Interview met Marijke Notenboom

Nieuw bij het schrijversteam van de BaLaDepagina

Door Kim Vugts

Aan het kleinste tafeltje in het Grand Caf van de Kansenfabriek drinken we een kopje thee met een lekker koekje erbij. Aan mij de eer om onze nieuwe collega Marijke Notenboom te interviewen.

Marijke vertelt: Ik ben geen Brabantse Ik ben in Haastrecht, een kleine plaats vlakbij Gouda, geboren. Ik ben op driejarige leeftijd in Brabant komen wonen. Omdat haar vader hier werk kreeg, is het gezin verhuisd naar Kaatsheuvel. Tot haar 20e heeft Marijke daar gewoond. Zij leerde toen via een muziekwebsite op internet haar geliefde uit Denemarken kennen. De liefde bloeide op en samen besloten zij, na veel heen en weer gereis, dat Marijke naar Denemarken zou emigreren.

Marijke heeft internationale communicatie met specialisatie in Engels gestudeerd aan de Universiteit. Dit deed zij gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk in Denemarken. Nadat zij was afgestudeerd heeft ze gewerkt aan een project op een internationale school.
Na zeven jaar liep de relatie helaas stuk. Marijke werd ziek en miste haar familie heel erg en mede daarom is zij sinds februari jl. weer terug in Nederland.

Na een tijdje weer in Nederland te zijn, wilde Marijke graag vrijwilligerswerk gaan doen. Zij zag toen in de krant een oproepje voor taalcoach via ContourdeTwern en op die manier is ze bij BaLaDe terecht gekomen. Op een gegeven moment las Marijke op de BaLaDe-pagina in Weekblad Waalwijk dat er nieuwe schrijvers gezocht werden voor het schrijversteam. Marijke miste het schrijven, wat ze veel deed. Ze is toen op kennismakingsgesprek geweest en het voelde goed: "Het is fijn om dit schrijverswerk te doen. Schrijven over hele alledaagse dingen en de gewone burger is laagdrempelig en heel erg leuk. De mensen vertellen graag over wat ze meemaken en over hun leven in en om BaLaDe. En niet te vergeten naast het schrijven vindt Marijke het sociale contact met haar collegas ook erg fijn.

171220 foto marijker nootenboom
Meer nieuws
Marlous wil kinderen mega moedig maken
Marlous wil kinderen Mega Moedig makenMarlous Hak is sinds september in BaLaDe actief met haar bedrijf Mega Moedig Kindercoaching. Wie wil weten of zij iets voor zijn of haar kind kan betekenen, kan vrijdag 25 januari tussen 16 en 17 uur terecht op haar tweemaandelijkse inloop-uur. ...
Lees meer »
Kansenfabriek en vrijwilligers zijn aan
Kansenfabriek en vrijwilligers zijn éénDe Kansenfabriek, het dorpsplein voor Waalwijk-Oost en misschien wel meer, kan niet zonder vrijwilligers. En mensen die vrijwilligerswerk zoeken, vinden er een warme en leerzame werkomgeving. Interesse? Kom dan vrijblijvend donderdagmiddag 17 januari ...
Lees meer »
Passievolle liedjes bij diner met adinda
Passievolle liedjes bij diner met AdindaHet eerste diner chantant in het Grand Café van de Kansenfabriek in het nieuwe jaar is een heel bijzondere aflevering: donderdag 3 januari treedt zangeres Adinda Boon op. Ze zingt en begeleidt zichzelf op een ukelele. Haar nichtjes Noor en Juul ...
Lees meer »