Kinderdagverblijf zit weer helemaal in de lift

120 kinderen in een vertrouwde BaLaDe omgeving...

Kinderdagverblijf zit weer helemaal in de lift

Ellen MacKenzie, bijna een half jaar geleden werd zij zelf moeder van drie koters, aangesteld als de nieuwe wijkmanager van Kindcentrum BaLaDe; een kinderdagverblijf, naschoolse babyopvang en peuterspeelzaal. Onder de paraplu van Mikz.

Ellen, in prettig gezelschap van Peter de Been als directeur van Basisschool Baardwijk, vertelt in het Grand Café enthousiast en met ingehouden trots: "Het gaat goed met Mikz. We zitten weer in stijgende lijn. De ouders met hun kroost van 0 tot 13 jaar weten ons te vinden. Er staan inmiddels ruim 120 kids op de presentielijst. Na een dip tijdens en na de recessie hebben ze weer het volste vertrouwen in de komende jaren."
Peter de Been beaamt het, want ook op de Basisschool, in de oostvleugel van BaLaDe, is een stijgende lijn merkbaar. Genoeg redenen dus voor optimisme. De babyopvang is met kleurrijk spelmateriaal en babybox ingericht en toegespitst op baby's van 0 tot 2 jaar. Ellen en haar collega's hanteren een hernieuwde pedagogische visie, uitgaande van de drie pedagogen; kinderen zelf, de volwassenen en de ruimte en het materiaal. De interactie tussen hen en de ouders is daarbij van groot belang; niet zwart-wit denken, maar met een open vizier naar elkaar luisteren, met als doel het stimuleren van de ontwikkeling van het kind. Transparantie en kwaliteit zijn daarbij twee belangrijke uitgangspunten.

Peter de Been knikt voldaan als bevestiging dat ook op de basisschool eenzelfde strategie geldt. "We hebben een superteam, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat zijn de resultaten van een goede communicatieve klik tussen de pedagogische medewerkers onderling en naar de ouders toe," aldus Ellen. "Na de eerste 4 jaar willen we de kinderen met een goed gevoel naar de basisschool sturen. De overdracht is daarin belangrijk." Ellen en Peter ogen allebei zichtbaar tevreden, want zo voelt het.

Ouders en opvoeders kunnen te allen tijde spontaan binnenlopen. Het adres is Balade 1. Kijk voor de openingstijden op de site www.mikz.nl.

Harry Hens

170920 mikz a
Meer nieuws
4x goede voornemens bij balade
4x Goede voornemens bij BaLaDe4x goede voornemens bij BaLaDe Door Lian Schapendonk, Harry Hens en Marijke Notenboom Inmiddels hebben we 2017 achter ons gelaten en zijn we in januari beland; tijd voor goede voornemens dus. De traditie van de goede voornemens is niet van de ...
Lees meer »
Digicafe balade 9 januari
Digicafé BaLaDe 9 januariDigicafé BaLaDe Dinsdag 9 januari van 19.30 – 21.00 uur. Het Digicafé is een gratis wijkdienst om mensen hulp te bieden bij alle vragen over het gebruik van computer, internet, tablet, apps, smartphone, laptop en over veilig werken ...
Lees meer »
Interview met marijke notenboom
Interview met Marijke NotenboomNieuw bij het schrijversteam van de BaLaDepagina Door Kim Vugts Aan het kleinste tafeltje in het Grand Café van de Kansenfabriek drinken we een kopje thee met een lekker koekje erbij. Aan mij de eer om onze nieuwe collega Marijke Notenboom te ...
Lees meer »