4x Goede voornemens bij BaLaDe

4x goede voornemens bij BaLaDe

Door Lian Schapendonk, Harry Hens en Marijke Notenboom

Inmiddels hebben we 2017 achter ons gelaten en zijn we in januari beland; tijd voor goede voornemens dus. De traditie van de goede voornemens is niet van de nieuwe tijd, maar iets waar de Babyloniërs 4000 jaar geleden al mee waren begonnen. Toen gingen de voornemens vooral over het teruggeven van geleend gereedschap om de goden goed gestemd te krijgen. Wij waren benieuwd welke goede voornemens er bij en rondom BaLaDe spelen en daarom hebben we een aantal betrokkenen naar hun voornemens gevraagd.

Mevrouw Klijn, die zich drie keer per week in het Grand Café van BaLaDe vermaakt, terwijl haar man behandeld wordt in het gezondheidscentrum, moest in eerste instantie even nadenken. Voor haar is het werken en onderhouden van de gezondheid belangrijk. Zij en haar man, beiden boven de 70, leven een intensief leven en willen het daarom rustiger aan doen. In 2018 willen ze elkaar extra in de gaten houden op dat vlak. “Jongeren mogen niet vergeten om al vroeg te beginnen met gezond leven,” tipt ze afsluitend.

Agnieszka, buurtbewoner en gebruikster van BaLaDe, twijfelt geen seconde over haar eerste voornemen. “Ik wil in het nieuwe jaar een paar kilo kwijt. Hiervoor ga ik via internet een speciaal dieet met coaching volgen en daarnaast wil ik meer gaan sporten,” vertelt ze. Verder wil Agnieszka graag beter worden in Nederlands door middel van de taalcoach die ze via ContourdeTwern in BaLaDe toegewezen heeft gekregen. “En verder wil ik ook nog vaker op vakantie,” grinnikt ze.

Els is al enkele jaren het vertrouwde gezicht aan de receptiebalie en ook zij heeft een goed voornemen voor 2018. Ze wil graag dat haar hoogbejaarde, 91-jarige moeder, ondanks de strubbelingen en de afhankelijkheid vanwege haar gezondheid, nog lang mag genieten van de liefdevolle mantelzorg van Els: “Ondanks tegenslagen klaagt mijn moeder nooit en kan ze gelukkig lachen om alledaagse dingen.”

Tot slot spraken we Annie, bij alle BaLaDe medewerkers en gasten al sinds jaar en dag bekend om haar groene vingers. Zij hoopt dat vrede en gezelligheid hand in hand zullen gaan in het nieuwe jaar. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar familie, vrienden en alle collega's van BaLaDe.

Wil jij in 2018 meer voor anderen betekenen? Wie weet dat je jouw wens bij BaLaDe in vervulling kunt laten gaan door je aan te melden als vrijwilliger. Of misschien wil je gezonder gaan leven? Grote kans dat één van de diensten van het gezondheidscentrum je daarbij kan helpen. Neem een kijkje op www.balade.nl of loop gewoon even binnen.

180102 foto els sterck
Els Sterck werkzaam bij de receptie van BaLaDe
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »