violisten ...
Lees meer »