Horeca-vrijwilliger: fun en afwisselend

Horeca-vrijwilliger: fun en afwisselend

Het Grand-Café is het hart van De Kansenfabriek. En dat hart kan niet kloppen zonder vrijwilligers. Mensen die kok Nils Roksnoer helpen in de keuken en de bediening tijdens lunches en diners. En mensen die ‘s avonds als het nodig is bardiensten draaien en vergaderende clubs in de zalen van BaLaDe van koffie en thee voorzien.

De Kansenfabriek is op zoek naar mensen die overdag en ’s avonds af en toe mee kunnen helpen. Horeca-ervaring is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk. De werkzaamheden worden altijd in overleg ingepland. Vrijwilligers mogen zelf hun voorkeuren aangeven, zowel wat werktijden als werkzaamheden betreft.

Programmaleider Joep Trommelen, die momenteel bezig is met een campagne om vrijwilligers te werven: “We willen het aantal activiteiten in De Kansenfabriek uit gaan breiden en kunnen dus extra mensen gebruiken. Ons horecateam is een gezellige en goed gemotiveerde club, dat heb ik in de eerste twee maanden dat ik hier zelf werk al mee mogen maken. Het is ontzettend bevredigend om het mensen naar de zin te maken. Ik werk af en toe graag mee, de goede sfeer geeft me energie. Het werk in de horeca is leuk en afwisselend.”

In het Grand-Café kan doordeweeks dagelijks worden geluncht. Dinsdag en donderdag worden er ook diners geserveerd. Overdag heeft de zaal vooral een functie als buurtcentrum, waar mensen wat komen eten en drinken en diverse clubjes actief zijn, van kaartclubs tot dames die met vilt in de weer zijn. Nu het voorjaar is begonnen, is het terras weer geopend. De zalen in BaLaDe zijn te huur en ook de huurders daarvan moeten van een natje en droogje worden voorzien. Het is de bedoeling om overdag ook vaker ontspanning te bieden. Het zeer geslaagde optreden van zanger-verteller-pianist Hans van Heiningen vorige week woensdag was daarvan een mooi voorbeeld.

Ook in de avonduren wordt er vergaderd en zijn er activiteiten als het repair- en het digicafé. De Heemkundekring organiseert drukbezochte bijeenkomsten en regelmatig zijn er muziekoptredens. Met Kerst en Pasen zijn er speciale diners. En volgende maand, op Eerste Pinksterdag zondag 20 mei, is er voor de eerste keer op het voorplein van BaLaDe een voorjaarsmarkt. Trommelen: “Voor al deze activiteiten verwelkomen we heel graag nieuwe mensen die ons willen komen helpen. Ik hoop ook op een paar sterke mannen die ons kunnen komen helpen met op- en afbreken bij grotere evenementen. We kunnen zowel mensen gebruiken die af en toe een uurtje willen komen als mensen die wat vaker actief willen zijn.

Vrijwilliger zijn is een leuke en nuttige tijdsbesteding en kan ook een mooi opstapje zijn naar regulier werk. Daar hebben we ook al vaak voorbeelden van meegemaakt. Jammer voor De Kansenfabriek, maar uiteraard goed voor de vrijwilligers!”

180424 foto bar 1
Meer nieuws
Vacature zelfstandig werkende kok
Vacature: Zelfstandig werkende kokDe Kansenfabriek is op zoek naar een: Zelfstandig werkende kok (36 uur) In een informele sfeer werkt onze kok in een open keuken, grenzend aan het Grand Café. Hij of zij verzorgt samen met de keukenbrigade van maandag tot en met vrijdag de ...
Lees meer »
Homestyling pary pastel naturel
Homestyling Pary Pastel & NaturelHomestyling party Pastel & Naturel Serge en Suzanne zijn trots op hun webshop Pastel & Naturel. Sinds kort is in Ons Winkeltje in BaLaDe een selectie uit hun aanbod te zien en te koop. Zondag 6 mei houden zij in De Kansenfabriek van 11 tot 15 uur ...
Lees meer »
Voorjaarsmarkt balade
Voorjaarsmarkt BaLaDeVOORJAARSMARKT BALADE Achter de schermen in De Kansenfabriek wordt hard gewerkt aan de Voorjaarsmarkt die op Eerste Pinksterdag, 20 mei, plaats gaat vinden. Het voorterrein van BaLaDe verandert dan in een braderie in Franse sfeer, met ‘groen ...
Lees meer »