Elly en Banjo zijn onafscheidelijk

Elly en Banjo zijn onafscheidelijk

In het Grand Café De Kansenfabriek kun je dagelijks terecht voor bijvoorbeeld een lekker kopje koffie of thee en/of een praatje maken. Er komen veel verschillende mensen met ieder hun eigen levensverhaal of interesses. Op maandag- en dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur zijn de bewoners van RIBW en hun begeleiders in het Grand Café te vinden. Zij doen dan (kaart)spelletjes en hebben een gezellige middag met elkaar. Eén van de bewoners is Elly van der Geld. Zij valt op tussen alle mensen omdat ze altijd een bijzondere hulphond bij zich heeft.

Elly woont al vanaf het begin “beschermd” via het RIBW in het gebouw van BaLaDe. Het ging toen heel slecht met haar. Zij slikte “de halve apotheek aan medicijnen” van de psychiater waardoor zij Niet Aangeboren Hersenletsel heeft opgelopen.

Op een dag besloot ze dat dit zo niet langer kon en dat er iets moest veranderen. Ze is toen op internet gaan kijken of er misschien zoiets als een psychiatrische hulphond bestaat. En zij vond toen de Stichting Vom Falorie; de eerste en enige instantie in Nederland die deze honden opleidt.
Inmiddels is psychiatrische hulphond Banjo zo’n viereneenhalf jaar bij Elly en het bevalt heel erg goed. Sinds de hond er is hoeft zij nog maar minimaal medicijnen in te nemen. Haar leven is weer ‘op de rails’. Elly staat om 6 uur op en gaat dan een heel eind wandelen in de natuur met Banjo. Dan geniet ze van de koeien, reeën, herten en soms een vos in de mist tijdens het wandelen.

Banjo voelt aan wanneer Elly een epileptische aanval krijgt. Dan zorgt hij dat Elly veilig is en trekt dan aan het alarm. Banjo mag tot z’n dood bij Elly blijven. Misschien heeft Elly dan zelfs geen hond meer nodig en kan zij het leven zonder hond weer oppakken.

Elly is heel actief in het werven van donaties voor Stichting Vom Falorie omdat de psychiatrische hulphond helaas niet wordt erkend en vergoed door de zorgverzekering. Met deze donaties kunnen meer mensen een psychiatrische hulphond krijgen.

Kijk voor meer informatie op: www.psychatrischehulphond.nl

170712 foto elly van de geld bijgesneden

Elly van de Geld met haar hond Banjo
Meer nieuws
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 15 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 15-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 15-2024
Lees meer »