Anneline: steunpilaar voor de Kansenfabriek

Anneline : steunpilaar van de Kansenfabriek

Wat zouden haar collega’s in de Kansenfabriek zonder Anneline Maas moeten beginnen? Zij is het immers die in de kelder van BaLaDe de bedrijfskleding wast en strijkt en er zo voor zorgt dat iedereen er piekfijn bijloopt in de zwarte Kansenfabriekkleding met het markante logootje. Maar dat niet alleen: Anneline werkt ook in de catering van het Grand Café en is twee middagen per week in Ons Winkeltje actief. Vijf dagen per week is ze zo tegenwoordig in de Kansenfabriek te vinden.

Anneline is een van de ongeveer tien collega’s van Prisma die samen met vrijwilligers en betaalde krachten zorgen dat de Kansenfabriek als kloppend hart van BaLaDe kan draaien. “Elke ochtend doe ik de was, hang ik die op en zorg ik dat alles weer netjes gestreken klaarligt voor mijn collega’s,”, vertelt ze. “En ‘s middags sta ik in de catering of Ons Winkeltje. Sinds kort werk ik ook dinsdagavond tijdens het diner in de spoelkeuken. Maar de wasserette is mijn favoriete plek. Daar vind ik ook de rust die ik nodig heb. In de catering kan het af en toe best hectisch zijn!”

Al twintig jaar werkt Anneline via Prisma. En sinds anderhalf jaar in de Kansenfabriek. Als het aan haar ligt, blijft dat voorlopig ook zo. “Ik kan en mag hier helemaal mezelf zijn,” legt ze uit. “Ik heb weleens werk gehad waar ik niet mijn eigen ding mocht doen. Daar voelde ik me dan een beetje ingesloten. Hier voel ik me veilig en kan ik met mijn begeleiders openhartig over alles wat me dwars zit praten, ook over mijn emoties. En dan word ik altijd erg goed geholpen.”

Fia Appels is een Prisma-collega van Anneline die haar begeleidt tijdens haar werk. Ze is erg tevreden over Anneline. “Ze weet dat ik vind dat ze het supergoed doet. Ik heb eigenlijk geen op- of aanmerkingen. Heel soms moet ik haar een beetje aansporen, dat heeft ze soms nodig. En als ik dat doe, komt ze meteen in actie. Anneline is een hele fijne collega.”

180613 a anneline foto
Meer nieuws
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
To do mei 2024
TO DO MEI 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »