Groene vingers

Als je in het Grand Café van BaLaDe geniet van een kopje koffie of broodje of zelfs heerlijk aan het dineren bent dan zie je meteen dat de planten in de bakken en potten er erg mooi en verzorgd uit zien. Ik was benieuwd wie hier zo goed voor zorg draagt en daarom heb ik iemand met groene vingers en hart voor BaLaDe geïnterviewd.

Mag ik u voorstellen aan Annie Ligtvoet, 64 jaar jong, werkt al 26 jaar bij Contour de Twern met veel plezier als huishoudelijke hulp en is vrijwilligster met de groene vingers.
Annie werkte destijds in Buurthuis de Ouwe Toren als huishoudelijke hulp. Toen haar twee kinderen nog klein waren vond ze het leuk om ’s middags tijdens schoolvakanties als vrijwilligster mee te helpen bij kinderactiviteiten. Wat later heeft Annie ook bij disco avonden meegeholpen en met collega’s bardiensten gedraaid.

Daarna kwam zij als huishoudelijke hulp werken bij, toen nog, Mozaïek op de Coubertinlaan van daaruit verhuisde Annie mee naar het pand op de Mr van Coothstraat. Daar hoorde zij van collega’s dat ze in BaLaDe vrijwilligers zochten die in de horeca wilden meehelpen en ook iemand die voor de planten wilde zorgen. Daar is zij toen zo’n 6 jaar geleden op ingegaan. Zodoende werkt zij hier nu dus ongeveer 6 jaar in het nieuwe gebouw BaLaDe.

Annie heeft destijds in het Grand Café de nepplanten uit de bakken laten halen en er echte planten voor in de plaats gezet. Dat is veel mooier en natuurlijker en ze doen het prima onder leiding van haar groene vingers! Annie houdt de planten, die in het Grand Café en in de diverse ruimtes op de begane grond en op de eerste verdieping in het gebouw van BaLaDe staan, heel goed bij. Annie is zo’n drie keer in de week ’s ochtends vroeg in Balade te vinden. Zij verzorgt alle planten met liefde. Zij heeft het in de vingers. Ze kijkt er met “haar deskundig oog” naar en daardoor weet Annie wat de plant nodig heeft. “Het is een gevoelskwestie”, zegt ze. “Bijvoorbeeld iets meer water geven of juist minder water of wat extra potgrond erbij”. Tip van Annie: “Niet te veel water geven, planten gaan eerder dood doordat ze te veel water krijgen dan te weinig.” Volgens Annie is het klimaat in het Grand Café prima voor de planten, niet te donker, veel licht, geen tocht.

Soms helpt Annie vrijwillig mee in de bediening, koffie en thee schenken, tijdens een activiteit in het Grand Café. Als er niks anders in haar agenda staat dan doet zij dat met veel plezier. Ze is graag onder de mensen. Annie wil geen standaard vaste dagen in de bediening want zij is ook oppas oma van haar twee kleinkinderen en de derde is op komst.

Door: Kim Vugts
Foto annie ligtvoet
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »