Nieuwe activiteiten in WIJ-dienstencentrum BaLaDe

De afgelopen maanden hebben diverse mensen en organisaties gewerkt aan WIJ-dienstencentrum* BaLaDe. Op 14 maart is er een bijeenkomst geweest waarin 15 deelnemers, inwoners en organisaties, hebben nagedacht over welke diensten en activiteiten in WIJ-dienstencentrum BaLaDe een plek moeten krijgen. Er is een werkgroep samengesteld die probeert deze diensten en activiteiten in BaLaDe te realiseren. De eerste stappen hierin zijn gezet.

Iedereen is van harte welkom in WIJ-dienstencentrum BaLaDe. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook kun je in BaLaDe terecht als je zelf iets wil organiseren. Bijvoorbeeld een activiteit voor mensen in de buurt. De komende maanden laten we steeds een overzicht zien van de activiteiten in WIJ-dienstencentrum BaLaDe waar ook jij van harte welkom bent.

Wist je bijvoorbeeld dat?
• WIJ-diensten van Contour de Twern je kunnen helpen met het invullen van formulieren, post of andere vragen. Op maandag, dinsdag en donderdag kun je binnenlopen zonder afspraak. Wil je liever een afspraak maken, bel dan 760160 (van 09.00-12.00).
• Kleuren voor volwassenen voor iedereen leuk is. Dit wordt elke maandagmiddag georganiseerd in activiteitenruimte van RIBW. Deelname is gratis.
• Mindfullness en Yoga in BaLaDe wordt gegeven. Dit wordt elke woensdagavond georganiseerd in activiteitenruimte van RIBW. Meer informatie bij evanlier@ribwbrabant.nl.
• Het Kiemuur is de plek om even binnen te lopen als je behoefte hebt aan een praatje. Dit vindt elke dinsdag in grand café plaats van 14.00-16.00 uur. Deelname is gratis.
• De Klussendienst van start gaat. Heb je een klusje in of rondom huis en heb je daarbij hulp nodig. De vrijwilligers van de klussendienst kunnen je helpen. Je kunt hiervoor contact opnemen met WIJ-diensten van Contour de Twern via 760160
• Er een warme maaltijdservice is op dinsdag en donderdag in het Grandcafé. Daar kun je tegen een klein bedrag een warme maaltijd eten of ophalen.
• Er is een biljarttafel beschikbaar op 2e verdieping. Een hangt een biljartklok. Goede biljartkeuen zijn aanwezig. Geschikt voor rolstoelen er is een lift naar de verdieping.
• Er een Kinderzwerfboekstation aanwezig is. Daar kun je boeken doneren en lenen.

Heb je zelf een leuk idee of behoefte aan bepaalde activiteit? Of heb je hulp nodig bij het organiseren van een activiteit? Neem contact op met de werkgroep via wijkwerker Gijs Kluft gijskluft@contourdetwern.nl. Naast Contour de Twern zitten ook de Kansenfabriek, RIBW, Casade en de gemeente in de werkgroep.

*In juli 2015 heeft de raad van de gemeente Waalwijk de nota ontmoetingsvoorzieningen ‘Ontmoeten doe je samen’ vastgesteld. Hierin is bepaald dat er wordt gewerkt, aan vier WIJ-dienstencentra. BaLaDe is het WIJ-dienstencentrum voor Waalwijk Noord. Elk WIJ-dienstencentrum kent 5 functies:
• Ontmoetingsactiviteiten door vrijwilligers
• Diverse maatschappelijke diensten
• Laagdrempelige inloop en dagbesteding
• Uitvalbasis voor werkers in de wijk
• Ruimte en faciliteiten aan inwoners, vrijwilligers enz.
Zie waalwijk.nl/ontmoetendoejesamen
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »