28 juni Optreden koor Serenata

SENIORENKOOR SERENATA TREEDT OP

Seniorenkoor Serenata uit Waalwijk werd opgericht 1 mei 1969 en bestaat momenteel uit zon 40 zangers en zangeressen. Het is een neutraal koor, waar iedereen vanaf de leeftijd van 50 jaar welkom is. Het koor staat sinds 2007 onder leiding van Henk van Hulten. De pianobegeleiding is sinds 2014 in bekwame handen van mevr. Cia van Boxtel. Sinds 2016 is de begeleiding uitgebreid met Bert Ligten-berg, gitaar.

De in het algemeen twee uur durende optredens van het koor worden gekenmerkt door een mix van meestal bekende liederen uit binnen- en buitenland in de oorspronkelijke talen. Doorgaans worden de koorwerken uitgevoerd in een vierstemmige zetting, zodat sopranen, alten, tenoren en bassen ieder hun eigen stem kunnen laten horen. Er zijn echter ook meezingers bij. Bovendien worden er tussendoor nog enkele mooie verhalen voorgedragen, die op de lachspieren werken. Velen voelen zich door deze opzet aangesproken. Al met al zijn de mensen, voor wie het koor een optreden heeft verzorgd, aangenaam verrast over de kwaliteit van de uitvoering.

Het koor is in zijn bestaan uitgegroeid tot een bloeiende vereniging, waarbij zich regelmatig nieuwe leden aanmelden. Zij treffen er een gezelschap aan van leeftijdgenoten, waarin gezelligheid en sociale contacten hoogtij vieren. Door de grote saamhorigheid die er heerst, voelt iedereen zich er snel thuis. Het repertoire is zeer breed en gevarieerd.

De zeer goed bezochte repetities vinden plaats in de recreatiezaal van "De Blyde Incomste" aan het Rembrandtpark in Waalwijk op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. Deze repetities hebben tot doel om een zestal keren per jaar op te treden, doorgaans voor instellingen die zich inzetten voor ouderen, zieken en gehandicapten in de gemeente Waalwijk en de directe omgeving. Het zijn optredens die doorgaans twee uren duren.

Voor genteresseerden in het seniorenkoor bestaat de gelegenheid eens een repetitie te bezoeken. Ook is het mogelijk telefonisch contact op te nemen met de secretaris, mw. Joke van Veldhoven, tel. 0416-332254.

Woensdag, 28 juni treedt het koor op in BaLaDe. Aanvang 19.30 uur en de entree is gratis.

170621 foto serenata
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »