Kinderdagverblijf zit weer helemaal in de lift

120 kinderen in een vertrouwde BaLaDe omgeving...

Kinderdagverblijf zit weer helemaal in de lift

Ellen MacKenzie, bijna een half jaar geleden werd zij zelf moeder van drie koters, aangesteld als de nieuwe wijkmanager van Kindcentrum BaLaDe; een kinderdagverblijf, naschoolse babyopvang en peuterspeelzaal. Onder de paraplu van Mikz.

Ellen, in prettig gezelschap van Peter de Been als directeur van Basisschool Baardwijk, vertelt in het Grand Café enthousiast en met ingehouden trots: "Het gaat goed met Mikz. We zitten weer in stijgende lijn. De ouders met hun kroost van 0 tot 13 jaar weten ons te vinden. Er staan inmiddels ruim 120 kids op de presentielijst. Na een dip tijdens en na de recessie hebben ze weer het volste vertrouwen in de komende jaren."
Peter de Been beaamt het, want ook op de Basisschool, in de oostvleugel van BaLaDe, is een stijgende lijn merkbaar. Genoeg redenen dus voor optimisme. De babyopvang is met kleurrijk spelmateriaal en babybox ingericht en toegespitst op baby's van 0 tot 2 jaar. Ellen en haar collega's hanteren een hernieuwde pedagogische visie, uitgaande van de drie pedagogen; kinderen zelf, de volwassenen en de ruimte en het materiaal. De interactie tussen hen en de ouders is daarbij van groot belang; niet zwart-wit denken, maar met een open vizier naar elkaar luisteren, met als doel het stimuleren van de ontwikkeling van het kind. Transparantie en kwaliteit zijn daarbij twee belangrijke uitgangspunten.

Peter de Been knikt voldaan als bevestiging dat ook op de basisschool eenzelfde strategie geldt. "We hebben een superteam, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat zijn de resultaten van een goede communicatieve klik tussen de pedagogische medewerkers onderling en naar de ouders toe," aldus Ellen. "Na de eerste 4 jaar willen we de kinderen met een goed gevoel naar de basisschool sturen. De overdracht is daarin belangrijk." Ellen en Peter ogen allebei zichtbaar tevreden, want zo voelt het.

Ouders en opvoeders kunnen te allen tijde spontaan binnenlopen. Het adres is Balade 1. Kijk voor de openingstijden op de site www.mikz.nl.

Harry Hens

170920 mikz a
Meer nieuws
Bestel oliebollen bij de kansenfabriek
Bestel oliebollen bij De KansenfabriekHoudt u van versgebakken oliebollen of appelbeignets op oudjaarsdag? Maar wilt u niet in een lange rij wachten bij een kraam? Bestel ze dan nu bij De Kansenfabriek. Dan kunt u ze op oudjaarsdag ’s middags ophalen tussen 14.00 en 16.00 uur. De door ...
Lees meer »
Kansenfabriek krijgt schilderijen herman put
Kansenfabriek krijgt schilderijen Herman PutDe Kansenfabriek is enorm blij met de schenking van een tiental schilderijen uit de nalatenschap van kunstenaar Herman Put. Zijn zoon Jack woont in Waalwijk en is blij dat hij voor de werken een plaats heeft gevonden in de buurt waar hij woont en ...
Lees meer »
Klotteren op de wintermarkt en diner chantant met roy barkey in de kansenfabriek
Klotteren op de Wintermarkt en diner chantant met Roy Barkey in de KansenfabriekKlotteren op de Wintermarkt en diner chantant met Roy Barkey in de Kansenfabriek De donkere dagen voor Kerstmis zijn ook voor De Kansenfabriek aanleiding te zorgen voor gezelligheid. Vrijdag 30 november is het heerlijk ‘klotteren’ op de ...
Lees meer »