De Kansenfabriek, een dorpsplein

De Kansenfabriek, een dorpsplein

Een gezellig dorpsplein waar mensen zich met elkaar verbinden en samen iets moois tot stand kunnen brengen. Dat is wat de nieuwe programmaleider van De Kansenfabriek, Joep Trommelen (foto), met BaLaDe voor ogen heeft.

Het eerste grote evenement dat hij op de kalender heeft gezet, is de Voorjaarsmarkt op Eerste Pinksterdag, zondagmiddag 20 mei.
Dan toveren we het voorterrein van BaLaDe om in een bruisende braderie met kramen die in het teken staat van groen en duurzaam, legt hij uit. Met onder andere volop aandacht voor bloemen en planten, decoraties, een imker, jeu de boules, schilderclub Bromas Palet, een ijscoman en een spectaculaire boomklim voor kinderen. Die laatste wordt verzorgd door de Stichting Wereldboom, die ieder jaar bij popfestival Wollukstock ook een boomklim verzorgt. Tijdens de Voorjaarsmarkt verbindt De Kansenfabriek zich aan een project van de Stichting Wereldboom om een populier op de oostkop van de Talmastraat tot monumentale wereldboom te maken. Vanaf het marktterrein kunnen mensen onder begeleiding van een gids een kijkje nemen bij die boom.

De Voorjaarsmarkt krijgt ook een ruilhoek voor planten. Bezoekers mogen zelf planten meenemen die ze kunnen ruilen met anderen of weggeven. Het Grand-Caf met terras zal die middag ook open zijn. We hopen natuurlijk op zonnig weer zodat bezoekers zich in Franse vakantiesferen kunnen wanen, zegt Trommelen.

Op de kalender in De Kansenfabriek staan voor de komende tijd ng een aantal bijzondere evenementen. Zo is er woensdagmiddag 25 april een optreden van buurtbewoner, zanger en pianist Hans van Heiningen in het Grand-Caf. De stichting die van Waalwijk een Fair Trade gemeente wil maken, serveert in samenwerking met kok Nils Roksnoer en zijn keukenbrigade op 11 mei een Fair Trade diner. In samenwerking met Vluchtelingenwerk doet De Kansenfabriek mee aan Wereldvluchtelingendag, 20 juni.

Trommelen: Zo willen we van De Kansenfabriek en BaLaDe een plaats maken waar iedereen zich welkom voelt, waar mensen zich met elkaar verbinden en waar zoals de naam al zegt kansen worden geboden en dromen waargemaakt. Wat dat betreft voel ik me na een maand werken hier als een vis in het water en onderdeel van een fantastisch team mensen.

[FFile427]
Meer nieuws
Teun thomassen nieuwe kok kansenfabriek
Teun Thomassen nieuwe kok KansenfabriekTeun Thomassen nieuwe kok Kansenfabriek De Kansenfabriek heeft een nieuwe kok: Teun Thomassen. Afgelopen maandag stond hij voor het eerst aan het hoofd van de keukenbrigade. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt hij. “Ik wil de komende weken ...
Lees meer »
Op naar vakantie met midlife crisis
Op naar vakantie met Midlife CrisisOp naar vakantie met Midlife Crisis Voordat de meeste mensen met vakantie gaan, wil de Kansenfabriek het eigen Grand Café nog een keer op zijn kop zetten. En wie kunnen dat beter dan de zes leden van Midlife Crisis, die al eerder met dat bijltje ...
Lees meer »
Donderdag 5 juli dineren en van muziek geniet met roy barkey
Donderdag 5 juli: dineren en van muziek geniet met Roy BarkeyDineren en van muziek genieten met Roy Barkey De Kansenfabriek heeft zanger-gitarist Roy Barkey vastgelegd voor een optreden tijdens het diner in het Grand Cafe op donderdagavond 5 juli o, 17:30 uur. Het is de bedoeling voortaan eens per maand een ...
Lees meer »