Natuurspeeltuin en jeu de boulesbanen in gebruik

Natuurspeeltuin en jeu de boulesbanen in gebruik

Negen partijen hebben samengewerkt om de natuurspeeltuin bij basisschool Baardwijk en de jeu de boulesbanen voor wijkbewoners rond BaLaDe voor elkaar te krijgen. Woensdag 17 mei zijn ze officieel in gebruik genomen. Schooldirecteur Peter de Been roemde de samenwerking tussen zijn school, de gemeente Waalwijk, Casade, Contour de Twern, Rabobank, Jongeren Op Gezond Gewicht, De Kansenfabriek, Hoveniersbedrijf De Langstraat en een landschapsarchitect.

Stadsdichter Joep Trommelen las een voor de opening gemaakt gedicht voor en een deejay vermaakte de kinderen, terwijl ouderen én kinderen aan de andere kant van het complex samen een potje jeu de boules speelden.

Waar eens stenen en gras de ruimte rond BaLaDe domineerden, kan nu volop worden gespeeld. De ruimte is in vergelijking met eerder, veel efficiënter en gebruiksvriendelijker ingericht. Kinderen kunnen nu spelen op en rond boomstammen, in kuilen, op bergen zand en in een rioolpijp. Het schoolplein kent zelfs een watertappunt voor wie door al dat spelen dorstig is geworden.

Tijdens de hete en zonnige openingsmiddag werden er al heel wat liters water afgetapt. Het Drink Water logo van Jongeren Op Gezond Gewicht werd met een hogedrukspuit door schoolkinderen in de tegels gegrift. Wethouder Jan van Groos kwam op de fiets langs en keek samen met wijkcoördinator Waalwijk-Noord Margriet Rijnja tevreden toe, net als de leden van het groenteam van BaLaDe dat meegewerkt heeft aan het project.

Ondanks het wellicht zelfs iets te warme weer, hadden nog behoorlijk wat ouders en kinderen de moeite genomen om op de vrije woensdagmiddag de speeltuin te verkiezen boven het zwembad. Doordat de dubbele jeu de boulesbaan en de speeltuin nu van elkaar gescheiden zijn, hebben jong en oud ook geen hinder meer van elkaar.

Het gedicht dat stadsdichter Joep Trommelen voorlas:

Spelen, dat doen jong én oud
Wie speelt, raakt met de wereld vertrouwd
Rond BaLaDe geeft men dit streven smoel
Met natuurspeeltuin en jeu de boules

Het hart van Bork, ook plaats voor pret
Dankzij vele schouders, eronder gezet
Doordat iedereen heeft meegedacht
Is al dit fraais tot stand gebracht

Terwijl kinderen klimmen, ballen rollen
Ravotten, kliederen en dollen
Kan nu heel de wijk beamen:
Inderdaad, spelen doe je samen…

170524 foto opening buitengebied balade

Tijdens de opening zorgt Ingrid van de Kansenfabriek voor een gezond hapje
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »