Wintermarkt alweer welbezocht!

Wintermarkt alweer welbezocht

Door Marijke Notenboom

Afgelopen zondag 26 november vond de tweede editie plaats van de Creatieve Wintermarkt, georganiseerd door Stichting De Kansenfabriek in BaLaDe. Tijdens de markt konden bezoekers bij de verschillende kraampjes handgemaakte spulletjes kopen en meedoen aan allerlei creatieve workshops. Naast de kraampjes zorgde de keuken van de Kansenfabriek voor lekkere hapjes en drankjes.

Bij de entree van BaLaDe staat een grote groep wintermarktbezoekers geduldig te wachten totdat de schuifdeuren open gaan; ook dit jaar blijkt de wintermarkt weer erg in trek te zijn. Vanwege de populariteit van de eerste editie is de markt dit jaar veel grootser opgezet. Zowel in het café, Ons Winkeltje, de hal en de activiteitenruimte vinden er tal van activiteiten plaats.
In de activiteitenruimte vertelt Marianne trots over haar zelfgemaakte 3D-kaarten; een hobby die ze al 25 jaar uitoefent: “Ik had er misschien wel 100, en nu zijn ze bijna uitverkocht!”. Meteen volgt een positieve reactie van een bezoeker: “Dat vind ik niet zo gek! Ik stuur veel liever handgemaakte kaarten en bovendien zijn ze ook nog eens super goedkoop,” meent ze, terwijl ze naar het bordje ‘3 kaarten voor 1 euro’ wijst. Tegenover Mariannes kraampje glunderen de jongste bezoekers van de markt, nadat een ballonartiest een ballonfiguur voor ze maakt.

Wie nog op zoek is naar (handgemaakte) Sinterklaas- of kerstcadeautjes, zal hier zonder problemen slagen; en dat alles voor een leuk prijsje. Vol bewondering bestuderen twee bezoekers de gehaakte kerststal die in ’t Winkeltje te koop is. “Naast dat het er leuk uit ziet, is het ook ontzettend praktisch. Mijn kleinkinderen kunnen er gewoon met hun snoepvingertjes mee spelen; na een wasmachinebeurt zien ze er weer als nieuw uit,” zegt de maakster, terwijl ze kinderkerstslofjes aan het haken is. Ook de Place to Bieb is van de partij en verkoopt vanuit een warm ingerichte huiskamer boeken voor twee euro per stuk.

Van shoppen krijg je dorst en dus serveert het Grand Café van de Kansenfabriek drankjes en hapjes. Voor de lekkere trek zijn er o.a. appelflappen en bitterballen en natuurlijk mag de erwtensoep niet ontbreken bij een wintermarkt. “Het is lekker vol!”, roept de kok, terwijl de doedelzakspelers, compleet in kilt, hun eerste tonen inzetten. Ook de piano in de ontvangsthal wordt uitvoerig gebruikt om de bezoekers van verschillende bekende liedjes te voorzien.

171129 foto wintermarkt 27 11 2
Meer nieuws
Vacature zelfstandig werkende kok
Vacature: Zelfstandig werkende kokDe Kansenfabriek is op zoek naar een: Zelfstandig werkende kok (36 uur) In een informele sfeer werkt onze kok in een open keuken, grenzend aan het Grand Café. Hij of zij verzorgt samen met de keukenbrigade van maandag tot en met vrijdag de ...
Lees meer »
Homestyling pary pastel naturel
Homestyling Pary Pastel & NaturelHomestyling party Pastel & Naturel Serge en Suzanne zijn trots op hun webshop Pastel & Naturel. Sinds kort is in Ons Winkeltje in BaLaDe een selectie uit hun aanbod te zien en te koop. Zondag 6 mei houden zij in De Kansenfabriek van 11 tot 15 uur ...
Lees meer »
Voorjaarsmarkt balade
Voorjaarsmarkt BaLaDeVOORJAARSMARKT BALADE Achter de schermen in De Kansenfabriek wordt hard gewerkt aan de Voorjaarsmarkt die op Eerste Pinksterdag, 20 mei, plaats gaat vinden. Het voorterrein van BaLaDe verandert dan in een braderie in Franse sfeer, met ‘groen ...
Lees meer »