Hans Branderhorst is een mensenmens!

Hij stuurt, motiveert en relativeert...


Hans Branderhorst is een mensenmens!


Wie Hans kent, zal het beamen. Hij is de rust zelve. Dat weet Hans, dat weten de mensen op de werkplek. Hij investeert in mensen. Het direct contact spreekt hem aan. Na de Havo wilde hij de wereld ontdekken, kocht een ticket naar Australië om er drie maanden te blijven. Indrukken opdoen, mensen leren kennen, cultuur snuiven. Een rugzak aan levenservaring en mensenkennis rijker, komt hij terug naar zijn roots.

Er volgt een periode van twaalf ambachten zonder ongelukken, om enkele jaren later via de horeca in de zorgsector terecht te komen. Zijn betrokkenheid met, en interesse in mensen leggen hem geen windeieren. Zijn opgedane levenservaring en het vermogen om met mensen te communiceren komen hem nu uitstekend van pas als allround werknemer bij Stichting Prisma in Drunen.

Maar ook bij BaLaDe is Hans actief. Drie dagdelen per week is hij te vinden in Grand Café De Kansenfabriek, waar hij, samen met Fia Appels vanuit Prisma, de witte en zwarte brigade aanstuurt in het Grand Café. Dat gaat hem heel goed af. Niet als floormanager, maar gewoon als Hans, wars van formele titels. Zo voelt hij zich als een vis in het water tussen de 15 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn alleen voornamen van toepassing.

Buiten de reguliere werktijden mag Hans graag dichten. Menigeen kent hem als de man met de scherpe pen die tafelgasten in de talkshows 'Zus op Zondag' en 'Club d'Hivers' als dichter haarscherp wist te karakteriseren. Gevraagd naar zijn ambities voor de komende jaren, is Hans kort en bondig: 'Nu even niet!!’ Na jarenlang zijn zielenroerselen aan het papier te hebben toevertrouwd, wil hij even rust. Op de vraag waar we hem over vijf jaar zien, antwoordt hij nuchter als altijd: 'Misschien wel als directeur van ’n Schoenenmuseum.'

Harry Hens

170628 foto hans branderhorst kopie
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »