Leren omgaan met oorsuizen.

Heeft u last van oorsuizen? Dan kunt u voor hulp terecht bij Kentalis in Waalwijk. Op woensdag 1 februari om 19.30 uur is er een informatieavond over oorsuizen (tinnitus) in BaLaDe.
Bas Geerten (66) leerde bij Kentalis omgaan met zijn oorsuizen. Hij piekert minder en slaapt beter.


Last van oorsuizen
Bas Geerten is sinds vorig jaar met pensioen. Echter, hij kan moeilijk van zijn pensioen genieten omdat hij sinds een aantal maanden wakker wordt met een luide piep in zijn oren. Bas heeft hier zoveel last van dat hij erover piekert en ’s nachts vaak wakker wordt en moeilijker in slaap valt. Hij raakt hierdoor vermoeid, kan gesprekken tussen mensen minder goed volgen. Hij merkt dat hij zich makkelijker terugtrekt uit gezelschappen. De kno-arts heeft Bas al een jaar eerder uitgebreid medisch onderzocht, maar kon niets voor hem betekenen. De kno-arts adviseerde hem naar het audiologisch centrum te gaan voor verdere hulp.

Naar het audiologisch centrum
Bas gaat hierover in gesprek met de huisarts en wordt verwezen naar het audiologisch centrum van Kentalis. Hier krijgt hij een uitgebreid gehooronderzoek en een gesprek bij de audioloog. Het blijkt dat zijn gehoor wat is verminderd, passend bij de leeftijd. De audioloog legt uit dat dit heel goed de tinnitusklachten zou kunnen verklaren en neemt de tijd om dit toe lichten. Dit stelt Bas al een heel stuk gerust. Wel geeft Bas aan dat hij last heeft van het slechte slapen en het piekeren tijdens de slapeloze nachten. De audioloog adviseert contact op te nemen met een van de psychologen uit het tinnitusteam van Kentalis.

Bas leert beter met oorsuizen om te gaan
De psycholoog van Kentalis biedt de behandeling ‘Omgaan met oorsuizen’ aan. Bas volgt deze behandeling in de BaLaDe in Waalwijk. Bas ontvangt een map met uitgebreide informatie en krijgt tijdens de gesprekken met de psycholoog persoonlijke tips en handvatten om hiermee om te gaan. Bas leert minder te piekeren op het moment dat hij in slaap wil vallen. Ook leert hij zich met behulp van oefeningen op een cd om ’s avonds beter te ontspannen. Uiteindelijk kan Bas beter met het oorsuizen omgaan en wordt de behandeling succesvol afgesloten.

Kom naar de informatieavond
Op woensdag 1 februari om 19.30 uur is er een informatieavond over oorsuizen en de hulp die Kentalis biedt in het Grand Café van de Kansenfabriek in BaLaDe. Meld u indien mogelijk aan via balade@kentalis.nl. U kunt ook contact opnemen met Kentalis (Tinnitusteam) via het telefoonnummer 073-5588755.

Dit is het eerste artikel uit een serie van twee artikelen waarin u meer wordt verteld over wat tinnitus is, waar mensen met tinnitus last van kunnen hebben en wat Kentalis voor u kan doen. Volgende week, op woensdag 18 januari, vertellen we u nog meer over tinnitus en leest u nog een ervaringsverhaal.

Kentalis
Meer nieuws
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 15 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 15-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 15-2024
Lees meer »
To do maart 2024
TO DO MAART 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »