De Kansenfabriek, een dorpsplein

De Kansenfabriek, een dorpsplein

Een gezellig dorpsplein waar mensen zich met elkaar verbinden en samen iets moois tot stand kunnen brengen. Dat is wat de nieuwe programmaleider van De Kansenfabriek, Joep Trommelen (foto), met BaLaDe voor ogen heeft.

Het eerste grote evenement dat hij op de kalender heeft gezet, is de Voorjaarsmarkt op Eerste Pinksterdag, zondagmiddag 20 mei.
“Dan toveren we het voorterrein van BaLaDe om in een bruisende braderie met kramen die in het teken staat van ‘groen en duurzaam’”, legt hij uit. “Met onder andere volop aandacht voor bloemen en planten, decoraties, een imker, jeu de boules, schilderclub Broma’s Palet, een ijscoman en een spectaculaire boomklim voor kinderen. Die laatste wordt verzorgd door de Stichting Wereldboom, die ieder jaar bij popfestival Wollukstock ook een boomklim verzorgt. Tijdens de Voorjaarsmarkt verbindt De Kansenfabriek zich aan een project van de Stichting Wereldboom om een populier op de oostkop van de Talmastraat tot monumentale wereldboom te maken. Vanaf het marktterrein kunnen mensen onder begeleiding van een gids een kijkje nemen bij die boom.”

De Voorjaarsmarkt krijgt ook een ruilhoek voor planten. Bezoekers mogen zelf planten meenemen die ze kunnen ruilen met anderen of weggeven. Het Grand-Café met terras zal die middag ook open zijn. “We hopen natuurlijk op zonnig weer zodat bezoekers zich in Franse vakantiesferen kunnen wanen”, zegt Trommelen.

Op de kalender in De Kansenfabriek staan voor de komende tijd nóg een aantal bijzondere evenementen. Zo is er woensdagmiddag 25 april een optreden van buurtbewoner, zanger en pianist Hans van Heiningen in het Grand-Café. De stichting die van Waalwijk een Fair Trade gemeente wil maken, serveert in samenwerking met kok Nils Roksnoer en zijn keukenbrigade op 11 mei een Fair Trade diner. In samenwerking met Vluchtelingenwerk doet De Kansenfabriek mee aan Wereldvluchtelingendag, 20 juni.

Trommelen: “Zo willen we van De Kansenfabriek en BaLaDe een plaats maken waar iedereen zich welkom voelt, waar mensen zich met elkaar verbinden en waar zoals de naam al zegt kansen worden geboden en dromen waargemaakt. Wat dat betreft voel ik me na een maand werken hier als een vis in het water en onderdeel van een fantastisch team mensen.”

[FFile427]
Meer nieuws
Horeca vrijwilliger fun en afwisselend
Horeca-vrijwilliger: fun en afwisselendHoreca-vrijwilliger: fun en afwisselend Het Grand-Café is het hart van De Kansenfabriek. En dat hart kan niet kloppen zonder vrijwilligers. Mensen die kok Nils Roksnoer helpen in de keuken en de bediening tijdens lunches en diners. En mensen ...
Lees meer »
Teruguit naar nu in kansenfabriek
Teruguit naar Nu in KansenfabriekTeruguit naar Nu in Kansenfabriek De Kansenfabriek biedt ook entertainment: woensdag 25 april is het podium in het grand café voor Hans van Heiningen. Hij presenteert die middag vanaf 14 uur zijn ‘liedroman’ Teruguit naar Nu. Daarin ...
Lees meer »
Ons winkeltje in het nieuw
Ons Winkeltje in het nieuwOns Winkeltje in het nieuw De Kansenfabriek heeft twee nieuwe partners gevonden die het assortiment in Ons Winkeltje bij de receptie van BaLaDe gaan verrijken: Pastel & Naturel en Potvol. De woonaccessoires van Pastel & Naturel zijn vanaf vandaag ...
Lees meer »