Veel mogelijkheden voor vrijwilligers bij de Kansenfabriek in BaLaDe!

Veel mogelijkheden voor vrijwilligers bij de Kansenfabriek in BaLaDe!

Veel wordt er geschreven over de Kansenfabriek in BaLaDe. Dat je er hartelijk ontvangen wordt door onze receptie, dat je er dagelijks lekker kunt lunchen of gewoon een "bakske" kunt drinken. Maar ook tweemaal per week een goede maaltijd kunt nuttigen en dat je er "kai"leuke dingen kunt kopen in Ons Winkeltje is inmiddels wel bekend.

Warme welkome plek
Maar dat dit alles mede mogelijk wordt gemaakt door een grote groep vrijwilligers is minder bekend. Deze groep gemotiveerde vrijwilligers zet zich gezamenlijk in om het hart van BaLaDe een warme welkome plek te maken. De vrijwilligers vormen een gemêleerde club van bestuursleden die zich belangeloos inzetten om de Kansenfabriek te ondersteunen, mensen die werkloos zijn en er voor kiezen zich in te zetten voor de maatschappij en tegelijkertijd hun CV op peil houden, lerenden die er een stageplek vinden op de receptie, horeca (bediening) en ook in de keuken, maar ook alleenstaanden die het contact met anderen belangrijk vinden. Kortom, veel beweging in de Kansenfabriek.

Dit betekent ook dat medewerkers kunnen doorstromen naar bijvoorbeeld een vervolgopleiding, of een brug slaan naar een betaalde baan of naar een andere afdeling binnen de Kansenfabriek. Door deze mooie ontwikkelingen ontstaan er weer vrijwilligersbanen voor nieuwkomers.

Een paar voorbeelden waar nieuwe vrijwilligers kunnen instromen:

De receptie
1 tot 2 dagdelen per week. Tot de werkzaamheden behoren o.a. gasten verwelkomen, telefoon- en e-mailafhandeling, reserveringen inboeken;
De horeca
Op afroep( ruim van tevoren) avonden en weekenden: allerhande werkzaamheden achter de bar en in de bediening;
Ons Winkeltje
1 dagdeel per week; verkoop van food- en nonfoodartikelen en inbreng van je creativiteit door mee te helpen leuke decoraties te maken voor o.a. het Grand Café.
Schrijversteam BaLaDe pagina in Weekblad Waalwijk
Vind je het wat om leuke informatieve artikelen te schrijven voor onze BaLaDepagina? Dan kun je in het schrijversteam je talenten waarmaken. Andere vrijwilligers helpen je op weg en voor dat je het weet ben je helemaal ingeburgerd. Het schrijversteam heeft wekelijks overleg.
Bibliotheek
De bibliotheek is nieuw en krijgt een mooie plek in het Grand Café! Op woensdag 12 april a.s. is de officiële opening van de "Place to Bieb" in BaLaDe. We zoeken hiervoor vrijwilligers die assistentie willen verlenen bij het uitlenen en innemen van boeken en daarnaast lichte administratieve werkzaamheden verrichten.

Krijg je ook zin om mee te helpen in de Kansenfabriek.....
Neem dan contact op met Lore Knulst, Manager van de Kansenfabriek. Lore is bereikbaar op telefoonnummer 0416-760 134 of stuur haar een mailtje l.knulst@balade.nl

Foto artikel vrijwilligers 2
Meer nieuws
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
To do mei 2024
TO DO MEI 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »