Lore Knulst te horen in 'Met Het Oor Op Wolluk'

Lore Knulst te horen in 'Met Het Oor Op Wolluk'

door Joep Trommelen

Lore Knulst, manager van de Kansenfabriek, was afgelopen weekend te horen in het radioprogramma 'Met Het Oor Op Wolluk' bij Langstraat FM. Programmamaker Joep Trommelen interviewde haar over de stand van zaken bij de Kansenfabriek, waar zij een duidelijke mening over heeft. Wie het interview nog wil horen, kan dat ook via de website van Langstraat FM, waar het programma 'in de cloud' is opgeslagen en te beluisteren op ieder gewenst tijdstip.

Lore legt uit hoe zij samen met een gemotiveerd team de Kansenfabriek draaiende houdt: de horeca in Balade, de receptie, 'Ons Winkeltje', een schrijversteam, de 'Place to Bieb', het beheer en gebruik van de (vergader)ruimtes en daarnaast een breed aanbod van activiteiten. Het is hard werken voor een sociaal ondernemer als Lore. En ook de professionals, vrijwilligers, cliënten en begeleiders van Prisma zetten zich met veel overgave in. Een aantal van de vrijwilligers, met een afstand tot de arbeidsmarkt en de maatschappij, vinden in de Kansenfabriek een zinvolle invulling van hun tijd en talenten. Zestien 'fabrieksarbeiders' vonden via de Kansenfabriek hun weg naar een regulieren betaalde baan.

De Kansenfabriek opereert al weer enige tijd los van het wijkdienstencentrum in de Balade. Om de toekomst van Stichting De Kansenfabriek veilig te stellen en net zo laagdrempelig te kunnen werken als nu gebeurt, zou het fijn zijn als de gemeente diensten zou afnemen die ten goede komen van de samenleving. (Hier is het team van de Kansenfabriek erg goed in). Dat hier dan een financiële vergoeding tegenover staat is heel normaal en heeft niets met subsidie te maken. "Men koopt een pakket in", zo legt Lore in Met Het Oor Op Wolluk uit.
"Wij hoeven geen winst te maken maar quitte spelen is al voldoende. De gemeente en de andere gebruikers van onze diensten zouden ons daar ontzettend bij kunnen helpen," zegt Lore Knulst,"zodat wij ons werk voor de gemeenschap kunnen blijven doen zonder dat we roofbouw op onszelf plegen."

171213 foto lore
Meer nieuws
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 14 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 14-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 14-2024
Lees meer »
To do maart 2024
TO DO MAART 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »