Interview met Bert Schuurman, de groenploeg en jeu-de-boules

De Groenploeg en jeu-de-boules

Graag wil ik aan u voorstellen: de heer Bert Schuurmans, medewerker Groenploeg van BaLaDe. Bert woont al vanaf het begin met veel plezier in een appartement in het zeven jaar geleden nieuw gebouwde complex BaLaDe samen met zijn echtgenote. Op een dag was hij buiten aan het wan-delen en viel het hem op dat de gemeente wel het gras en de heggen bijhield rondom het gebouw van BaLaDe maar al het andere tuinonderhoud eigenlijk niet werd gedaan. Bert heeft toen samen met Casade een vergadering belegd met alle bewoners. Tijdens deze vergadering is besloten om, samen met een aantal andere bewoners, één keer per week vrijwillig het groen bij te houden en het (parkeer)terrein netjes te houden.

Elke maandagochtend is de groenploeg, de ZAPpers (Zwerf Afval Pakkers) van 9.30 tot 11.45 uur aan het werk en ieder heeft zijn taak. De zeven mannen krijgen een kleine vergoeding van de ge-meente Waalwijk voor de werkzaamheden en dat stoppen ze in de gezamenlijke pot. Van dit geld gaan ze een keer per jaar iets leuks doen met de ploeg. Ieder heeft z’n taak.

Twee bewoners van BaLaDe, die heel graag het jeu-de-boules spel speelden, hebben zes jaar geleden bij de gemeente Waalwijk een jeu-de-boulesbaan aangevraagd namens alle bewoners van BaLaDe. Die is er toen gekomen op het schoolplein. Daar heeft iedereen veel plezier van gehad. Wegens uitbreiding van het schoolplein met fietsenrekken, is de boules-baan weggehaald. Maar vorige week is er een gloednieuwe baan geopend aan de westkant van BaLaDe. Er is een gezellige groep van 10 bewoners van BaLaDe die regelmatig (op maandag- en donderdagmiddag) jeu-de-boules spelen maar ook omwonenden zijn van harte welkom. De baan is er voor iedereen. De nieuwe baan ziet er ook heel gezellig uit. Er staat een mooie heg omheen, mede door de groenmannen aangelegd. De bewoners zijn er erg blij mee.

Een maal per jaar wordt er voor de bewoners van BaLaDe een boules middag georganiseerd waarbij groepjes gevormd worden met 1 ervaren jeu-de-bouler en een aantal onervaren spelers. Echt gezellig samen in actie!

door Kim Vugts

170531 foto enthousiaste bewoners jeu de boule
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »