Interview WML facilitaire dienst in BaLaDe

Wml logo
Het is dinsdagochtend en ik heb een interview met drie mensen van WML Facilitair. Voorman Richard Maas en twee schoonmakers Talitha Aerts en Grace Mukemba. Zij zorgen er, samen met hun collega’s, voor dat het gebouw BaLaDe er iedere werkdag opnieuw spic en span uitziet. Het schoonmaken van de ruimtes gebeurt dagelijks van 07.00-11.00 uur. Op woensdag- en vrijdagochtend zijn de schoonmakers er al om 6.45 uur tot 10.45 uur speciaal een kwartier eerder voor de MIKZ (kinderopvang in BaLaDe) die starten om 7.30 uur en dan willen ze graag dat alles schoon is.

Grace werkt hier al zo’n vijf jaar en heeft het prima naar haar zin. Het zijn lieve mensen hier, lieve collega’s en een fijne baas om voor te werken. Via Baanbrekers is zij hier gekomen. Eerst bij de ‘In- en Ompak’. vervolgens bij de detachering en daarna is zij hier terechtgekomen.
Talitha werkt nu bijna een jaar hier. Hiervoor was zij in andere panden werkzaam als schoonmaakmedewerker. Ze vindt het fijn dat er een voorman rondloopt waar je altijd iets aan kan vragen of op terug kan vallen.
Voorman Richard vertelt: “Wij maken alle openbare ruimtes in BaLaDe schoon en de ruimtes van Casade waar WML Facilitair een contract mee heeft afgesloten dus niet de huizen van de bewoners. Sommige ruimtes worden niet door WML Facilitair schoongemaakt. Er zitten veel organisaties met eigen ruimtes die dan ook zelf een contract af kunnen sluiten voor het schoonmaken.”
Dagelijks zijn er vijf ĺ zes mensen in het gebouw aanwezig, elke werkdag, die het gebouw schoonmaken.

Wat het zo speciaal maakt om hier te werken?
Talitha: “Je maakt contact met de verschillende mensen die hier wonen. Ze maken gezellig een praatje met je.”
Grace: “Als ze je eenmaal kennen dan hoor je ook echt bij de mensen en collega’s. Je hoort dan ook echt bij de groep. Hoe ik mijn toekomst zie? Zolang ik hier mag blijven werken dan blijf ik hier. Dat hangt af van wat er besloten wordt door WML Facilitair.”
Richard: “Er zijn mensen die leren hier het schoonmaken en stromen daarna weer door naar een andere locatie om daar schoon te maken. Voor Grace en Talitha is dit een vast pand en dat wil dus zeggen dat ze hier elke dag werken in BaLaDe.”

Grace heeft een vriend die bij de 'In- en Ompak bij Baanbrekers werkt. Talitha heeft ook een vriend waarmee ze samenwoont, zijn beroep is schilder.
Grace: “Het beroep als schoonmaker valt wel mee. Wat is erg? Je raakt eraan gewend. De wc maak je thuis ook schoon. Als het een keer heel erg vies is of er is iets anders aan de hand dan roepen we Richard erbij en zoeken we samen naar een oplossing hoe we het weer schoon krijgen en/of moeten oplossen.”
Richard zegt dat het soms ook wel een uitdaging is om ergens een oplossing voor te vinden.

Richard heeft een vriendin, die bij Broikes (het cateringbedrijf van Baanbrekers) werkt waarmee hij afgelopen vrijdag 14 oktober is getrouwd en in januari verwachten zij hun eerste kindje. Wat een mooi vooruitzicht!
Richard heeft hiervoor ook bij verschillende bedrijven gewerkt en is daarna hier gekomen. Hij is sinds twee jaar voorman.

WML Facilitair valt onder Baanbrekers. Er vallen verschillende diensten onder zoals catering Broikes, de Cleanroom, Wasserij en de Groenvoorziening. De Groenvoorziening valt samen met de schoonmaakafdeling en Beveiliging onder WML Facilitair.

Door: Kim Vugts
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »