Praktijk SPIL in Waalwijk

Praktijk SPIL in Waalwijk

Wij zijn Annemiek Jacobs, Chantal Engbers en Sofie van Hoorn, orthopedagogen (generalist) van praktijk Spil Waalwijk. Samen hebben wij jarenlange ervaring met kinderen en jongeren die te maken hebben met problemen in hun ontwikkeling. Ook begeleiden we ouders en leerkrachten. U kunt bij ons terecht met onder andere de volgende vragen:

Zou er bij ons kind sprake kunnen zijn van autisme?
Is een concentratieprobleem de oorzaak voor het moeizame leren?
Waardoor heeft ons kind faalangst ontwikkeld?
Waarom is ons kind zo boos?

Spil kan bij deze vragen een oplossing bieden met behulp van een onderzoek. Uiteindelijk zijn de adviezen die daaruit voortkomen het belangrijkste om met een probleem om te gaan. In de zorg gericht op het kind zien we steeds vaker dat sprake is van lang durende processen. Hierdoor duurt het lang voordat met de (juiste) handelingsadviezen aan de slag gegaan kan worden. De druk op het kind en zijn/haar omgeving wordt daardoor onnodig groot. We willen graag zo snel mogelijk helpen op een manier die past bij het kind en de ouders, zodat het kind zich fijn door kan ontwikkelen. We betrekken de school ook bij de ontwikkelkansen van hun leerling.

We vinden het belangrijk om het verbindingspunt te zijn tussen kind, ouder, school en andere betrokkenen. We willen er, door middel van de juiste verklaring/diagnose, zeker van zijn dat de zorg passend is voor het kind en gericht is op duidelijkheid bij leer- en gedragsproblemen. Begeleiding is hier het sleutelwoord. Naast onderzoek bieden wij intensieve behandeling op verschillende gebieden, zowel voor kinderen als ouders. Ons behandelaanbod bestaat onder meer uit (faal)angst-reductietraining, EMDR, mindfulness voor kinderen en gezinsbegeleiding.

We hopen u graag eens persoonlijk te ontmoeten. Een eerste, vrijblijvend intakegesprek is altijd mogelijk, zodat we samen kunnen bekijken welke hulp het beste bij u en het kind past. Voor wat betreft de vergoeding is een verwijsbrief van de huisarts of een beschikking van de gemeente nodig. Op dit moment zijn we geopend op maandag, locatie BaLaDe en op locatie Het Koetshuis op maandag, dinsdag en woensdag.

Voor meer informatie of aanmelden, verwijzen wij u naar onze website: www.praktijkspil.nl / 073-6841310

171213 foto spil kinderen
Meer nieuws
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 15 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 15-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 15-2024
Lees meer »