Nederlandse les in BaLaDe

Nederlandse les in BaLaDe

Sinds het gebouw BaLaDe bestaat (2010) wordt er Nederlandse taal les in BaLaDe gegeven. De cursus Nederlandse taal wordt door het ROC verzorgd en is een onderdeel van de School voor Educatie en Inburgering. Er wordt lesgegeven aan volwassenen met als eerste taal Nederlands, de laaggeletterden of Nederlands sprekenden èn aan mensen met Nederlands als tweede taal, de anderstaligen. Zij zitten in aparte lesgroepen. Het aantal mensen wat zich aanmeldt wisselt. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn start een nieuwe lesgroep. Er is een doorlopend lesrooster met groepen van ongeveer 12 cursisten. De school voor Educatie en Inburgering is per januari 2017 eveneens gestart met inburgeringcursussen.

Eerst werd er vooral in een eigen ROC gebouw lesgegeven aan de Wilhelminastraat in Waalwijk en later in diverse wijkcentra en buurthuizen. Maar door o.a. teruglopen van subsidie is gekozen voor een andere aanpak, meer centraal maar toch dichtbij andere disciplines. Het is belangrijk om daar gevestigd te zijn waar veel mensen komen waardoor er mogelijkheden ontstaan om, zéker in geval van inburgering, contacten op te bouwen. Zoals bij BaLaDe waar allerlei activiteiten worden georganiseerd en natuurlijk de zorg, kinderopvang en basisschool zijn gevestigd.

Er zijn drie bevoegde docenten Nederlands van het ROC werkzaam in BaLaDe. Elke lesgroep heeft twee docenten die elk een dagdeel les voor haar/zijn rekening neemt. De Nederlandse les duurt drie uur per keer. Er zijn twee lesgroepen. Een daggroep die twee keer per week les heeft en een avondgroep die 1 keer per week les krijgt. De lessen worden gesubsidieerd door de gemeente Waalwijk. Om het Nederlands goed te leren spreken en te oefenen wordt regelmatig een beroep gedaan op een vrijwilliger van Contour de Twern. Naast de taallessen helpt deze vrijwilliger/ taalcoach bijvoorbeeld bij het spreken en het toepassen van het Nederlands.

Wilt u zich aanmelden voor de Nederlandse les?

Er is een algemeen inloopspreekuur in de bibliotheek, Wilhelminastraat 4a, in Waalwijk op donderdag van 16-17 uur. Hier kunt u dus zonder afspraak terecht voor informatie, aanmelding en advies.

Of kijk op: www.educatieeninburgering.nl of www.roctilburg.nl/educatie

Email: info@roctilburg.nl of bel: 013-5397010

170621 foto nederlandse les bewerkt
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »