Crista Klerx, veelzijdig mens, dirigente van koor Rainbow Swing en vrijwilligster bij de Kansenfabriek

Crista Klerx, veelzijdig mens, dirigente van koor Rainbow Swing en vrijwilligster bij de Kansenfabriek

Crista is van vele markten thuis. Momenteel werkt zij als BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij de gemeente Waalwijk en in Heusden tot eind september. Zij is dus trouwambtenaar. Ze maakt er een echt feestje van. “Het is heel leuk om te doen,” zegt ze met een brede glimlach, “het mooiste beroep wat een mens kan hebben.”

Ons Winkeltje
Samen met Monique, al heel lang een goede vriendin, werkt Crista als vrijwilligster in Ons Winkeltje in De Kansenfabriek, waar cadeau artikelen worden verkocht die gemaakt zijn door PaspARToe, basis-levensmiddelen en hele leuke hebbedingetjes gemaakt door vrijwilligers en cliënten van Prisma. Sinds november vorig jaar vindt u hier ook Knuffels en Snuffels. Gehaakte grote en kleine knuffels, gemaakt door Crista en Monique.

Dirigente met veel passie
Crista is met veel passie en plezier al 42 jaar dirigent van verschillende koren. Twee jaar geleden heeft zij daarom een koninklijk lintje mogen ontvangen. Haar koor Rainbow Swing bestaat volgend jaar mei 20 jaar!

42 jaar geleden is Crista begonnen als dirigente van het jongerenkoor van de Antoniuskerk in Waalwijk en daar kwam al snel het kinderkoor Pinokkio bij dat uitgroeide van 17 naar 95 kinderen! Kinderen worden ouder, krijgen een eigen smaak, willen andere liedjes zingen en zo ontstond het Tienerkoor Joy.

Een aantal ouders wilde ook graag zingen en zo is Rainbow Swing ontstaan. Vandaag de dag een groep van 28 volwassenen tussen de 27 en 70+. “Het is een hechte groep. De leden zijn echt betrokken en dat maakt dit koor zo bijzonder.”

Huiskoor van de Kansenfabriek
Rainbow Swing is het huiskoor van De Kansenfabriek en Crista is erg betrokken als vrijwilligster in het team van de Kansenfabriek. Haar voornemen is om eind september een Korenfestival te organiseren in het Grand Café van De Kansenfabriek. Zij heeft veel ervaring met het organiseren van Korenfestivals. Het idee is om binnen en ook buiten podia op te bouwen waar hoogstwaarschijnlijk 6 tot 8 koren om de beurt gaan zingen. “We willen er een echt feest van maken.”

"80 van de Langstraat"
Maar eerst komt de "80 van de Langstraat" op 9 september. De wandelaars lopen dan langs BaLaDe en daarom wil Rainbow Swing samen met De Kansenfabriek een mooi muzikaal feestje bouwen om de gasten en de lopers te vermaken. Dus…….. zet deze datum maar vast in uw agenda: het is de moeite waard!

170705 foto crista kopie

Crista (geheel rechts) laat kinderen in BaLaDe meegenieten van muziek
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »