Interview Henny van Iersel over de bieb en zingen?

Over de bieb en zingen!

Henny heeft jarenlang in de winkel van de Hogeschool in Den Bosch gewerkt. Daar werden destijds dictaten, boeken en andere studiebenodigdheden verkocht aan studenten. Henny is elf jaar geleden met pensioen gegaan. Omdat zij graag iets nuttigs wilde gaan doen is zij zeven jaar geleden op de Vrijwilligersmarkt in BaLaDe komen rondsnuffelen of er geschikt vrijwilligerswerk voor haar was. Daar hoorde ze dat er plannen waren om voor de bewoners van BaLaDe een bibliotheek op te zetten in samenwerking met de bewonerscommissie. De benodigde boeken voor de bieb kwamen destijds uit de boekenkasten van de vrijwilligers, van de bewoners of van mensen die ze kwamen brengen. Samen met vrijwilliger Sjan van der Steen heeft Henny de bewonersbieb zeven jaar lang gerund.

Na zeven jaar bewonersbieb was het tijd geworden om de bieb boven in BaLaDe naar beneden te verhuizen en uit te breiden. De bieb is nu gesitueerd in het Grand Café van de Kansenfabriek en wordt bemand door 8 vrijwilligers. Iedereen kan voor €0,20 per stuk voor drie weken een boek lenen. Ben je lid van de Bibliotheek Midden Brabant en/of ben je jonger dan 18 jaar dan is een boek lenen gratis. De bieb is open op maandag en woensdag van 13.30-16.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00-12.30 uur.

Henny is drie jaar geleden begonnen met zingen bij zangkoor Levenslust uit Herpt. Dat is een gemengd zangkoor dat herkenbare Nederlandstalige liedjes zingt. Henny is tevens secretaris van zangkoor Levenslust. Zij verzorgt o.a. de reserveringen van de optredens van het koor. Deze zijn meestal in verzorgings- en verpleeghuizen maar ook in wooncentra zoals BaLaDe waar met het koor Levenslust een optreden is gepland op woensdag 15 november a.s. “Fantastisch, als je die mensen ziet opvrolijken als ze de gezellige liedjes horen en mee kunnen zingen uit het hoofd of uit de boeken met zangteksten die wij uitdelen!” Het koor telt momenteel 33 leden maar er is plaats voor nieuwe leden. Iedereen is welkom, leeftijd speelt geen rol.
Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: info@levenslustherpt.nl

170927 a foto levenslust henny van iersel

Door: Kim Vugts
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »