Wintermarkt alweer welbezocht!

Wintermarkt alweer welbezocht

Door Marijke Notenboom

Afgelopen zondag 26 november vond de tweede editie plaats van de Creatieve Wintermarkt, georganiseerd door Stichting De Kansenfabriek in BaLaDe. Tijdens de markt konden bezoekers bij de verschillende kraampjes handgemaakte spulletjes kopen en meedoen aan allerlei creatieve workshops. Naast de kraampjes zorgde de keuken van de Kansenfabriek voor lekkere hapjes en drankjes.

Bij de entree van BaLaDe staat een grote groep wintermarktbezoekers geduldig te wachten totdat de schuifdeuren open gaan; ook dit jaar blijkt de wintermarkt weer erg in trek te zijn. Vanwege de populariteit van de eerste editie is de markt dit jaar veel grootser opgezet. Zowel in het café, Ons Winkeltje, de hal en de activiteitenruimte vinden er tal van activiteiten plaats.
In de activiteitenruimte vertelt Marianne trots over haar zelfgemaakte 3D-kaarten; een hobby die ze al 25 jaar uitoefent: “Ik had er misschien wel 100, en nu zijn ze bijna uitverkocht!”. Meteen volgt een positieve reactie van een bezoeker: “Dat vind ik niet zo gek! Ik stuur veel liever handgemaakte kaarten en bovendien zijn ze ook nog eens super goedkoop,” meent ze, terwijl ze naar het bordje ‘3 kaarten voor 1 euro’ wijst. Tegenover Mariannes kraampje glunderen de jongste bezoekers van de markt, nadat een ballonartiest een ballonfiguur voor ze maakt.

Wie nog op zoek is naar (handgemaakte) Sinterklaas- of kerstcadeautjes, zal hier zonder problemen slagen; en dat alles voor een leuk prijsje. Vol bewondering bestuderen twee bezoekers de gehaakte kerststal die in ’t Winkeltje te koop is. “Naast dat het er leuk uit ziet, is het ook ontzettend praktisch. Mijn kleinkinderen kunnen er gewoon met hun snoepvingertjes mee spelen; na een wasmachinebeurt zien ze er weer als nieuw uit,” zegt de maakster, terwijl ze kinderkerstslofjes aan het haken is. Ook de Place to Bieb is van de partij en verkoopt vanuit een warm ingerichte huiskamer boeken voor twee euro per stuk.

Van shoppen krijg je dorst en dus serveert het Grand Café van de Kansenfabriek drankjes en hapjes. Voor de lekkere trek zijn er o.a. appelflappen en bitterballen en natuurlijk mag de erwtensoep niet ontbreken bij een wintermarkt. “Het is lekker vol!”, roept de kok, terwijl de doedelzakspelers, compleet in kilt, hun eerste tonen inzetten. Ook de piano in de ontvangsthal wordt uitvoerig gebruikt om de bezoekers van verschillende bekende liedjes te voorzien.

171129 foto wintermarkt 27 11 2
Meer nieuws
Loop op 17 december mee met de santa run
Loop op 17 december mee met de Santa RunLoop op 17 december mee met de Santa Run, je helpt er arme kinderen mee! De Strohalm verleent noodhulp aan gezinnen met minderjarige kinderen in Waalwijk die in behoeftige omstandigheden verkeren. Als officiële hulpinstanties geen of ...
Lees meer »
Gedicht sint
Gedicht SintSinterklaas op bezoek bij BaLaDe Jongens heb je het al vernomen? Sint en zijn Pieten waren gisteren naar BaLaDe gekomen Samen met zijn Pieten kwam hij gezellig op bezoek Bij de kinderen van Basisschool Baardwijk met het grote boek In het boek ...
Lees meer »
Casade sluit zich aan bij woning in zicht
Casade sluit zich aan bij Woning in ZichtCasade sluit zich aan bij Woning in Zicht Aanbod huurwoningen vanaf 5 december op woninginzicht.nl Vanaf dinsdag 5 december zijn de huurwoningen van wooncorporatie Casade voortaan te vinden op de website van Woning in Zicht. Vanaf die datum kunnen ...
Lees meer »