'Place to Bieb' is er voor iedereen!

Sinds kort in De Kansenfabriek....
'Place to Bieb' is er voor iedereen !


Het zal de vaste bezoekers van BaLaDe niet ontgaan zijn. Sinds enkele weken is een kleine bibliotheek, genaamd 'Place to Bieb', gevestigd in het Grand Café De Kansenfabriek. De kleine knusse bibliotheek is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de bibliotheek van BaLaDe en Bibliotheek Midden-Brabant.

Door een overzichtelijke en toegankelijke uitstraling kun je er gemakkelijk een leuk boek vinden; van kinder-, kleuter- en jeugdboeken tot romans, detectives en grote letterboeken voor slechtzienden. Ook luisterboeken en informatieve boeken zijn te vinden in de samengestelde collectie. Speciaal voor mensen met dislectie zijn er gemakkelijk te lezen boeken voorhanden. De collectie omvat alleen Nederlandstalige boeken.

Henny van Iersel, een van de acht vrijwilligers, vertelt enthousiast dat de 'bieb' laagdrempelig is. "Zo is er geen sprake van inschrijfgeld en bedraagt het lenen van een boek slechts 20 eurocent per drie weken met de mogelijkheid tot verlenging. De jeugd tot 18 jaar kan zelfs gratis gebruik maken van de 'bieb'. Na legitimatie en inschrijving ontvang je binnen vijf dagen een eigen pasje. Volwassenen hoeven zich alleen maar te legitimeren met ID kaart of paspoort", aldus Henny, die veel vertrouwen heeft in de nieuwe opzet. "De eerste reacties zijn heel positief."

Samen met de 'grote Bieb' en ondersteund door Bibliotheek Midden-Brabant, zijn er plannen om in de herfst te starten met een DiGi Café, waar je terecht kunt om problemen met je PC, tablet of smartphone op te laten lossen. Meer informatie hierover zal op deze BaLaDepagina later te vinden zijn.

'Place to Bieb' in BalaDe is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.
Iedereen is van harte welkom!

Place to Bieb is gesloten op:

Hemelvaartsdag op donderdag 25 mei

Tweede Pinksterdag op maandag 5 juni

Vakantie van 31 juli t/m 13 augustus

Harry Hens

170510 bieb
Meer nieuws
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 15 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 15-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 15-2024
Lees meer »