Wintermarkt alweer welbezocht!

Wintermarkt alweer welbezocht

Door Marijke Notenboom

Afgelopen zondag 26 november vond de tweede editie plaats van de Creatieve Wintermarkt, georganiseerd door Stichting De Kansenfabriek in BaLaDe. Tijdens de markt konden bezoekers bij de verschillende kraampjes handgemaakte spulletjes kopen en meedoen aan allerlei creatieve workshops. Naast de kraampjes zorgde de keuken van de Kansenfabriek voor lekkere hapjes en drankjes.

Bij de entree van BaLaDe staat een grote groep wintermarktbezoekers geduldig te wachten totdat de schuifdeuren open gaan; ook dit jaar blijkt de wintermarkt weer erg in trek te zijn. Vanwege de populariteit van de eerste editie is de markt dit jaar veel grootser opgezet. Zowel in het caf, Ons Winkeltje, de hal en de activiteitenruimte vinden er tal van activiteiten plaats.
In de activiteitenruimte vertelt Marianne trots over haar zelfgemaakte 3D-kaarten; een hobby die ze al 25 jaar uitoefent: Ik had er misschien wel 100, en nu zijn ze bijna uitverkocht!. Meteen volgt een positieve reactie van een bezoeker: Dat vind ik niet zo gek! Ik stuur veel liever handgemaakte kaarten en bovendien zijn ze ook nog eens super goedkoop, meent ze, terwijl ze naar het bordje 3 kaarten voor 1 euro wijst. Tegenover Mariannes kraampje glunderen de jongste bezoekers van de markt, nadat een ballonartiest een ballonfiguur voor ze maakt.

Wie nog op zoek is naar (handgemaakte) Sinterklaas- of kerstcadeautjes, zal hier zonder problemen slagen; en dat alles voor een leuk prijsje. Vol bewondering bestuderen twee bezoekers de gehaakte kerststal die in t Winkeltje te koop is. Naast dat het er leuk uit ziet, is het ook ontzettend praktisch. Mijn kleinkinderen kunnen er gewoon met hun snoepvingertjes mee spelen; na een wasmachinebeurt zien ze er weer als nieuw uit, zegt de maakster, terwijl ze kinderkerstslofjes aan het haken is. Ook de Place to Bieb is van de partij en verkoopt vanuit een warm ingerichte huiskamer boeken voor twee euro per stuk.

Van shoppen krijg je dorst en dus serveert het Grand Caf van de Kansenfabriek drankjes en hapjes. Voor de lekkere trek zijn er o.a. appelflappen en bitterballen en natuurlijk mag de erwtensoep niet ontbreken bij een wintermarkt. Het is lekker vol!, roept de kok, terwijl de doedelzakspelers, compleet in kilt, hun eerste tonen inzetten. Ook de piano in de ontvangsthal wordt uitvoerig gebruikt om de bezoekers van verschillende bekende liedjes te voorzien.

171129 foto wintermarkt 27 11 2
Meer nieuws
Teun thomassen nieuwe kok kansenfabriek
Teun Thomassen nieuwe kok KansenfabriekTeun Thomassen nieuwe kok Kansenfabriek De Kansenfabriek heeft een nieuwe kok: Teun Thomassen. Afgelopen maandag stond hij voor het eerst aan het hoofd van de keukenbrigade. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt hij. “Ik wil de komende weken ...
Lees meer »
Op naar vakantie met midlife crisis
Op naar vakantie met Midlife CrisisOp naar vakantie met Midlife Crisis Voordat de meeste mensen met vakantie gaan, wil de Kansenfabriek het eigen Grand Café nog een keer op zijn kop zetten. En wie kunnen dat beter dan de zes leden van Midlife Crisis, die al eerder met dat bijltje ...
Lees meer »
Donderdag 5 juli dineren en van muziek geniet met roy barkey
Donderdag 5 juli: dineren en van muziek geniet met Roy BarkeyDineren en van muziek genieten met Roy Barkey De Kansenfabriek heeft zanger-gitarist Roy Barkey vastgelegd voor een optreden tijdens het diner in het Grand Cafe op donderdagavond 5 juli o, 17:30 uur. Het is de bedoeling voortaan eens per maand een ...
Lees meer »